Týždenník - 20 rokov Xboxu

Xbox, Battlefield a GTA ovládli tento týždeň a Capcom ukázal ako sa štýlovo odkladajú hry.

pridal saver 21.11.2021 o 22:19 pod hry
Týždenník - 20 rokov Xboxu

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň mal Microsoft svoj veľký deň, keďže oslavoval 20 rokov Xboxu, ku ktorému ponúkol livestream. Na ňom ohlásil dokument o vývoji Xboxu na december, pridal do spätnej kompatibility cez 70 titulov, aj keď dodal, že je to zrejme už posledný prídavok. Keďže práva a licencie tu robia veľké problémy. Nakoniec však prekvapivo rovno spustil multiplayerovú betu Halo Infinite. Tá má u hráčov veľký úspech, aj keď autori na prvýkrát nenahodili progres battle passom práve najlepšie a dodatočne ho budú upravovať. Prvé zmeny už spravili a progres sa získava každou hrou.

Ja som už medzitým hral aj kampaň Halo Infinite, ktorá je zrejme najlepšia vôbec v Halo sérii, kde autori dokázali veľmi dobre prekonvertovať pôvodný štýl hry do otvoreného sveta, ponúkli v ňom ako rozsiahle vyrozprávanie príbehu v misiách, tak aj dostatok aktivít v prostredí. Svet tam je dobre spravený a vyzerá, že aj progres kampaňou bude zaujímavý. 

Z iných zaujímavostí šéf Xboxu Phil Spencer cez týždeň potvrdil Xbox/PC exkluzivitu na The Elder Scrolls VI, potvrdil aj to, že Game Pass je veľmi dobre udržateľný, a teda nie je stratový v aktuálnom stave.  Analytici k tomu dodali, že Xbox Series S je na niektorých kľúčových trhoch predávanejší ako Xbox Series X. Microsoft to vie a vie aj cieľovku Xbox Series S, a preto tam prináša Fortnite bundle a spravil aj reklamu s Khabym a s Fortnite. Oproti tomu na Xbox Series X tlačí veľké tituly, kde do reklamy dal Flight Simulator, Halo alebo aj Forzu Horizon 5. Forza už má cez 10 miliónov hráčov.

Zároveň Phil reagoval aj na problémy v Activision Blizzarde. Totiž tam sa prevalilo, že šéf firmy Bobby Kotick vedel o sexuálnych obťažovania a veľa z nich aj pomáhal zametať pod koberec. Phil sa k tomu vyjadril, že zvažuje ďalšiu spoluprácu s Activisionom, podobne aj šéf PlayStationu je znepokojený situáciou. Zároveň zamestnanci a aj akcionári už chcú odvolanie Bobbyho. Správna rada si ho tam drží, ale uvidíme dokedy vydrží. Akcie im padajú stále viac a ani vydanie Call of Duty im nepomohlo. 

Pre zmenu vydanie Battlefieldu 2042 uplynulý piatok nepomohlo EA ani DICE. Hra sa zdá nedotiahnutá a síce sa vylepšila oproti early access, Day 1 patch nepriniesol dostatok úprav. Hra má hlavne problémy v chýbajúcich funkciách, ktoré jednoducho do Battlefieldu patria, ale aj v optimalizácii a návrhu niektorých vecí. Na druhej strane Portal je parádna vec. Viac to neskôr rozpíšeme v recenzii. 

Na Steame je hra medzi najhoršími hrami s hodnotením 26%.

Podobne to nevyšlo ani Rockstaru, ktorý už priznal, že GTA The Trilogy nedotiahli a ospravedlňujú sa. PC hráčom dávajú ako náplasť pôvodné verzie hier. Trilógiu im zatiaľ opravujú moderi

Možno pandémia a práca z domu spravili svoje, ale hry sa dajú aj odložiť. Capcom ukazuje, ako sa to robí štýlovo:

 

Z iných noviniek Nvidia predstavila DLSS 2.3 verziu a free vydala svoj Nvidia Image scaling, ktorý je konkurenciou FSR od AMD, len podľa ukážok Nvidie je kvalitnejší. K tomu boli zverejnené nominácie na Game Awards kde prekvapivo v hrách roka nie je nominovaná Forza, ale nakoniec je to racingovka a tie sa ťažko dostávajú medzi tieto výbery.

Nakoniec začal aj česko-slovenský herný týždeň, kde viete naše lokálne hry kúpiť v zľavách. Zaujímavé hry sme aj vypísali, tak si môžete vybrať. Zo slovenských hier sa teraz predstavil titul Galaxy Highways.

 

Z recenzií sme priniesli recenziu na GTA The Trilogy Definitive edition, ktorá dopadla veľmi zle. Pozreli sme sa aj na Far Cry 6 Vaas Instanity DLC, ktoré ponúka veľmi pôsobivú výpravu do hlavy Vaasa a ponúka aj zaujímavé zvraty. Pridali sme aj recenzie na Highfleet, Disciples Liberation, preview Giants Uprising, Seed of Life, ale aj zábavné rozbaľovanie v Unpacking. Preview dostalo Shadow Tactics - Aiko's Choice rozšírenie

 

Z hardvéru sme sa pozreli na Logitech G335 a G333 headsety a ponúkli aj zoznam zaujímavých PC zostáv na Vianoce. Z histórií sme si zhrnuli Harry Potter hry a pri príležitosti spomínaných 20 rokov sme spravili podcast o histórii Xboxu na Slovensku aj s bývalými zamestnancami Microsoftu. Dozviete sa v ňom zaujímavé veci.

Budúci týždeň prinesieme recenzie na Battlefield 2042, Sherlock Holmes Chapter One, Jurassic World Evolution 2 a ďalšie zaujímavé hry.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk