Ako sa hrá na Huawei Nova 9 mobile?

Pozrime sa bližšie, aké sú možnosti hrania na Huawei Nova 9 mobile.

pridal PR 29.11.2021 o 7:22 pod hardware
Ako sa hrá na Huawei Nova 9 mobile?

HARDWARE > NOVINKY >

Mobilné hranie stále expanduje a nakoniec niet divu, sú tam stovky miliónov hráčov, ktorých chcú firmy osloviť. A pokúšajú sa o to ako natívne mobilné firmy, tak konzolové a PC firmy, ktorým sa ťažko veľké hry portujú, a preto vyvíjajú špeciálne mobilné verzie. Napríklad prichádza mobilné Diablo alebo Just Cause. Ale ak by ste chceli hrať aj veľké hry, nie je to problém, keďže na mobiloch najnovšie pribúdajú streamovacie aplikácie na konzolové alebo PC hry. 

Čo v hernej stránke ponúka Nova 9?

Toto všetko funguje aj na aktuálnom Huawei Nova 9. Ten ponúka Snapdragon 778G procesor, ktorý ponúka výkon vyššej strednej triedy. Takmer 500 tisíc bodov v Antutu 9 naznačuje, že sa nemusíte báť pomalého chodu v žiadnej oblasti. Je tam decentne rýchly procesor a rýchla grafika. Nie je to ešte hi-end, ale ste v pohodlnej triede vysoko nad úrovňou štandardu, pre ktorý sa optimalizujú hry. K tomu je tu rovno 8GB RAM pamäte, ktoré bude dostatočné aj na veľké tituly bez nutnosti cachovania pamäte a spomaľovania.

Zážitok z hrania vylepší aj 1080p OLED displej, rovnako dlhému hraniu pomôže aj nízka váha mobilu a príjemné držanie vďaka zaobleným rohom displeja. Batéria je tu pre tenkosť a ľahkosť 4300mAh, čo nie je najviac, ale ani málo, ale ak by vám pri hraní dochádzala, tak 66W nabíjanie je veľmi rýchle.

Ako sa hrá na Huawei Nova 9 mobile?

Všetky hry tak pôjdu plynule a bez problémov, náročnejšie hry možno nie na úplnom maxime, ale bude to blízko. Napríklad PUBG ide na Ultra HDR detailoch, Fortnite na Ultra, ale má obmedzenie na 30 fps, keďže vyšší framerate odomykajú len pre špecifické mobily. Na druhej strane framerate je stabilný a vizuál si pekne užijete. Je škoda, že Fortnite nemá možnosť odomknutia framerate napríklad pri nižších detailoch. Mobil by to vedel využiť.

Ako sa hrá na Huawei Nova 9 mobile?

Totiž displej v Nova 9 má 120Hz refresh a môže tak hry zvládať aj v 120fps. Samozrejme tie nenáročnejšie, ale podpora tam je široká. Napríklad 120 fps režim podporuje aj Minecraft, Brawl Stars, alebo Call of Duty Mobile. Ale aj World of Tanks: Blitz, Modern Combat Versus, prípadne Dota Underlords alebo Pokemon Go. 120 fps má aj veľa racingoviek ako Real Racing 3, CSR Racing 2 alebo aj Gear.Club. Pre zaujímavosť, PUBG má 90fps podporu a podobne aj Modern Combat Versus. Plus z bojoviek si plynulo viete zahrať Injustice 2 alebo Mortal Kombat. 

K tomu sa v hrách pridáva aj veľmi vysoký 300Hz touch rate, čo znamená, že dotyk mobil sníma v 300 fps, a teda reakcie sa do hier presunú okamžite, vďaka čomu budú môcť byť vaše výsledky lepšie hlavne v hrách, v ktorých ide o čo najrýchlejšie reakcie, ako bojovky alebo akcie, ale pomôže to aj racingovkám.

Zaujímavé mobilné hry

Ak vám sú však tieto štandardné mobilné hry málo, určite sa pozrite po Game Pass aplikácii, kde ak máte predplatený Game Pass Ultimate (aj za euro na mesiac teraz viete kúpiť), v ňom si rovno viete zahrať stovky veľkých Xboxových hier cez streaming. Ak máte dobré pripojenie, môžete tak hrať aj bez nutnosti konzoly priamo na mobile. Veľa z hier k tomu už podporuje aj touchscreen ovládanie, tie ktoré nie, si môžete ovládať cez gamepad pripojený k mobilu. 

Ako sa hrá na Huawei Nova 9 mobile?

Keďže sa však obraz streamuje ako video, záleží na tom, aké máte rýchle pripojenie, podľa toho vám samotné hry pôjdu.

Zaujímavé hry dostupné v Game Passe pre mobily:

Ako sa hrá na Huawei Nova 9 mobile?

S gamepadom môžete hrať aj mobilné tituly a je to často oveľa lepší zážitok ako si zakrývať mobil prstami. K dispozícii sú ako držiaky na mobilu na štandardné gamepady, ale aj násady, do ktorých si vložíte gamepad. Prípadne na menšie hry sú aj menšie kompaktné násady na jednu stranu.  

Ale nemusíte ísť len cez Game Pass, streaming má aj Geforce Now, cez ktorý si zahráte svoje PC hry, ktoré vlastníte na Steame, Epicu alebo GOG. Musia byť síce podporované, ale je ich stále viac. Na rozdiel od Game Passu tu si ešte musíte dávať pozor, aby hra podporovala gamepad. Cez túto aplikáciu viete hrať aj zadarmo, ale musíte čakať. Ak platíte, ste uprednostnený. 

Odkiaľ sťahovať hry na Nova 9?

Huawei nahradil v nových modeloch, vrátane nova 9, obchod Google PlayStore a ďalšie služby od Googlu, vlastným riešením. V smartfóne je predinštalovaný obchod AppGallery priamo od výrobcu, ktorý je prvou voľbou na sťahovanie hier a aplikácií. Ďalej je tu vyhľadávač Petal Search, ktorý nájde aj tie hry, ktoré sa v AppGallery nenachádzajú.

Ako sa hrá na Huawei Nova 9 mobile?

Obchod dopĺňa Game Center aplikácia, ktorá je predinštalovaná v mobile a prehľadnejšie  vám vyfiltruje všetky dostupné hry z ich obchodu. Základnú ponuku tam majú, ale ak chcete väčšie hry ako PUBG, už musíte použiť obchody tretích strán. Najlepšie je nainštalovať si Aurora Store, ktorý vám ponúkne kompletný zoznam hier z Google obchodu. Bližšie sme to rozoberali minule. Samozrejme, ak chcete Fortnite, stiahnete si Epic launcher rovno z Fortnite stránky.

Ako sa hrá na Huawei Nova 9 mobile?

Hranie na mobiloch je dnes už bezproblémové a ani na Nova 9 to nie je iné. Zahráte si ako malé hry, tak aj stále viac veľkých titulov, síce cez streaming, ale dá sa a funguje to prekvapivo dobre. Ak cestujete alebo nie ste práve pre PC alebo konzole, viete sa spojiť si zahrať aj takto.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19889)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk