Enemy Territory v akcii

pridal saver 14.1.2006 o 21:46 pod hry
HRY > NOVINKY >

GameSpot, Eurogamer1UPCVG a IGN mali možnosť pozrieť si Enemy Territory: Quake Wars naživo a vyzerá, že ich titul dostatočne zaujal. Nás zatiaľ zaujme minimálne z obrázkov, ktoré vyzerajú jednoducho skvelo a človek sa ani nebude diviť, ak titul ohlásia aj na next-gen konzoly.  Zatiaľ má hra vyjsť pre PC v priebehu roka.

Hra je vo vývoji u Splash Damage už dva roky a štýlom čakajte multiplayerovku ala Wolfenstein: Enemy Territory, kde budú bojovať dva tímy - Ľudia proti Stroggom - a každá strana bude mať úlohy, ktoré musí splniť. Spolu s tým musia obsadzovať ďalšie územia, aby sa mohli spawnovať bližšie k nepriateľom. V mapách budú územia popreväzované a musia sa dobíjať v určitom postupe, následne v rovnakom postupe si ich nepriatelia musia vybojovávať späť. Dostanete sa do rôznych oblastí futuristickej Zeme zničenej po útoku Stroggov, rôznymi podnebnými pásmami a úplne odlišnými misiami. Hra sa odohráva po útokoch na planétu v Quake 1 a pred udalosťami v Quake II, takže uvidíte známe zbrane z Quake 1 a niekoľko prototypov zbraní z dvojky.

Hra funguje na vylepšenom Doom 3 engine s prídavkom MegaTexture funkcie, ktorá umožní enginu namapovať celé územie jednou 32.000x32.000 pixelovou textúrou s veľkosťou 6 GB. Textúra však je pridaná o rôzne parametre napríklad fyziku, podľa ktorej sa chová daná časť mapy, napríklad bažiny ťažko prejdete vozidlom, cesty ľahko. Dajú sa pridať rôzne počasia: dažde, hmly atď. To však nebude všetko, čo z hry spraví niečo viac ako má konkurencia. Splash Damage sa totiž zaťažili na detaily a to nielen prostredia, ale aj samotných vojakov a ich animácie, kde každý class má vlastné prepracované animácie a možnosti. Napríklad ruksak medika sa bude viditeľne zmenšovať potom ako ošetruje stále ďalších vojakov. Vojaci, ktorí bežia pustia zbraň a nebudú môcť strieľať a napríklad ničenie nepriateľského vozidla inžinierom nebude len jednoduché pridávanie damage, ale cielená animácia s cieleným účinkom, ako napríklad poškodenie kolesa, vďaka čomu bude vozidlo pomalšie.

Každá strana bude mať sériu podobných classov, ako vojak, sniper, medik, inžinier, field-ops, kde okrem streľby každý z nich môže v určitej veci pomôcť svojej strane. Napríklad vojak môže namontovať na rôzne objekty svoj raketomet a umožniť s ním strieľať iným classom. Sniper dokáže hacknúť nepriateľské radary a raketomety, medik zase dokáže vytvárať dopĺňacie stanice. Stroggovia už majú v niektorých prípadoch iné využitia, napríklad inžinier vie vytvoriť dronu, ktorá bude automaticky opravovať priateľské vozidlá, sniper dokáže prevziať mŕtve tela nepriateľov a infiltrovať sa medzi ľudí, nakoniec medik vie z ľudských tiel spraviť spawn host, kam sa prevtelí Strogg, alebo vojak Stroggov dokáže s určitým vybavením premeniť ľudského vojaka na Strogga. 

Z vozidiel bude mať ľudská strana jeepy, ozbrojené transporty ala Humvee, štvorkolky, silný titan tank a slabo obrnenú helikoptéru. Stroggovia zase lietadlo, osobný jet-pack, nechýba gigantický mech. Na oboch stranách bude najdôležitejšia jednotka MCP, mobilný command post, s pomocou ktorého môžete stavať radarové veže alebo strategické útočné raketomety. 

Celkovo vyzerá hra veľmi zaujímavo, jediným malým mínusom, čo som si všimol, bude obmedzenie počtu hráčov na 24 alebo 32, podľa veľkosti mapy. Teda nebudú to až také veľké boje ako napríklad v Battlefielde.





Enemy Territory v akcii Enemy Territory v akcii Enemy Territory v akcii Enemy Territory v akcii Enemy Territory v akcii Enemy Territory v akcii Enemy Territory v akcii
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati, battlefield






PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Activision / id Software/Splash Damage
Dátum vydania: 23. november 2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19544)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk