Aký bude ďalší Far Cry 6? Čo môže ponúknuť?

Far Cry séria bude budúci rok pokračovať a vyzerá, že už o týždeň nám Ubisoftu ukáže, kam sa pohne.

pridal saver 5.7.2020 o 15:09 pod hry
Aký bude ďalší Far Cry 6? Čo môže ponúknuť?

HRY > NOVINKY >

Far Cry séria bude budúci rok pokračovať a vyzerá, že už o týždeň nám Ubisoftu ukáže, kam sa pohne. 12. júla majú Ubi Forward stream a jeden veľký titul, o ktorom ešte nevieme, zrejme bude práve Far Cry 6. Popritom ukážu samozrejme nového Assassina, alebo aj nový Watch Dogs. Eventuálne aj Prince of Persia, alebo Splinter Cell. Far Cry 6 má najväčšie šance na ohlásenie a podľa plánov Ubisoftu by mohol vyjsť okolo marca 2021 a teda už by sa patrilo ho ukázať.

Aký bude ďalší Far Cry 6? Čo môže ponúknuť?

Ak si pamätáte, prvá Far Cry hra prišla ešte od Cryteku v roku 2004 a pekne využila tropický ostrov, aj keď ešte bola viac priamočiara a len čiastočne otvorená. Následne vo Far Cry 2 už sériu prebral Ubisoft a začal vytvárať otvorený dizajn hry. Ponúkol otvorené africké prostredie a aj veľa repetitívnosti a vždy postupné nahrávania častí mapy. Ale pripravili si tam základ, na ktorom spravili parádny Far Cry 3 s tropickým ostrovom a štýlom hrateľnosti, ktorý si séria postupne vylepšuje doteraz. V trojke spolu s tým začali so zaujímavými zloduchmi, kde to otvoril ikonický Vaas. Nasledoval ho Far Cry 4, ktorý nás presunul do Himalájí a ukázal Pagan Mina a najnovšie Far Cry 5 išiel do Ameriky, kde údolie Montany ovládol kult vedený Josephom Seedom, výrazným antihrdinom, ktorý si svoje pôsobenie zopakoval aj vo Far Cry: New Dawn priamom pokračovaní päťky.  

New Dawn je jedným z doplnkov, ktoré pravidelne vychádzajú medzi veľkými časťami, takto sme videli aj Far Cry Primal, alebo Blood Dragon. Zrejme tomu nebude inak ani pri šestke. Ak si chcete pozrieť celú históriu série, zhrnuli sme ju tu.

Aký bude ďalší Far Cry 6? Čo môže ponúknuť?

Kam pôjdu ďalej?

Vrátia sa späť na ostrov, alebo skúsia niečo iné? Nepotvrdené leaky naznačujú novú tropickú lokalitu a aj hlavné postavy. Čo sa týka postáv, zatiaľ máme náznaky na dve zaujímavé možnosti a to, že sa vráti Vaas Montenegro z Far Cry 3, kde herec Michael Mando potvrdil, že sa vracia do tejto úlohy, ale bližšie to nešpecifikoval. Nevieme, či pôjde o novú hru, alebo remaster, prípadne či je v pláne samostatná expanzia, alebo samostatná hra, v ktorej by prebral hlavnú postavu. Druhý náznak, zrejme už prakticky potvrdený, je, že hlavným záporákom bude Giancarlo Esposito. Je to zaujímavé spojenie mien, keďže obaja spolu hrali v Breaking Bad a to drogových dílerov. Podľa leakov sa má Far Cry 6 tiež niesť drogovou tématikou.

Je otázne, či ich oboch spoja v jednom titule a celé to presunú do minulosti, kedy bol Vaas mladý. Ak by to tak bolo, vrátili by sme sa späť na ostrov, keďže Vaas tam žil od narodenia a spolu s Citrou viac menej ovládali ostrov. Až do doby kedy, otrokár Hovt Volker nepriniesol na ostrov drogy. Vaas sa stal závislým na drogách a Volkerovou pravou rukou. Pritom viedol pirátov, ktorí prišli na ostrov znásilňovať, rabovať, kradnúť a vraždiť. Pomáhajú Volkerovi s jeho drogovým bizinisom, ako aj s unášaním ľudí a predávaním ich do otroctva. Rozpútali na ostrove teror. 

Ak by bola hra prequelom, dostali by sme sa do začiatku tohto biznisu zrejme ako Vaas. Ale eventuálne môže byť aj pokračovaním, keďže vo Far Cry 3 sme síce Vaasa prebodli a videli ho padnúť na zem, ale to bolo všetko. Prebodnutie v hrách nemusí nič znamenať a môžu ho pokojne oživiť. Možno s tým, že by sme v jeho príbehu pokračovali.

 

Esposito bude zrejme hlavný nepriateľ a jeho si veľmi dobre vieme predstaviť v drogovom biznise v  exotickej lokalite, kam by sa Vaas mohol presunúť po udalostiach Far Cry 3. Ale pokojne môžu zvoliť inú profesiu, keďže Esposito by bol aj dobrým doktorom, alebo hocijakým iným psychopatom. On na to má veľmi dobrý výzor, ukázal to ako v Breaking Bad, tak aj v Mandalorianovi. Napríklad by tu ani návrat ku genetickému upravovaniu vojakov vo Far Cry 1 s ním nebol zlý.  

Z lokalít sa to veľmi dobre dá smerovať do Južnej Ameriky, je tam aj Kuba, alebo Mexiko, aj keď to už nesedí na tú leaknutú tropickú lokalitu. Na druhej strane, ak by leaky neboli pravdivé, môže skončiť aj niekde v Japonsku alebo Európe. 

 

Kam budú smerovať hrateľnosť?

Jedno je isté, hrateľnosť ostane otvorená, ale bude zaujímavé sledovať, či pôjdu po RPG prvkoch, ktoré si testovali vo Far Cry: New Dawn, alebo ak zistili, že reakcie hráčov neboli až tak pozitívne, ostanú pri klasickom akčno adventúrovom štýle, len so základnými prvkami postáv a nepriateľoch bez úrovní. Rovnako skúšali postupné budovanie základne, čo bol tiež zaujímavý prvok, aj keď samotná obrana pred útokmi na základňu je už príliš vynútená. 

Zo zaujímavostí v leakoch sa spomínali aj jetpacky, ktoré by mohli byť zaujímavým doplnkom na rýchly presun. Aj keď záleží, aké prostredie vytvoria, aby sa tam jetpacky aj hodili. Videli sme ich napríklad už na Marse v expanzii pre Far Cry 5.

Od Far Cry 4 je samozrejmosťou vo veľkých Far Cry hrách aj kooperácia, ktorú môžeme odhadovať, že zachovajú aj v šestke. Doteraz bola pre dvoch hráčov, pričom stále hlbšie preväzujú kooperáciu aj s príbehom a uvidíme, či ju teraz skúsia ešte rozšíriť a pridať napríklad štyroch hráčov.

 

 

Príde samostatný multiplayer?

Multiplayer nie je štandardným doplnkom do série a napríklad štvorka ho vynechala a rovnako všetky malé doplnky ho nemajú, ale zase päťka dostala veľkú multiplayerovú časť vo Far Cry Arcade, kde ste si mohli aj vytvárať vlastne mapy a hrať ich sám, kooperačne alebo multiplayerovo. Či to príde rovno v šestke je otázne. 

Jeden starší leak totiž hovoril aj o tom, že sa vyvíjajú dve Far Cry hry, jedna je štandardné pokračovanie a druhá je multiplayerová samostatná hra. Ťažko povedať, v akej miere je to reálne, ale možno skúsi Ubisoft oddeliť multiplayer a možno by to vysvetlilo aj spomínané dve postavy. Kde Vaas by mohol mať svoju  úlohu v multiplayerovke, alebo aspoň svoju postavu.

Ubisoft priebežne skúša multiplayerovky, keďže im Rainbow Siege veľmi dobre vyšiel a nie je tak vylúčené, že pôvodný multiplayer z hry osamostatní a bude sa ho snažiť tlačiť. Síce teraz skúšajú aj šťastie s Battle Royale hru, ale Far Cry multiplayer je špecifický a skôr cielený na DM a Team Deathmatch štýl. Respektíve z toho môžu spraviť aj Far Cry Online na štýl GTA Online.

Ak by prišiel samostatný multiplayer, zrejme si ho nechajú na neskôr a nebudú tlačiť priamo pri vydaní šestky. Možno by skôr prišiel  namiesto menšej samostatnej hry o rok neskôr

 

Uvidíme, čo nám nakoniec Ubisoft naservíruje. Stream bude budúcu nedeľu.





Páči sa mi! (+2)

Zaradené pod: Far Cry séria, Far Cry 6






PC
PS4
Xbox One
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Akcia / Adventúra
Dátum vydania: 7. október 2021
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19491)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk