Mass Effect masívne dobrý

pridal spacejunker 3.9.2007 o 10:05 pod hry
HRY > NOVINKY >

Na prezentáciu Mass Effect sa čakalo tak dlho, že z nej museli poriadny kus odstrihnúť, aby sa dostalo z tejto očakávanej akčnej RPG na každého. Aspoň sme videli hru v pohybe a môžeme povedať, že obrázky neklamú. Pri nástupe dialógu, dochádza k plynulému (bez dodatočného nahrávania, bez viditeľného strihu) detailnému záberu na tváre postáv, pričom nie je statický, ale dynamicky sa prepína, hýbe sa a vyberá čo najzaujímavejšie uhly. Pri takomto priblížení si všimnete, že postavy naozaj rozprávajú a hrajú svoj part zo scenára. Nerobia to za nich hlasy hercov. Modely sú naozaj presvedčivé a začínate jednotlivým linkám textu aj veriť. Veď ide o záchranu galaxie, nie?

Jednou z noviniek, odprezentovaných na GC, bol Talent HUD. Počas aktívnej pauzy sa dá vyvolať tento kruhový selektor, kde máte usporiadané všetky špeciálne schopnosti postáv v skupine. Jednoduchým kliknutím naprogramujete okamžite chovanie počas útoku či defenzívy. Mass Effect pripomína skôr tradičnú 3rd person akciu, pri niektorých súbojoch prichádza na radu mierenie cez ďalekohľad, či strategické rozmiestnenie parťákov a taktiku. Nepriatelia si takúto pozornosť budú aj vyžadovať. Napríklad taký Geth Prime vás zabije jediným výstrelom, čomu sa dá vyhnúť odvedením pozornosti, prekvapivému útoku zozadu, znehybnenie a potom dorazenie všetkým, čo máte po ruke.

Geth Prime nebol extra silný protivník, z čoho sa dá usudzovať, že pri stretoch s bossmi budú súboje ešte napínavejšie, dlhšie a taktickejšie. Skupinu bojovníkov ovládate rýchlymi príkazmi na D-pade a špeciálne schopnosti získavate distribúciou talentových bodov. Spolu s postavou evolvuje aj zbraňový arzenál, ktorý sa dá postupne upgradovať.

Na vývoji príbehu sa v Mass Effect budú najviac podieľať vaše rozhodnutia. Jeden takýto moment sa odohrá približne v polovici hry, kedy život jedného spoločníka (Wrexa) visí na vlásku (obyčajnej odpovedi). Môžete ho vlastnoručne popraviť pre dobro ľudstva, prehovárať ho, alebo ho nechať konať. Aby sme zbytočne nespoilovali, v tejto scéne dochádza k ostrej výmene názorov, vyhubeniu jednej rasy pre dobro druhej, hájenie vlastnej hrdosti a záujmov misie. Rozhodovanie je o to ťažšie, že Wrex je váš spoločník, na vašich pleciach sedí celá galaxia a v rukách máte jej budúcnosť.

O tom, ako nakoniec dopadne ľudská rasa v Mass Effect, rozhodneme 20. novembra.





Mass Effect masívne dobrý Mass Effect masívne dobrý Mass Effect masívne dobrý Mass Effect masívne dobrý Mass Effect masívne dobrý Mass Effect masívne dobrý Mass Effect masívne dobrý Mass Effect masívne dobrý Mass Effect masívne dobrý
Mass Effect masívne dobrý  Mass Effect masívne dobrý
Páči sa mi!

Zaradené pod: mass effect, ati






Xbox 360
PC

Vývoj: Microsoft / BioWare
Štýl: RPG / Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 20. november 2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19466)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk