Elgato predstavil zariadenie na nahrávanie 4K/60fps HDR10+ videí spolu s novým svetlom a aj klávesnicou

Elgato nám na CES výstave priniesol hneď trojicu zaujímavých noviniek, pričom prvý z nich je pravdepodobne najvýkonnejšie samostatné grabovacie zariadenie na trhu

pridal matus_ace 7.1.2020 o 8:10 pod hardware
Elgato predstavil zariadenie na nahrávanie 4K/60fps HDR10+ videí spolu s novým svetlom a aj klávesnicou

HARDWARE > NOVINKY >

Spoločnosť Elgato a jej materská firma Corsair na výstave CES nechýbajú a spoločne predstavili tri zaujímavé prírastky do portfólia Elgato, pričom je zjavné, že sa už teraz pripravujú aj na príchod Xbox Series X a PS5.

Prvou novinkou je Elgato 4K60 S+, čo je samostatná externá grabovacia karta, ktorá umožňuje nahrávanie videí z hier ako na PC, tak aj na konzolách, pričom zvláda aj živý streaming. Pri pripojení k PC dokáže nahrávať priamo na jeho HDD, ale ponúka tiež vlastný slot na SD karty, aby ste mohli nahrávať aj bez PC. Zároveň sa môže pochváliť podporou nahrávania v rozlíšení 4K pri 60fps a to dokonca za podpory HDR10. Nechýba prakticky nulový lag a pri pripojení karty udržiava veľkosť nahratých súborov v rozumnej miere. Elgato ponúka vlastný softvér pri práci na PC s rozsiahlymi možnosťami, ale podporuje aj softvér tretích strán. To všetko sa však podpísalo na cene, ktorá je 400 dolárov.

Ďalšou novinkou je Elgato Key Light Air, čo je štúdiové LED osvetlenie pre nasvietenie vašej scény pri streamovaní. Ponúka kompaktný formát a až 80 prémiových OSRAM LED. Svetlo ponúka výstup až 1400 lumenov a rozsah teploty farby 2,900-7,000K. Ovládať ho môžete prostredníctvom aplikácie pre Android, iOS, Windows aj Mac.

Corsair K95 RGB PLATINUM XT je zaujímavým výsledkom spolupráce medzi Corsair a Elgato. Vychádza z naozaj kvalitného modelu K95 RGB PLATINUM a ponúka teda plné RGB podsvietenie, mechanické spínače Cherry MX (Speed, Blue, Brown), hliníkový rám či koženkovú opierku zápästia. Tu však nájdete niekoľko programovateľných dedikovaných tlačidiel navyše, ktoré si dokážete naprogramovať na streamovacie funkcie podobne ako Stream Deck. V balení nájdete aj alternatívne modré keycapy, aby ste si jasne odlíšili streamovacie tlačidlá. Priamo klávesnicou tak môžete ovládať rôzne streamovacie funkcie a klávesnica prichádza s podporou Elgato Stream Deck softvéru a CORSAIR iCUE.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19798)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk