Sudkyňa v prípade žaloby PlayStation hráčov v USA nezastavila odkúpenie Activisionu

PlayStation hráči sa v USA snažia zastaviť odkúpenie Activisionu, ale súd im to práve zatrhol.

pridal saver 20.5.2023 o 15:18 pod hry
Sudkyňa v prípade žaloby PlayStation hráčov v US nezastavila odkúpenie Activisionu

HRY > NOVINKY >

PlayStation hráči sa v USA snažia zastaviť odkúpenie Activisionu, ale súd im to práve zatrhol. Konkrétne sudkyňa odmietla požiadavku o predbežné opatrenie na zastavenie odkúpenia. Microsoftu tak už v ceste k odkúpeniu stojí prakticky len UK a rozhodnutie CMA. 

Čo sa týka samotného súdu PlayStation hráčov, viac menej je to žaloba (nie príliš skúsených) právnikov. Tí si našli hráčov, ktorým sa (akože) nepáči, že Microsoft odkupuje Activision (popritom sa však priznali, že Activision hry nehrávajú). V žalobe tvrdia, že vraj nebudú mať po odkúpení Call of Duty na PS konzolách. 

Viac menej z toho chcú len právnici vytĺcť peniaze, respektíve, keďže im pomáha aj Sony, tak aj eventuálne zastavenie odkúpenia. To sa im však práve nepodarilo. Presnejšie toto sa Sony nepodarilo nikde ohľadom Call of Duty. Všetky úrady ich obavy zamietli a ak mal niekto pripomienky, tak len ku cloudu. K tomu, aj keby teraz tento súd odkúpenie zastavil, museli by PlayStation hráči dať zábezpeku niekoľko miliárd dolárov.

Súd bude ešte pokračovať, aj keď je otázne, k čomu môže dospieť, keďže Call of Duty tak či tak Microsoft nechá na PlayStation konzolách.

Sudkyňa hovorí:

"Žalobcovia nepreukázali, že budú nenapraviteľne poškodení, ak k zlúčeniu dôjde pred rozhodnutím vo veci samej. V zázname nie je nič, čo by naznačovalo, že po zlúčení môže spoločnosť Microsoft urobiť čokoľvek, aby tieto verzie Call of Duty, ktoré v súčasnosti žalobcovia vlastnia, nejako prestali fungovať, nieto ešte, že by to aj reálne chceli urobiť. Takže deň po zlúčení môžu hrať presne rovnakým spôsobom, akým sa hrali so svojimi priateľmi pred zlúčením.“

„Je nepravdepodobné, že Microsoft sprístupní akúkoľvek novú verziu Call of Duty, ktorá bude dostupná pred rozhodnutím, exkluzívne pre Microsoft platformy.“

Teraz Microsoft viac menej len čaká, či sa v reálnej dobe dohodnú s CMA, respektíve im to UK povolí. Ak však krajina nerozhodne do júla a Microsoft to bude chcieť ukončiť, pôjde ďalej aj bez ich odsúhlasenia. Potom FTC v Amerike povie, že odkupujú. FTC sa zrejme bude snažiť získať predbežný zákaz odkúpenia na súde, ale podobne to bolo aj v prípade Meta Within, zrejme ani tu im to nevyjde, keďže nemajú argumenty. 

Môžu však aj počkať a súdiť sa, ale musia si vyjednať odloženie u akcionárov Activisionu.


Zdroj: twitter.com



Páči sa mi! (+9)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19914)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk