Microsoft sa pripravuje na vydanie Xbox Series X konzole do sveta s pandémiou, chce ponúknuť správnu cenu a aj možnosti výberu

Phil Spencer v interview pre BBC povedal, že situácia je teraz ťažká, ale snažia sa na to pripraviť a upraviť svoju ponuku.

pridal saver 8.6.2020 o 22:03 pod hardware
Microsoft sa pripravuje na vydanie Xbox Series X konzole do sveta s pandémiou, chce ponúknuť správnu cenu a aj možnosti výberu

HARDWARE > NOVINKY >

Phil Spencer v interview pre BBC povedal, ako korona ovplyvňuje ich stratégiu a prípravu na vydanie. Vydávajú totiž konzolu do času, kedy veľa ľudí dostalo výpovede a rodiny nemajú toľko peňazí. Zároveň ubezpečuje, že cena konzole bude nastavená správne.

"Chceme sa ubezpečiť, že zákazníkom poskytujeme správnu hodnotu. Cena bude dôležitá, ale zároveň je naša stratégia zameraná na hráča, nie na zariadenie. Ak toto nebude rok, keď sa rodina chce rozhodnúť kúpiť nový Xbox, je to v poriadku. Naša stratégia sa netočí okolo toho, koľko Xboxov predáme v danom roku.

Zameriavame sa na služby ako Xbox Game Pass, kde si ľudia budujú knižnicu hier za mesačný poplatok. Pritom spätná kompatibilita zaručí, že budú môcť hrať tisíce hier. "

Dodáva k tomu niečo, čím by mohol naznačovať Xbox Series S, rozmýšľajú totiž, ako dať kupujúcim na výber:

"A my sme v oblasti voľnočasových aktivít. Nie sme nevyhnutnosťou. Nie sme jedlo. Nie sme prístrešie. Takže chceme mať pri vydaní skutočne dotiahnutú ponuku. Ako to môžeme urobiť tak dostupným, ako je to len možné? Ako môžeme dať kupujúcim výber?"

Spomenul však splátkový program:

"Máme predplatený program Xbox All Access, ktorý umožňuje ľuďom kúpiť si novú konzolu platením mesačného poplatku. A pomocou technológií, ako je Smart Delivery, budete vedieť, že keď si kúpite tieto hry a následne si kúpite novú konzolu, budete vedieť, že vaše hry na ňu prejdú s vami, aby spotrebiteľom umožnili vybrať si to pravé pre nich."

V minulosti sa sledovalo, koľko koľko kusov sa predalo konzol alebo hier, ale Spencer hovorí, že teraz si už u firiem môžeme všímať iné dôležité údaje - koľko hráčov hrá, ako často, akí hráči hrajú, koľko majú priateľov online, koľko rôznych hier hrajú?

U svojich predplatiteľov vidia, že hrávajú o 40% viac hier ako ostatní, čo je veľmi dobré v oblasti hľadania rozmanitosti obsahu. Zároveň hry sú veľmi odolné, hrajú sa aj časom a nie je to len o tom, čo sa vydá dnes. Ich najväčšia hra Minecraft už prekonala 200 miliónov kusov a mali aj jeden z najväčších mesiacov  v počte hráčov. Hra má pritom už 10 rokov. To sa v iných médiách nestáva. Je to o angažovanosti hráčov, nájdení si parádneho miesta na hranie, kde si nájdu priateľov a nové hry. 

Viac od Microsoftu budeme počuť na nasledujúcom evente, ktorý možno bude v priebehu niekoľkých týždňov. Následne v júni majú naplánovanú prezentáciu svojich hier.





Páči sa mi! (+10)

Zaradené pod: Xbox Series X, Microsoft






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19893)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk