Asus priblížil technológie vo svojich tohtoročných Intel notebookoch

Čo vlastne používatelia notebookov od svojich zariadení chcú?

pridal saver 11.7.2022 o 10:40 pod hardware
Asus priblížil technológie vo svojich tohtoročných Intel notebookoch

HARDWARE > NOVINKY >

ASUS na aktuálnej Intel Performance Day prezentácií predstavoval technológie, ktoré zapracoval do svojich nových tenkých EVO certifikovaný notebookov. Všetko podľa požiadaviek zákazníkov. 

A čo vlastne používatelia notebookov od svojich zariadení chcú?

Podľa ankety je poradie preferencii nasledovné:

  1. Výkon - na celom svete je výkon na prvom mieste
  2. Výdrž batérie - väčšina krajín má na druhom mieste výdrž
  3. Displej - tretie miesto patrí väčšinou kvalite displeja
  4. Kvalita vyhotovenia - dôležitá je aj kvalita vyhotovenia

Toto všetko spájajú vo svojich notebookoch a konkrétne v Evo notebookoch s novými Core H procesormi 12-generácie. Tie znovu zvyšujú výkon a pritom majú nižšiu spotrebu batérie. V notebookoch Asus spája pokročilé chladenie a telo dizajnované pre najvyšší možný výkon. Nakoniec aj svoje OLED displeje, v tejto oblasti sú teraz jednotkou v oblasti notebookov. Majú tu 68% podiel na trhu. Dobre idú aj v herných notebookoch, kde s ROG značkou majú 28% podiel na trhu.

V H sérii toto konkurencia prakticky nerobí a Asus tam vidí svoju výhodu. Majú tam Zenbook, Zenbook Flip, ich S verzie, ale aj herné Flow, Strix Scar, Zephyrus alebo TUF Gaming notebooky.

Zo zaujímavostí Asus dodáva, že notebooky používateľom vydržia 4-7 rokov.

 

Asus v tomto roku výrazne rozšírili EVO certifikované notebooky. Tie musia podľa Intel certifikácie byť prémiové, tenké, rýchle notebooky s dostatočnou výdržou batérie a dizajnované na to, aby držali krok s dnešným rýchlym životným štýlom. Teraz v tretej generácii EVO platformy to znamená aj 12-gen procesory. Tie v Intel H sérii idú s tepelným výkonom do 45W. Vďaka tomu môžu byť tenké notebooky ako napríklad Vivobook 14X/15X OLED ešte výkonnejšie. Znamená to viac výkonu na produktivitu, kreativitu, hranie hier, ale aj multimediálnu zábavu. 

Asus k tomu hovorí:

„Inovácie, ktoré inžinieri spoločnosti ASUS zakomponovali do najnovších notebookov v spolupráci s našimi partnermi z Intelu, nám v roku 2022 umožnili priniesť na trh skutočne výnimočné zariadenia. Ich práca na zlepšovaní chladiacich technológií a spracovaní šasi je veľmi dôležitá, avšak náročná úloha. Zlepšenia sú niekedy pre našich zákazníkov neviditeľné, avšak umožňujú nám prinášať neuveriteľný výkon pri zachovaní nízkej hmotnosti a hrúbky notebookov. A to je presne to, čo zákazníci očakávajú od svojho ďalšieho notebooku,“ povedal Benjamin Yeh, ASUS East EMEA General Manager.

Zároveň sú tenké a ľahké notebooky stále obľúbenejšie pre svoju prenosnosť. To je následne výzva pre výrobcov, ktorí to všetko musia zmestiť do tenkého tela. Asus tu použil svoje nové technológie ako ASUS IceCool, AAS Ultra a 3D odparovacie komory, softvér s umelou inteligenciou a precízne spracovanie, aby tento cieľ splnili.

V nových notebookoch ponúka:

  • Inteligentný návrh tela notebooku a chladiacich technológií
  • Zlepšené tepelné moduly s dvoma ventilátormi a dvoma tepelnými trubicami prinášajú lepšie chladenie a nehlučnú prevádzku v režime Whisper mode
  • 3D vapor chamber a unikátny dizajn AAS Ultra zvyšujú prietok vzduchu až o 30 % pre maximálny výkon bez spomaľovania

 

Čo ponúka výkon?

Nová 12. generácia Intel procesorov priniesla vysoký výkon s nižšou spotrebou, čo je ideálne pre použitie v tenkých notebookoch. Je to ako vďaka menšej architektúre, tak vďaka tomu, že procesory procesory kombinujú malé a veľké jadrá, ktoré umožňujú pri nízkom zahrievaní dosiahnuť vyšší výkon. 

Zároveň, keďže používatelia sa držia notebooku aj 7 rokov, je výkon dôležitý. Tu s TPD do 45W je výkon strojnásobený v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Znamená to väčšiu rezervu výkonu do budúcnosti. 

 

Ako je riešené chladenie?

Keďže ide o tenké notebooky, Asus tu ponúka vylepšenia do svojho chladenia, kde je základ výkon chladenia, ale aj váha. Zenbook a Vivobook majú nové ventilátory ASUS IceBlade, dve heatpipes, zlepšený prechod vzduchu a vo vyšších modeloch ako Zenbook Pro 16X OLED a Zenbook Duo 14X OLED pridávajú aj novú 3D vaporchamber s inovatívnym mechanizmom Active Aerodynamic System Ultra (AAS Ultra). 

3D vaporchamber, teda odparovacia komora, je vylepšením ASUSu, ktorý ju zakrivil, aby dosiahol lepšie chladenie potrebných komponentov celej základnej dosky. Zároveň Active Aerodynamic System Ultra po otvorení notebook nadvihne zadnú časť klávesnice alebo druhý displej a zvýši prietok vzduchu o 30%.

 

Asus priblížil technológie vo svojich tohtoročných Intel notebookoch
Asus priblížil technológie vo svojich tohtoročných Intel notebookoch
Asus priblížil technológie vo svojich tohtoročných Intel notebookoch

Toto celé konštrukčné riešenie s výkonným chladením umožňuje v tenkom tele spojiť napríklad výkonný Intel Core i9 so slušnou RTX 3060 grafikou, a teda napriek malému telu si na notebooku môžete aj dobre zahrať bez toho, aby sa prehrieval.

Aké sú vaše prioritné požiadavky na notebook?





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk