Čo kúpiť deťom za vysvedčenie alebo na leto?

Rozmýšľate, čo kúpiť dieťaťu alebo študentovi za vysvedčenie a ideálne niečo, čo by ho zabavilo na leto? Pozrime sa na pár inšpirácií v rôznych oblastiach. 

pridal saver 30.6.2022 o 7:56 pod hardware
Čo kúpiť deťom za vysvedčenie alebo na leto?

HARDWARE > NOVINKY >

Rozmýšľate, čo kúpiť dieťaťu alebo študentovi za vysvedčenie a ideálne niečo, čo by ho zabavilo na leto?  Odmeňovanie detí za ich výsledky je dôležité, takže to premyslite. Pozrime sa na pár inšpirácií v rôznych oblastiach.  

 

Čo kúpiť deťom za vysvedčenie alebo na leto?

Hry a predplatené karty

Viete to vybaviť jednoducho a kúpiť predplatené karty napríklad na Steam alebo aj Paysafe kartu na voľné platenie. Predplatené karty sa dajú kúpiť aj na jednotlivé konzoly.

Ale veľmi lacná a dobrá možnosť, ako rozšíriť zbierku hier pre dieťa, sú teraz predplatené služby. Teraz už môžete zobrať Game Pass na Xbox, PC alebo mobily alebo PS Plus Extra pre PlayStation konzoly. 

Game Pass:

Game Pass UItimate si môžete zlacniť tak, že kúpite Xbox Live Gold na rok za 57 eur alebo rovno aj na tri roky a následne dokúpite napríklad mesačný Game Pass Ultimate (respektíve teraz sú tri mesiace za euro pre nových členov). Celé predplatné sa vám zmení na Game Pass Ultimate. 

PS Plus:

Ak máte PlayStation, pribudli do PS Plus dve nové ponuky predplatného, ktoré rovnako pridávajú množstvo hier zadarmo:

  • PS Plus Extra (100 eur na rok) - základná ponuka hier na voľné hranie
  • PS Plus Premium (120 eur na rok)  - k ponuke hier sa pridávajú aj staršie PS2 a PS3 tituly cez streaming

 

 

Čo kúpiť deťom za vysvedčenie alebo na leto?

Konzolu

Z konzol je stále na výber Switch a Xbox Series XS, ktoré sú teraz na skladoch. Napríklad Switch je veľmi dobrý na leto na dovolenky, je dobre prenosný a dá sa s ním zahrať hocikde. Má ako základnú LCD verziu, tak OLED verziu, tá je mierne drahšia, ale obraz je veľmi dobrý.

Pre zmenu Xbox Series S  kombinuje prenositeľnosť, ale aj vysoký výkon, konzola nemá síce displej ako Switch, ale môžete si ho ľahko zabaliť na dovolenku a hocikde zapojiť k TV.

Ak idete na maximálny výkon, beriete väčšiu a drahšiu Xbox Series X verziu,

Nakoniec je z nových konzol ešte PS5, ale je stále ťažko zohnateľná.

 

 

 

Čo kúpiť deťom za vysvedčenie alebo na leto?

Notebook alebo desktop

Ak nechcete, aby ste dieťa len hralo, ale aj učilo, respektíve ak študent prechádza strednú alebo vysokú školu a bude potrebovať niečo na prácu, tak PC alebo notebook je základ. 

Pri oboch záleží, aké financie do toho chcete dať. Notebooky sú od 500 eur vyššie, kde napríklad 660 eurové Lenovo už má dobrú kombináciu procesora a grafiky. Zaujímavé sú aj notebooky s OLED displejmi, ktoré sú tiež za dobrú cenu. Alebo ak chcete, aby mal dobrý pomer ceny a výkonu, tak za 1250 je dobrý Asus. Viac notebookov pozrite tu.

Desktopy síce nie sú prenosné, ale výkon je vysoký a základný relatívne slušný desktop kúpite za 750 eur. Stredná trieda je okolo 1250 eur, kde je už dobrý procesor a stredná grafika, a poriadne sú okolo 2000 eur. Celú ponuku pozrite tu.

 

Komponenty do PC a príslušenstvo

Viete dokúpiť aj niečo nové k PC alebo konzole. Viete vybrať novú myš, klávesnicu alebo headsety. Plus samozrejme komponenty, kde grafické karty išli pekne dole s cenami a už sa oplatia kúpiť.

 

 

Čo kúpiť deťom za vysvedčenie alebo na leto?

Mobily

Mobil je už dnes súčasťou života a ak potrebuje dieťa vymeniť alebo mu kupujete prvý, tak to bude ťažké rozhodovanie. Samozrejme aj tu záleží, koľko chcete obetovať. Minule sme akurát robili prierez ponukou.

Z lacných je pekný Samsung A13 za 168 eur alebo dobrý je aj Redmi Note 11 za 175 eur. Zaujímavú ponuku s veľkou batériou má Moto G60 za 227 eur, za 350 je výkonný OnePlus Nord 2, okolo 395 eur je zaujímavý a rovno vodeodolný Samsung A53. Ak chcete kúpiť rovno výkonný mobil, tak Xiaomi 11T Pro za 499 eur. Alebo staršie iPhony 12 začínajú na 588 eur. Teraz má veľmi dobrú cenu aj véčkový Galaxy Flip.

 

 

Čo kúpiť deťom za vysvedčenie alebo na leto?

Hodinky

Ak ešte nemá dieťa smart hodinky alebo náramok, môžete sa pozrieť aj týmto smerom. Je to veľmi dobrý doplnok k mobilu a ponúka ako monitorovanie pohybu, čo môže deti motivovať, tak aj notifikácie a informácie o telefóne. Nemôžu sa tak vyhovárať, že nepočuli, keď im voláte.

Jednoduché, lacné a dobré sú Mi Band náramky alebo v dobrej cene sú Mi Watch hodinky. Ak chcete ísť vyššie sú tam dobré Samsung Galaxy Watch alebo pre iPhony Apple Watch, obe však len s kratšou výdržou batérie, ale pre najvyššiu kvalitu sa pozrite po Garminoch.

 

 

Čo kúpiť deťom za vysvedčenie alebo na leto?

Tablety

Veľmi dobrým doplnkom na strávenie leta sú aj tablety, kde sa dá browsovať, sledovať videá a samozrejme aj hrať. Základné, pomalšie sú okolo 180 eur, napríklad sú tam Lenová. Dobrú ponuku v lacnejších tabletoch má aj Samsung s Tab A8 za 240 eur, v tejto oblasti má svoju T20 verziu aj Nokia, výkonom vyššie je napríklad Xiaomi Tab 5 za 350 eur, ponuku majú iPady v 380 eurovej cene.

Viac si pozrite v ponuke tabletov.

 

 

Čo kúpiť deťom za vysvedčenie alebo na leto?

Hračky

Ak chcete len niečo na hranie mimo počítačov, LEGO je dobrá voľba. Akurát nedávno pribudol do ponuky Horizon Forbidden West Tallneck, aj keď dostať sa dá len ťažko. Ale ak chcete niečo veľké, AT-AT je to pravé, ale Star Wars má ako celok peknú ponuku. Nechýbajú ani Minecraft Legá, teraz sa pekne rozšírili aj Super Mario legá,

Na leto sa oplatí pozrieť aj po stolových hrách, kde je balenie Pokémonov alebo Harry Potter stolovka, v ponuke je aj Fallout, Horizon Zero DawnWorld of Tanks, Dark Souls alebo Civilizácia

Ako malú zábavku môžete pozrieť aj drony.

 

 

Čo kúpiť deťom za vysvedčenie alebo na leto?

Kolobežky

Teraz sú veľmi in elektrické kolobežky, ale aj elektrické bicykle. Kolobežky sú však lacnejšie a teraz už s pekne rozsiahlou ponukou. Celú si môžete pozrieť tu. Dôležité je dávať si pozor na maximálnu váhu pre kolobežku, maximálnu rýchlosť a dojazd.

Napríklad do 65kg s 13km/h rýchlosťou sú menšie a aj za 130 eur majú dojazd 11km. Ale okolo 290 eur máte Citybug do 100 kg s 25km/h rýchlosťou a 17km dojazdom. A ak chcete niečo poriadne, Xiaomi za 468 eur s dojazdom 30km.

 

 

Čo kúpiť deťom za vysvedčenie alebo na leto?

Knihy a komiksy

Na leto je dobré zobrať aj niečo na oddych a to ako knihy, tak komiksy. Knihy z hernej témy pre deti sú napríklad Minecrafty, kde je teraz Minecraft Dungeons kniha, alebo základný Minecraft v komiksoch v prvej a v druhej knihe, je aj kniha o svete Cyberpunku alebo môžete kúpiť aj Zaklínač knihy.

 

 

Čo kúpiť deťom za vysvedčenie alebo na leto?

Foťáky

Ak niekto rád fotí a chcete ho obohatiť v tejto oblasti, respektíve chcete poriadny foťák na dovolenku, pozrite sa po digitálnych foťákoch. Ceny za kvalitnejšie sú síce vyššie a ide to od 500 eur hore, ale viete zobrať aj za 137 eur základné alebo slušný Nikon je za 319 eur, prípadne Canon za 360 eur.





Páči sa mi! (+1)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20039)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk