Slovenská survivalovka AreaZ vyšla na Steame

Hra je zatiaľ dostupná v Early Access verzii so základnými možnosťami a prvým prostredím

pridal matus_ace 24.10.2019 o 18:38 pod hry
Slovenská survivalovka AreaZ vyšla na Steame

HRY > NOVINKY >

AreaZ je nová survivalovka zo Slovenska, ktorá chce priiesť čerstvý vietor do tohto žánru a to unikátnou simuláciou hneď niekoľkých aspektov, čo si už môžete vyskúšať sami, keďže na Steame vyšla v Early Access verzii.

"Pre predbežný prístup som sa rozhodol, nakoľko by som uvítal reálne dáta od hráčov, ktoré mi pomôžu upraviť a optimalizovať samotný priebeh hry. Nakoľko sa celé prežitie viaže na spotrebu a dopĺňanie kalórií, je správny pomer dostupného jedla a potrieb pri craftingu dôležitý pre celkový zážitok. Hra by nemala byť ľahká, ale nemala by na druhej strane viesť hráčov k frustrácii," uviedol Juraj Bachár, tvorca hry.

V súčasnej verzii hra obsahuje skoro všetky dôležité základné mechaniky. Medzi úplne novinky patrí aj príliv a odliv, ktorý navyše ovplyvňuje aj smerovanie morských prúdov. Má veľký dopad na plánovanie si aktivít počas prežitia na pláži. Príliv vyplavuje loot a neopatrnému hráčovi môže ľahko zatopiť a uhasiť oheň, ako aj namočiť, prípadne odplaviť získané veci. Odliv sprístupňuje ľahko dostupné morské dno na zbieranie mušiel, kladenie pascí na kraby alebo aj lov rýb. Hra taktiež ponúka možnosť využiť obe ruky a akcia je v hre zatiaľ zastúpená realisticky spracovaným bumerangom.

Slovenská survivalovka AreaZ vyšla na Steame

Prvá mapa obsahuje morské pobrežie, džungľu, lúku, bambusový les a časť močiara. Niektoré časti mapy sú zatiaľ uzamknuté a budú sa postupne počas vývoja hry otvárať. Vznikajú tak nové ďalšie zákutia, ktoré budú mať v budúcnosti nadväznosť aj na príbeh hry. Nasledovať budú luk a oštep, úpravy AI a pridanie  plného cyklu u vtákov, doslova od vajíčka po dospelého jedinca. Taktiež ďalšie živočíchy a aj choroby. Animácie, zvuky, ako aj UI sú riešené dočasne a po overení mechaník sa budú updatovať.

Ďalšia mapa vyjde budúci rok a zavedie vás do vnútrozemia. Bude drsnejšia, vplyv počasia bude výrazne väčší. Hráč už nebude mať k dispozícii bohaté zdroje z mora a ľahko dostupné ovocie z džungle. Rovnako sa zvýši ohrozenie predátormi, najmä vlkmi. Bude viac zameraná na lov a napríklad rybolov v riekach bude náročnejší. Tretia mapa s názvom Hory, by mala byť vyhotovená v roku 2021. Prostredie  bude ešte krutejšie – zima, vietor, sneh a ľad. Hráča môže prekvapiť aj medveď. AK bude hra úspešná, už od začiatku je stavaná tak, aby sa do nej neskôr dala pridať kooperácia.

Hra obsahuje slovenčinu aj češtinu a prvých pár dní v úvodnej zľave za 9,89€, následne jej cena stúpne na bežných 14,99€.





Slovenská survivalovka AreaZ vyšla na Steame  Slovenská survivalovka AreaZ vyšla na Steame  Slovenská survivalovka AreaZ vyšla na Steame
Slovenská survivalovka AreaZ vyšla na Steame  Slovenská survivalovka AreaZ vyšla na Steame  Slovenská survivalovka AreaZ vyšla na Steame
Slovenská survivalovka AreaZ vyšla na Steame  Slovenská survivalovka AreaZ vyšla na Steame  Slovenská survivalovka AreaZ vyšla na Steame
Slovenská survivalovka AreaZ vyšla na Steame  Slovenská survivalovka AreaZ vyšla na Steame
Páči sa mi! (+4)






Slovenská survivalovka AreaZ vyšla na Steame
PC
Slovenské hry

Vývoj: Project Solutions
Štýl: Akcia / Survival
Early Access od: 24. októbra 2019
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk