David Cage: Veľa vývojárov v budúcnosti uprednostní radšej raytracing a Full HD ako kompromisy v 4K

Podľa Davida Cagea z Quantic Dream zohrá raytracing a celkovo osvetlenie veľmi dôležitú úlohu v nadchádzajúcej generácii.

pridal Gam_er 15.10.2020 o 8:42 pod hry
David Cage: Veľa vývojárov v budúcnosti uprednostní radšej raytracing a Full HD ako kompromisy v 4K

HRY > NOVINKY >

Šéf Quantic Dream David Cage označil raytracing ako veľký hit budúcnosti. Z jeho pohľadu bude taký dôležitý, že mnoho vývojárov ho radšej uprednostní pri Full HD rozlíšení než by sa s jeho implementáciou mali obmedzovať v 4K. Zároveň upresnil, že nové hry Quantic Dream budú postavené na úplne novom engine, šitom na mieru:

Verím, že boj novej generácie bude viac o osvetlení než o polygónoch či rozlíšení. Polygóny boli v minulosti považované za najdôležitejšiu vec, ktorá zvyšovala vizuálnu vernosť. Potom bolo ďalšou veľkou vecou rozlíšenie. Dnes však väčšina vývojárov vie, že najdôležitejšie je osvetlenie. Mnohí uprednostnia raytracing vo Full HD pred kompromismi osvetlenia v 4K. Raytracing, realistické osvetlenie, odrazy, pokročilé tiene, optické efekty a pokročilá úprava obrazu sú vlastnosti, ktoré v súčasnosti implementujeme do nášho Next Gen enginu. 

Existuje, samozrejme, aj veľa ďalších funkcií, ktoré prinesie nová generácia konzol. Napríklad pokročilá AI a fyzika, dynamická deštrukcia a nové animačné funkcie. Rendering je len jednou z mnohých technických výziev, ktorým musia vývojári čeliť. Skutočnosť, že máme vlastnú patentovanú technológiu, je výzvou, ale aj významnou výhodou. Umožňuje nám vyvíjať čokoľvek, čo naše tituly požadujú a prispôsobiť to našim potrebám. 

Vývoj našej vlastnej technológie a enginov bol hlavnou súčasťou kultúry štúdia počas 23 rokov. Pre všetky naše tituly sme vždy používali patentované technológie. Dnes pokračujeme vo vytváraní svojich vlastných technológií, pretože máme pocit, že prispievajú k tomu, aby boli naše hry vizuálne jedinečné. Zároveň máme kontrolu nad technológiou, pretože je naša. Môžeme si predstaviť novú funkciu a rozhodnúť sa ju implementovať bez toho, aby sme na toto rozhodnutie potrebovali niekoho iného. Preto budú všetky naše budúce hry obsahovať náš na mieru šitý, úplne nový engine."

Je to, samozrejme, len jeho odhad, ktorý sa nám zatiaľ neukazuje ako reálny.


Zdroj: wccftech.com



Páči sa mi! (+5)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19903)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk