Ako funguje hranie na Netflixe?

Netflix už globálne priniesol hry do svojej ponuky a môžete si ich zahrať z mobilnej aplikácie

pridal matus_ace 28.11.2021 o 19:22 pod hry
Ako funguje hranie na Netflixe?

HRY > NOVINKY >

Netflix oznámil svoje plány presunúť sa pomaly aj do hernej oblasti a celé to znelo naozaj veľkolepo. Tieto plány ale štartujú len veľmi pomaly a opatrne. Do ponuky Netflix aplikácie na mobilných platformách Android a iOS najskôr pribudli prvé hry, ale len v niektorých krajinách v rámci soft launchu. Neskôr sa táto možnosť rozšírila aj do zvyšku sveta a už si tak hry v Netflix aplikácii môžeme zahrať aj my.

Možno je to však trošku sklamanie. Pri Netflixe by ste pravdepodobne čakali streamovanie hier, ale nie je to tak. Spustíte si apku, prihláste sa k svojmu profilu a v spodnom paneli už teraz hneď vedľa Home vidíte už aj záložku Games. Po jej rozkliknutí sa vám otvorí herná ponuka Netflixu, kde sú nielen hry, ale aj herné trailery. Potom si už len rozkliknete hru a dostanete sa na jej záložku s detailmi a podobne. Zaujímavé je, že vám rovno pri hre aplikácia ukazuje aj seriály, ktoré by vás mohli zaujímať. Pri Stranger Things hre je to seriál, pri basketbalovej hre Shooting Hoops zase The Last Dance a podobný obsah.

Poďme ale k tej časti, ktorá je sklamaním. Keď si otvoríte konkrétnu hru, hneď hore máte "Get Game". Keď na to kliknete, aplikácia vás presmeruje na store v samotnom telefóne (teda Google Play alebo App Store), odkiaľ si hru môžete stiahnuť. Netflix je tak vlastne len nejakým prostredníkom medzi vami a stiahnutím hry, ktorú si tak či tak musíte stiahnuť zo storu, spúšťate ju z ponuky aplikácií v telefóne a už nemusí byť nijako naviazaná na Netflix.

Na druhú stranu, hru môžete spúšťať aj priamo v aplikácii, rozozná váš profil, v jeho rámci vám ukladá napríklad progres a podobne. Z hry sa zase viete prepnúť do Netflix aplikácie, prepnúť používateľa a podobne. Možno bude zaujímavé, ak Netflix v budúcnosti zapracuje niečo ako achievementy a podobné funkcie. 

Čo sa týka samotných hier, v ponuke je ich zatiaľ len 6 a sú to všetko len menšie hry, ktoré navyše boli dostupné už predtým. Stranger Things: 1984 a Stranger Things 3: The Game sú podľa seriálového hitu Netflixu. Doplnené sú titulmi Card Blast, Teeter (Up), Bowling Ballers a Shooting Hoops. Až na Stranger Things sú to teda hyper casual hry skôr pre nehráčov, čo je možno segment, ktorý sa Netflix takto snaží osloviť. Hry sú v cene predplatného, takže nemusíte za nič viac platiť a bude to tak aj v budúcnosti, no uvidíme, ako sa ponuka rozrastie.

Netflix má možnosti na to, aby priniesol niečo naozaj nové do hernej sféry, no nemám dojem, že sa mu to zatiaľ darí. Toto sú len veľmi opatrné prvé kroky zamerané na nehráčov, ktorým len sprostredkuje niečo, čo by si aj tak v store sami našli, len o tom možno ani nevedia. Dôležité bude, ako bude ďalej rozvíjať svoju hernú iniciatívu a či prinesie aj niečo viac.





Ako funguje hranie na Netflixe?  Ako funguje hranie na Netflixe?  Ako funguje hranie na Netflixe?
Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18390)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk