Nadišla hodina Phantom Hourglass

pridal spacejunker 28.8.2007 o 18:16 pod hry
HRY > NOVINKY >

Hovorí sa "Čo oči nevidia, to srdce nebolí", ale keď viete, že niekde tam (na výstavisku) je The Legend of Zelda: Phantom Hourglass, urobíte čokoľvek, aby ste sa aspoň na chvíľu zoznámili s jedným najväčších dobrodružstiev, ktoré vaše DS-ko tento rok čaká. Len tak námatkovo, v prestížnom magazíne Edge hra dostala známku 9/10, recenzia japonského importu na Eurogameri (s hodnotením rovnako 9/10) odrádza čitateľov, aby si túto hru nekupovali, ale vyčkali radšej na jej anglickú mutáciu. A dokedy máme čakať? Link začne hľadať svoju kamarátku - pirátku Tetru - 19. októbra!

Phantom Hourglass nadväzuje na udalosti Wind Waker a zavedie vás na opustený ostrov, kam vás more po neúspešnom prieskume neznámeho plavidla vyplaví. Vašim sprievodcom bude víla (obdoba potvorky z Twilight Princess), na hlas ktorej sa na pláži prebudíte. Prvé kroky vedú do neďalekej dediny, kde vás mudrc upozorní na zlé časy a v lesoch potuľujúce sa monštrá. Ako na potvoru jediný most spájajúci dedinu a prístav, kde na vás čaká loď, je zničený. Musíte si "skrátiť" cestu cez les. Ale do lesa sa nedostanete bez meča a tak začína hľadanie a spovedanie dedinčanov pod drobnohľadom tutorialu.

Prevedie vás cez značenie poznámok do mapy, ktorá konštantne okupuje horný displej (pre dôležité zápisky si ju môžete prehodiť na touchscreen), základy ovládania stylusom, až po interakciu s prostredím a samotný boj. Jednou z úvodných hádaniek bolo napísať na doštičku správny počet stromov na pláži. Správna odpoveď vám otvorí dvere k truhlici, kde ste našli meč. Prvé monštrá nenechajú na seba dlho čakať, hneď po vstupe do dungeonu sa na vás vyrojí niečo červené a slizké.

Boje, podobne ako pohyb, ovládate stylusom. Ťukaním prikážete Linkovi ťať mečom presne na miesto, kde ukazujete, nakreslením čiary mu dáte tiež povel k útoku a ak nakreslíte kruh, prikážete mu urobiť legendárny spin attack. Hre bolo ovládanie šité na mieru DS-ku a je to poznať. Pôsobí prirodzene a nepotrebujete sa dlho zoznamovať s jednotlivými funkciami. Po prvých minútach už vymetáte dungeony a zbierate kryštály.

Phantom Hourglass sa v sérii, z ktorej sa predalo celosvetovo 52 miliónov kópií, nestratí. Nová ovládacia schéma, grafická stránka veľmi blízka svojej veľkej sestre Wind Waker a lákavý Wi-Fi multiplayer, robí z nového dobrodružstva extrémne príťažlivý drahokam.





Nadišla hodina Phantom Hourglass Nadišla hodina Phantom Hourglass Nadišla hodina Phantom Hourglass Nadišla hodina Phantom Hourglass Nadišla hodina Phantom Hourglass Nadišla hodina Phantom Hourglass Nadišla hodina Phantom Hourglass Nadišla hodina Phantom Hourglass Nadišla hodina Phantom Hourglass
Páči sa mi!






DS

Vývoj: Nintendo / Nintendo
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 19. október 2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19877)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk