Rozpočet na Shadow of the Tomb Raider sa pohybuje na hranici 100 miliónov dolárov, Eidos má v rukáve ďalšiu neohlásenú hru

Šéf štúdia David Anfossi najnovšie diskutoval o tom, ako zvládajú tlak pri vývoji možno ich najväčšej hry doteraz. Pracujú s vysokým rozpočtom a majú v zálohe ešte jeden neohlásený projekt.

pridal Gam_er 13.5.2018 o 17:02 pod hry
Rozpočet na Shadow of the Tomb Raider sa pohybuje na hranici 100 miliónov dolárov, Eidos má v rukáve ďalšiu neohlásenú hru

HRY > NOVINKY >

Shadow of the Tomb Raider bude pokračovať v príbehu, ktorý začal v roku 2013, rebootovanou sériou Tomb Raider. Tentokrát sa oň však postará iné štúdio, keďže Crystal Dynamics má plné ruky práce s novým projektom The Avengers. Opraty tak prevzalo štúdio Eidos Montreal, ktoré s Crystal spolupracovalo vo viacerých otázkach. Napriek tomu však nechcú len kopírovať to, čo sme už videli a radi by hre dali niečo nové a svoje.

Šéf štúdia David Anfossi najnovšie diskutoval o tom, ako zvládajú tlak pri vývoji možno ich najväčšej hry doteraz:

Shadow of the Tomb Raider a rôzne ďalšie AAA projekty pre jedného hráča stoja okolo 75 až 100 miliónov dolárov. To je však len ich výroba. K rozpočtu musíme zarátať ďalších 35 miliónov na propagáciu. Takže určite cítime tlak. Je to niečo, čomu sa nemôžeme vyhnúť, keď pracujeme s takýmto rozpočtom.”

Zdá sa, že Eidos tento tlak zvláda pomerne dobre a rieši ho najmä dostatočným počtom ľudí, ktorí pracujú na projekte. V súčasnosti má štúdio viac ako 500 zamestnancov a kompletne obnovuje svoje kancelárie. Expandovanie v tomto smere je nevyhnutné, pretože štúdio pracuje na mnohých veciach, vrátane Shadow of the Tomb Raider, The Avengers (v podpornej kapacite) a dokonca na treťom, zatiaľ neohlásenom projekte. Okrem toho sa však venujú rôznym experimentom a vývoju technológií, ktoré do hier skúšajú zapracovať. Zmienka o treťom projekte Eidos Montreal vyšla z úst Anfossiho bez akýchkoľvek ďalších podrobností. Napriek tomu však ide o zaujímavú informáciu. 

Odpoveď na otázku, o aký projekt by mohlo ísť, zatiaľ nie je známa. Ešte v roku 2017 sa k nám však dostali nepotvrdené informácie, že Eidos Montreal pracuje na hre Guardians of the Galaxy. Šéf štúdia však hovorí, že by radi prišli so svojim novým, originálnym projektom:

„Vlastne som o tom premýšľal dobrých desať rokov. Zo skúsenosti viem, že je naozaj veľmi, veľmi ťažké vytvoriť novú IP. Musíme preto zostať veľmi pokorní. Pre mňa, rovnako ako pre každý projekt, musíme nájsť tie správne talenty, s dostatočnými skúsenosťami, aby to zvládli. Ale títo ľudia musia byť tiež schopní spolupracovať. Je to veľmi veľká výzva a určite by som bol veľmi rád, keby sa nám podarilo vytvoriť nové univerzum novej značky.”

Z toho sa dá usúdiť, že Eidos Montreal veľmi túži po vlastnej novej značke. Už dlhý čas totiž pracujú len na značkách, ktoré vlastní vydavateľ. 





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19904)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk