Gamescom 2023: Nový Sonic Superstars nám ukázal zaujímavé novinky, ale aj nejaké neduhy

Vyskúšali sme si demo nového Sonica, ktorý je stále bleskovo rýchly, ale teraz prináša aj momenty, kde to môže spôsobovať problémy.

pridal matus_ace 4.9.2023 o 21:48 pod hry
Gamescom 2023: Nový Sonic Superstars nám ukázal zaujímavé novinky, ale aj nejaké neduhy

HRY > NOVINKY >

Sonic je jedna z najznámejších herných postáv, legendárny maskot Segy a už aj filmová hviezda. Akurát sa zdá, že v Sege nevedia, čo si s ním počať v nových hrách. Kým je to retro počin ako Sonic Mania, môže dopadnúť skvele. Ale tie moderné firmy fakt nejdú. A mám pochybnosti o tom, či nový Sonic Superstars túto „kliatbu“ zlomí. Hra vyjde už 17. októbra a my sme si ju na Gamescome mohli vyskúšať v deme. Konkrétne sme mohli prejsť niekoľko levelov v kooperácii vo dvojici, nemohli sme si vyskúšať Battle Mode.

Plná verzia ponúkne lokálne aj online hranie až vo štvorici a na výber sú Sonic, Tails, Knuckles a Amy. Každá z postavičiek má trochu iné schopnosti, takže si môžete vybrať takú, ktorá vám najviac sadne. Navyše môžete následne v hry využívať špeciálne Emerald schopnosti, ktorých je 7 a umožnia vám ďalšie veci, prípadne sa dostanete do špeciálnych levelov. A kým hrateľnosť v novej hre je klasická 2D v štýle starej školy (akurát s modernou 2.5D grafikou), niektoré minihry sú už v 3D a lietate v nich priestorom.

Moderná grafika je pomerne pekná, ale ešte krajšie sú 2D intrá v štýle animovaných seriálov, ktoré vyzerajú naozaj dobre. Kvalitná je aj hudba. Ako je už v sérii dobrým zvykom, každý level prináša nielen novú vizuálnu tému, ale aj novú hudbu. Čo už tak dobre nefunguje, teda minimálne pre mňa, je hrateľnosť. Neviem úplne identifikovať, čo tu pre mňa neklaplo, ale jednoducho niečo neklaplo. Nejde z toho ani taká dobrá atmosféra ako zo starých 2D Sonicov. Na obrazovke je neraz chaos, napríklad v pinballovom leveli, kde naozaj v niektorých chvíľach neviete, kde ste. Čo sa týka bossov, videli sme niekoľko klasických vrátane súboja s Eggmanom na niekoľko fáz.

Problém je trochu aj v kooperácii, kde už pri dvoch hráčoch sme sa často strácali a zbytočne niekam spadli. Mám dojem, že hra neviem dobre pracovať s viacerými postavami. Tak napríklad jeden hráč so Sonicom bleskovo uteká, druhý niekde spadne a odvtedy ho hra už len niekde respawnuje, ale aj tak sa nevie dostať do tempa a veľmi si teda nezahrá. Dokonca ma to raz až vyslovene frustrovalo. Mal som dojem, že sám by som si to možno užil aj viac. Ak sa jeden hráč stále niekde stráca, vypadne z obrazu a podobne, naozaj to zábave nepridáva. Pritom práve na multiplayeri hra vo veľkom stavia. Budeme si musieť počkať, ako to dopadne pri vydaní, ale zatiaľ hra nepatrí medzi tie, na ktoré sa na jeseň teším.





Páči sa mi!






PC
PS4
Xbox One
Switch
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: Sega / Sega
Dátum vydania: 17. október 2023
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20039)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk