Sakaguchi najpopulárnejší vývojár Japonska

pridal saver 23.12.2005 o 18:52 pod hry
HRY > NOVINKY >

Časopis Famitsu zverejnil čitateľský rebríček napopulárnejších vývojárov a na prvom mieste sa objavil Hironobu Sakaguchi, otec Final Fantasy série, ktorý síce utrpel debaklom filmového FF, ale v roku 2005 sa vrátil ako šéf firmy Mistwalker, vyvíjajúcej tituly pre Xbox360 (Blue Dragon, Cry On, Lost Oddyssey) a NDS (Ash). Mimochodom Sakaguchi v rebríčku predbehol šéfa Nintenda Shigeru Miyamota, ktorý bol 8. a aj šéfa Microsoftu Billa Gatesa, ktorý skončil na 7. mieste.

Famitsu si na Sakaguchiho rezervovalo 4 strany, kde ho vyspovedali hlavne o práve ohlásenom projekte Cry On. Sakaguchi viac upresnil príbeh, v ktorom sa dostanete do prostredia podobnému stredoveku s výrazným rozvojom strojov. Nebude chýbať napríklad transportné lietadlo. Ľudia v tomto veku si na strechy domov ukladajú Boglov, malé kreatúry, ktoré ich majú chrániť. Boglovia boli raz obrovskí giganti žijúci po boku ľudí. Teraz ich ľudia chcú znovu oživiť na vojnové účely.

Vy sa dostávate do postavy malej Sally, ktorá dostane Bogla od svojho otca, kráľa. Jej monštrum je však iné ako ostatné, vie rozprávať. Vy budete ovládať raz Sally, ktorá ponesie malého Bogla na svojom pleci, kde prejdete vrchy, budete sa štverať na stromy a zapojíte sa do iných aktivít malého dievčaťa, a neskôr, keď získate potrebnú vec, bude sa môcť Bogl pretransformovať na obrovského giganta, ktorý si na oplátku zoberie na plece Sally. Inak vždy, keď sa Bogle zmení, bude vyzerať inak. Sakaguchi naznačil, že Bogle sa poskladá z kameňov, ktoré budú v okolí, ak bude treba aj okolie zničí, aby mal dostatok kameňov na svoje poskladanie.

Rozdiely medzi jednotlivými postavami budú veľké, a to už v tom, že sa výrazne zmení perspektíva pohľadu na okolitý svet. Samozrejme budú aj rozdiely v štýle hry, v prípade Sally sa dočkáte skôr puzzle-RPG a Bogl bude skôr akčný typ, kde sa dočkáte ničenia, ale aj zachraňovania ľudí napríklad zdvihnutím lode z vody.

Čo sa týka ovládania, Sakaguchi sa momentálne rozhoduje medzi niekoľkými schémami ovládania, kde jedna je aj s použitím dvoch analogových páčiek na presúvanie a zdvíhanie predmetov. Grafika bude štýlom cel-shadovaná, no na prezentačke AQ minulý týždeň sa to všetkým zdalo ako rukou kreslené ala Miyazakiho filmy (teda niečo takéto), v skutočnosti to boli ukážky priamo z hry.

Hra je dokončená asi na polovicu, no vyjde najskôr o rok a pol až dva roky. Poskytnúť by hráčom mala 30-40 hodín zábavy.





Sakaguchi najpopulárnejší vývojár Japonska
Páči sa mi!

Zaradené pod: microsoft, xbox






na
Xbox 360

Vývoj: AQ interactive / Mistwalker
Štýl: Akčná Adventúra
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk