Obscure II - univerzitný horor

pridal spacejunker 28.6.2007 o 17:04 pod hry
HRY > NOVINKY >

Na survival horor Obscure sa veľmi rýchlo zabudlo. Čerpanie z úspešnejších hier sa stalo vývojárskemu tímu Hydravision osudným. Lacná zápletka plná klišé sa vďaka dominantnému postaveniu sérií Silent Hill a Resident Evil rozplynula do stratena. Zostal iba závan čerstvého vzduchu v podobe kooperatívnej hry a neopozeraného študentského prostredia. A presne na týchto dvoch prvkoch si zakladá pokračovanie univerzitnej vyvražďovačky Obscure II. Odohráva sa dva roky po desivých udalostiach na Leafmorskej strednej.

Zavedie vás na pôdu Falkcreekskej univerzity, kde sa šíri hlavne medzi promiskuitnými študentami a na párty, kde tečie alkohol potokom, životu nebezpečný biologický vírus. (Vážne, nevymýšľame si. Presne túto lekársku správu nájde dvojica študentov v zničenom nemocničnom krídle.) No a kde pobehujú prerastené zmutované monštrá rastlinného pôvodu, tam nájdete aj odvážnu šesticu postáv, z ktorých minimálnej jednej trčia tangáče spod nohavíc (to tiež nie je výmysel). Každá z postáv disponuje, podobne ako v jednotke, špeciálnymi schopnosťami.

Taký Corey dokáže liezť a skákať po rímsach ako Prince, čo je mimochodom v Obscure II a celkovo v survival žánri novinka. Amy napríklad ukáže svoj blonďavý intelekt pri skladaní roztrhaných dokumentov. Pri hraní zohráva veľkú úlohu kooperácia, jedna postava pomáha druhej, navzájom si dávajú stupačky a podporujú sa v boji. S monštrami sa budete stretať prakticky všade, ale súboje so strelnými a sečnými zbraňami nebudú stáť v ceste riešeniu logických hádaniek a čítaniu dokumentov, v ktorých sa dozviete, kto za nevydareným experimentom stojí.

Kombinácia akcie a preskúmavania tmavých miestností kužeľom baterky, hľadania kľúčov a nejakého toho puzzlu už neodmysliteľne patria do žánru survival hororov. V Obscure II pravdepodobne nenájdete nič, čo by ste už v iných hrách nerobili. Je to práve dôraz na kooperáciu dvoch hráčov a hlavne študentské prostredie, ktoré spôsobí, že sa z hry vykľuje príjemný béčkový teen horor. Kým zasadnete opäť do lavíc a odstrelíte nejaké to monštrum, môžete si pozrieť trailer na oficiálnej stránke.





Obscure II - univerzitný horor Obscure II - univerzitný horor Obscure II - univerzitný horor Obscure II - univerzitný horor Obscure II - univerzitný horor Obscure II - univerzitný horor Obscure II - univerzitný horor
Páči sa mi!






PC
PS2
Wii

Vývoj: Playlogic / Hydravision
Štýl: Akcia / Survival
Dátum vydania:  september 2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19886)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk