Červíci po rokoch opäť prichádzajú na Nintendo platformu

Dnes na Nintendo Switch vychádza Worms W.M.D a séria s atak po rokoch vracia na Nintendo

pridal matus_ace 23.11.2017 o 10:33 pod hry
Červíci po rokoch opäť prichádzajú na Nintendo platformu

HRY > NOVINKY >

Už je to nejaký ten piatok, čo sme si mohli hru zo série Worms zahrať na Nintendo platforme. Konkrétne poslednou bola Worms: Battle Islands z roku 2010. A rovnako už uplynula nejaká doba, čo sme si Worms hru mohli zahrať na cestách, čo bolo naposledy v roku 2013. Dnes ale vychádza port Worms W.M.D pre Nintendo Switch a ten tieto dlhé pauzy konečne prerušil. Je tu nová Worms hra pre Nintendo, ktorú navyše môžete hrať aj na cestách.

Hra vyšla minulý rok na PC a veľké konzoly, pričom v našej recenzii si odniesla slušnú známku. Teraz sme mali možnosť si už niekoľko dní pred vydaním vyskúšať Switch verziu a je to prakticky takmer čistý port pôvodnej hry. To so sebou však prináša to dobré, no aj to zlé. V základe teda dostávate kvalitnú Worms hru, ktorá sa dočkala niekoľkých rozšírení hrateľnosti a stále je návyková a chytľavá, zvlášť v multiplayeri. Chýba v nej však editor levelov (je tu len generátor) a tiež širšie možnosti úprav podľa vlastného vkusu.

To zlé, čo sa týka portu, je prakticky takmer úplná absencia akýchkoľvek vylepšení, ktoré by ťažili z novej platformy. Z nových funkcií tu nájdete vlastne len podporu HD Rumble, ktorá sa prejaví napríklad vtedy, keď v hre riadite vozidlo. Pritom k takejto hre by sa náramne hodila podpora dotykového ovládania na cestách, ideálne aj pri editore úrovní. Bohužiaľ tu však nič také nečakajte. Hru je možné ovládať aj jedným Joy-Conom, kedy sa autori slušne popasovali s trošku obmedzenými ovládacími prvkami.

Čo sa týka hernej ponuky, nájdete tu tutoriál, kampaň, množstvo výziev, pričom si takto postupne odomykáte nový obsah na customizáciu červov, či crafting. Nechýba možnosť lokálneho multiplayeru a ani online zápasy v ranked a unranked režimoch, k čomu patria tabuľky a tiež možnosť hosťovať zápasy. Zatiaľ sme si ale online zápasy nemohli vyskúšať. Switch verzia k tomu pripája aj možnosť hrať prostredníctvom lokálnej siete pri bezdrôtovom spojení niekoľkých konzol.

Vizuálne sa na hre nezmenilo prakticky nič, no stále vyzerá veľmi dobre vďaka chytľavému artu. Na Switchi sa veľmi dobre hýbe v oboch režimoch, no tam sme ani nepredpokladali problémy. V rámci obsahu tu nájdete všetky updaty z iných konzol (napríklad All Stars pack). Hráči na Switchi majú navyše ako prví možnosť dostať sa k novému prostrediu (Wormhole), Mushroom a Tree pevnostiam, trom novým klobúkom a trom novým pomníkom. Switch verzia dnes vychádza digitálne a u nás stojí 29,99 €.





Červíci po rokoch opäť prichádzajú na Nintendo platformu  Červíci po rokoch opäť prichádzajú na Nintendo platformu  Červíci po rokoch opäť prichádzajú na Nintendo platformu
Červíci po rokoch opäť prichádzajú na Nintendo platformu  Červíci po rokoch opäť prichádzajú na Nintendo platformu  Červíci po rokoch opäť prichádzajú na Nintendo platformu
Páči sa mi! (+1)






PC
Xbox One

Vývoj: Team 17 / Team 17
Štýl: Logická
Dátum vydania: 23. august 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk