Týždenník - Elden Ring predstavil expanziu

Tento týždeň sa ukázala expanzia pre Elden Ring, Microsoft rozbalil multiplatformy, ale aj Age of Empires hry a Husquarna rozbehala Dooma na kosačkách.

pridal saver 25.2.2024 o 21:03 pod hry
Týždenník - Elden Ring predstavil expanziu

HRY > NOVINKY >

Tento týždeň sa po dvoch rokoch znovu ozvalo Badai Namco s Elden Ringom a oficiálne ohlásili dlho očakávanú Shadow of the Erdtree expanziu. Tá príde už 21. júna a ponúkne novú oblasť do hry, ako aj nové možnosti a nepriateľov.

Veľa nových vecí prišlo aj od Microsoftu, ktorý už oficiálne potvrdil štyri tituly prichádzajúce na ďalšie platformy. Sú to tie, ktoré sme aj čakali a teda Pentiment, Hi-Fi Rush, Sea of Thieves a Grounded, pričom všetky štyri prídu na PS5 a Pentiment a Grounded aj na Switch. K tomu Hi-Fi Rush a Pentiment dostanú aj limitované retail verzie. K zmene stratégie sa vyjadril aj analytik Pachter, ktorý hovorí, že Microsoft nerieši konzolový trh, mieri na celý herný trh.

 

Phil Spencer z Microsoftu sa popritom vyjadril aj na možnosť Xbox handheldu a aký hardvér pripravujú, tu sa práve znovu objavila aj možnosť, že príde digitálny Xbox Series X v bielej verzii. Popritom Microsoft stále pripravuje aj mobilný store, len čaká, ako sa systémy otvoria, a stále plánuje dávať všetky svoje hry do Game Passu. Nakoniec Phil potvrdil aj to, že fyzické médiá v Xbox konzolách ostanú, ale ekonomická stránka už nie je veľmi dobrá. Predražujú konzolu a teda zrejme v budúcej generácii uvidíme len externé dokúpiteľné mechaniky.

 

K tomu Microsoft spravil aj Age of Empires prezentáciu, kde sa ukázal Age of Mythology Retold, ktoré príde tento rok. Rovnako tento rok príde aj Age of Empires Mobile. AOE 2 predstavilo svoju  Victors and Vanquished expanziu a AOE3 a AOE4 svoje naplánované updaty na tento rok. 

Z iných hier Microsoft po rokoch dostal Final Fantasy XIV Online, ktoré je otvorené v open beta verzii. Do Game Passu nečakane pridal Dead Island 2, ale len pre Xbox a Cloud. Z ich konzolovo exkluzívnych titulov mal Palworld za mesiac získal 25 miliónov hráčov a rovno spravili aj súťaž o Palworld Xbox Series S konzolu. Čo sa týka prichádzajúcich hier, vraj má byť Fable naplánované na rok 2025, Contraband by mal vyjsť tento rok. Ozvala sa aj Bethesda, ktorá ohlásila Fallout SPECIAL Anthology kolekciu.

 

Sony tiež poslednou dobou koketuje s multiplatformami, kde šéf Sony znovu hovoril o multiplatformách a zároveň kritizoval Bungie. Totiž v Sony zistili, že PlayStation divízia má veľmi nízke zisky a musia s tým niečo robiť. Teraz im nepomohlo ani zníženie odhadov predaja PS5 konzol, pre ktoré Sony stratilo 10 miliárd dolárov zo svojej hodnoty. V rámci plánov na multiplatformonosť už Sony už pracuje na PC podpore pre svoj PS VR2 headset.

Na druhej strane im práve na PS5 vychádza Final Fantasy VII Rebirth, ktorý dostal slušné recenzie a dobre im ide ich Helldivers 2. Popritom bol ich Playstation Portal hacknutý a hackeri na ňom rozbehali emuláciu PSP. Čo je škoda, že to nespravilo samé Sony. A objavili sa aj dva leaknuté trailery na Wolverine. Trailer dostal aj Rise of Ronin

Nintendo malo svoj partnerský Nintendo Direct, v ktorom ako spomenuli Microsoft hry, tak aj niekoľko ďalších ako Monster Hunter Stories, Rare klasikyDisney Epic Mickey  Star Wars: Battlefront Classic Collection, World of Goo 2, ale aj Super Monkey Ball.

Z ostatných vecí dostal pekný update so strelnými zbraňami Dying Light 2 a zároveň má aj free víkend. Update dostal aj  Assassin's Creed Mirage, tomu pribudol permadeath režim. Pre zmenu Spider-man 2 dostal New Game+. K tomu bola ohlásená Switch edícia Kingdom Come Deliverance, predstavené bolo aj DLC pre 1428: Shadows over Silesia. Do verzie 1.0 sa dostala aj vojnová simulácia dronov Death from Above. Ukázal sa zaujímavý titul Kingmakers, ktorý vám umožní prepísať históriu. Warner Bros zhŕňal svoj uplynulý štvrtok a zistil, že Suicide Squad: Kill the Justice League nenaplnil očakávania, čo sa aj očakávalo. 

Warner popritom ohlásil aj to, že Harry Potter seriál príde v roku 2026 a bude mať sedem sérií. Netflix spravil zaujímavú vec a zadarmo zverejnil svoj animák nominovaný na Oscara. Recenziu sme tu mali na Madame Web a aj  Argylle: Tajný agent. Z nových vecí na Disney+ prichádza dokument o Kojimovi. Dozvedeli sme sa, že v príprave je live action Naruto film, ako aj nový animovaný Avatar: The Last Airbender, plus príde aj nová Legend of Korra séria a autori Avatara tam toho majú rozpracovaného dosť. Aktuálne im začal live action Avatar na Netflixe. Mali sme zu aj pohľad druhú sériu Beacon 23, ale aj trailer Borderlands film a ukážku z Halo: Season 2

Z hardvéru Samsung priniesol náramok Galaxy Fit3, popritom zverejnil zoznam mobilov, ktoré dostanú Android 15 update a potvrdil, že je stále  jednotkou v predajoch TV. Tento týždeň  Nvidia sprístupnila beta verziu Nvidia App, ktorá nahradí Geforce Experience a Nvidia control panel. K tomu Husqvarna spravila zaujímavú reklamu, kde na svojich kosačkách rozbehá Doom.

Vo vesmíre sa tiež diali veci a súkromný lander Odysseus pristál na Mesiaci, aj keď neskôr zistili, že sa prevrátil a teraz riešia či z neho budú vedieť dostať náklad.

Z recenzii sme ohodnotili Skull and Bones, pozreli sme sa aj na survivalovku Pacific Drive, ale aj retro akciu Graven. Pridali sme aj recenziu na The CubInkulinati. Z hardvéru sme sa pozreli na PowerA Advantage gamepad, ako aj na mobily POCO X6 ProXiaomi Redmi Note 13 Pro+. V interview sme sa porozprávali s autormi remaku Brothers: A Tale of Two Sons.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20254)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk