HTC posúva virtuálnu realitu na novú úroveň, headsetom pridáva 5K rozlíšenie

Nové headsety HTC Vive Pro 2 a HTC Focus 3 prichádzajú s s 5K rozlíšením a 120° zorným uhlom.

pridal matus_ace 11.5.2021 o 18:00 pod hardware
HTC posúva virtuálnu realitu na novú úroveň, headsetom pridáva 5K rozlíšenie

HARDWARE > NOVINKY >

V rámci akcie Vivecon nám spoločnosť HTC predstavuje svoje nové produkty, ktorými chce virtuálnu realitu posunúť na novú úroveň. Hlavne zlepšujú technológiu zobrazovania, eliminujú skreslenie a prinášajú najlepší tracking.

HTC Vive Pro 2 je hedaset zameraný pre hráčov aj profesionálov. Stále sa pripája k PC a HTC s ním chce priniesť pohodlie, jednoduché používanie, kvalitný tracking a ostrý plynulý obraz. Vysoké 5K rozlíšenie spojené so 120 Hz obnovovacou frekvenciou a 120 ° zorným uhlom predstavujú nový štandard kvality zobrazenia. Podieľa sa na ňom dvojica rýchlych 2,5 K LCD displejov s RGB maticou aj inovatívna optická zostava integrujúca pre každé oko dve šošovky namiesto jednej. Výsledkom je prakticky eliminovaný screen-door efekt a perfektná ostrosť obrazu v celom rozsahu zorného poľa. Používatelia sa tak môžu tešiť na ešte prirodzenejšie zážitok s intenzívnejším pocitom pohltenie.

Veľký vplyv na intenzitu zážitku má aj komfort a ergonómia. VIVE Pre 2 preto disponuje plynulým nastavením vzdialenosti očí (IPD), komfortným systémom uchytenia na hlave a v neposlednom rade perfektným predozadným vyvážením. Ani pri dlhých virtuálnych seansách tak nehrozia bolesti hlavy a očí z nevyhovujúcej vzdialenosti šošoviek ani natiahnutie tylového svalstva, ktoré bežne spôsobujú headsety s ťažiskom na prednej strane.

HTC posúva virtuálnu realitu na novú úroveň, headsetom pridáva 5K rozlíšenie

Dôležitou novinkou je aj využitie technológie Display Stream Compression, na ktorej optimalizácii a zároveň historicky prvom nasadení vo VR pracovalo HTC spoločne s firmami AMD a NVIDIA. Vďaka nej je možné maximálna vizuálna kvalita aj pri pripojení cez DisplayPort 1.2. Výrazné zlepšenie obrazu si tak vychutnajú aj majitelia starších grafických kariet.

HTC Vive Pro 2 je plne kompatibilný aj so všetkým príslušenstvom štandardu Steam VR. Možno ho tak doplniť o HTC VIVE Tracker, VIVE Facial Tracker aj príslušenstvo tretích strán, ako sú ovládače Valve Index alebo najrôznejšie varianty VR rukavíc. Bez problémov je aj integrácia do starších VR zostáv bez ohľadu na to, či využívajú základňové stanice štandardu Steam VR 1.0 či 2.0.

Fanúšikov, ktorí sa rozhodnú svoju VR zostavu vylepšiť, poteší výrobca možnosťou predobjednať samostatný headset už 11. mája za zvýhodnenú zhruba 780 eur. Plná zostava HTC VIVE Pro 2 obsahujúce základňové stanice štandardu Steam VR 2.0 a ovládače VIVE Controllers bude dostupná od 4. augusta 2021 za cenu približne 1465 eur

HTC posúva virtuálnu realitu na novú úroveň, headsetom pridáva 5K rozlíšenie

 

HTC Vive Focus 3

HTC VIVE Focus 3 predstavuje najdokonalejšie riešenie firemného VR. Zákazníci sa môžu tešiť na špičkový obraz, zvuk, ergonómiu a úplne prepracovaný inside-out tracking aj ovládače. Profesionálnym nárokom zodpovedá aj použitie prémiových materiálov a konštrukčné riešenie umožňujúce celodennú prevádzku a jednoduché zdieľanie headsetu viacerými používateľmi.

Nový nezávislý headset disponuje 5K rozlíšením a 120 ° FOV, samozrejmosťou je RGB usporiadanie subpixelov prakticky eliminujúce screen-door efekt a poteší aj vysoká 90Hz obnovovacia frekvencia. Vďaka tomu poskytuje jemný a detailný obraz umožňujúci prirodzenejší interakcie.

Integrované reproduktory disponujú dvoma meničmi pre každé ucho, a tak dokážu sprostredkovať precízny zvukový zážitok, bez toho, aby používateľ stratil prehľad o svojom okolí. Ak hrozí, že by mohlo dôjsť k presluchu medzi viacerými headsetmi, alebo je potrebné chrániť obsah citlivého rozhovoru vo VR, je k dispozícii takzvaný Privacy režim. Ten umožňuje aktívne potláčanie počuteľnosti reproduktorov mimo headset.

HTC posúva virtuálnu realitu na novú úroveň, headsetom pridáva 5K rozlíšenie

Ani v prípade VIVE Focus 3 nezabudol výrobca na pohodlie. Jeho precízne vyváženie a premyslený systém uchytenia na hlave zaisťujú komfort aj pri celodennom používaní. Tomu pomáha aj zakrivená výmenná batéria, ktorá sa ukrýva na zadnej strane headsetu a pomocou LED indikátora okamžite informuje o úrovni nabitia. Praktické a hygienické sú aj magneticky uchytené tvárové a tylové stielky, umožňujúce ich ľahkú výmenu pri striedaní používateľov.

Pre precízne sledovanie pohybu i ľahkých ovládačov s výdržou 15 h na jedno nabitie využíva VIVE Focus 3 AI algoritmus zachovávajúci plné súkromie používateľa. Pohybové dáta totiž ukladá v šifrovanej podobe, a to len v internej pamäti headsetu, vďaka čomu nehrozí ich zneužitie. Sledovanie pohybu rúk bude sprístupnené v blízkej budúcnosti.

Výpočtový výkon headsetu zabezpečuje špeciálne optimalizovaná verzia čipsetu Qualcomm Snapdragon XR2 chladená pomocou 15W medenej heat pipe a vetrákom, ktorý teplo odvádza aktívne z headsetu. Ani pri celodennom používaní najnáročnejších aplikácií tak nedochádza k nadmernému zahrievaniu procesora a znižovaniu jeho výkonu. Všetko završuje úplne nová platforma VIVE Reality System 2.0, ktorá ponúka čisté profesionálne prostredie a jednoduchý prístup ku všetkým funkciám headsetu aj inštalovaným aplikáciám. VIVE Focus 3 bude dostupný 24. júna 2021 za cenu približne 1470 eur, ktorej súčasťou je aj 24 mesiacov Business záruky.

HTC posúva virtuálnu realitu na novú úroveň, headsetom pridáva 5K rozlíšenie

Ďalšie novinky

Okrem nových hedasetov výrobca predstavil aj balík riešení, aplikácií a služieb, ktorý pomôže spoločnostiam ponúknuť to najlepšie z XR (virtuálnej, rozšírenej aj zmiešanej reality) bez ohľadu na veľkosť organizácie. Balík VIVE Business je plne škálovateľný a precízne zabezpečený, vďaka čomu uľahčí nasadenie novej technológie, jej správu, zaškolenie užívateľov a mnoho ďalšieho.

Služba Vive Sync, hojne využívaná na stretávanie, prezentácie, výučbu aj kooperáciu s využitím 3D modelov, prechádza po roku verejného beta testu do ostrej verzie. VIVE Sync Pro a VIVE Sync Enterprise ponúka nové prostredia, nástroje aj spôsoby interakcie. Umožňuje preniesť do virtuálnej reality bežné pracovné súbory, Powerpoint prezentácie aj trojrozmerné modely. VIVE Sync je ideálny pre skupiny do 30 osôb, pre väčšie skupiny ponúka VIVE XR Suite rozsiahle portfólio ďalších aplikácií.





Páči sa mi! (+2)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19811)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk