Castlevania zbavuje panenstva

Castlevania? Panenstva? Čože?

pridal je2ry 25.6.2010 o 10:15 pod hry
Castlevania zbavuje panenstva

HRY > NOVINKY >

Nie, nie, nemusíte sa báť, nechceme konkurovať populárnemu stĺpčeku „Tenkrát poprvé“ v populárnom dievčenskom časopise. Tu ide o panenstvo v úplne inom význame. Castlevania bola totiž pre mňa prvou hrou, ktorú som mal možnosť reálne otestovať na novom Xboxe Slim.

Pár dojmov z konzoly samotnej: dizajn je elegantný a moderný, zalomená zadná časť vyzerá pútavo. Trochu sa obávam lesklého povrchu, viem totiž, aký je problém dostať odtlačky prstov z podobne lesklej PS3. Nový Xbox má viac otvorov na vetranie, čo určite dopomôže jeho lepšej odolnosti na vysoké teploty. Najviac mi z celého zariadenia vadil dojem „lacnosti“, ktorý bol evokovaný práve použitými materiálmi a tiež napríklad príliš veľkými nápismi alebo medzerami okolo mechaniky a otvoru pre USB.

Ale poďme k samotnej hre. Castlevania nám otvorila svoje brány cez level, ktorý jasne naznačil, akým smerom sa hra bude uberať. Hlavný hrdina cválajúci na svojom koni sa musel brániť nájazdu vlkov, vlkodlakov, alebo čo to boli za vlčie potvory. Z konského chrbta vĺčkov masíroval dvoma druhmi útokov, rýchlym (menej účinným) a pomalším (účinnejším). Keď sa nepriateľom podarilo lovca upírov zhodiť na zem, začala sa druhá fáza.

Tá predstavila Lords of Shadow ako klasickú sekačku s kombináciou horeuvedených úderov. Bitky sa odohrávali v ruinách prastarých stavieb, resp. na čistinkách v lese a protivníkmi bole práve vlčie príšery. Úder striedal úder, kombo nadväzovalo na kombo a po chvíli boli ruiny vyčistené. Opäť pricválal hrdinov koník, ten sa na neho vyšvihol a level pokračoval rovnakým spôsobom, až kým sa po lesnej ceste nedostali až na koniec ponúkanej ukážky.

Nová Castlevania upútala najmä svojou atmosférou. Desivý les v kombinácii s hustým dažďom, slušnou grafikou a dobre vyzerajúcou akciou môže v konečnom dôsledku spraviť z hry celkom kvalitný titul. Úplné absolutórium si rozhodne zaslúži hudobná kulisa, masívne filmové podmazy orchestrálneho typu jednoducho nikdy nemôžu sklamať. 

Okrem akciou nabitých súbojov (vrátane obrovských bossov) hra prinesie koncom tohto roka občasné logické hádanky a množstvo lezenia, šplhania či skákania.





Castlevania zbavuje panenstva  Castlevania zbavuje panenstva  Castlevania zbavuje panenstva
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox






Xbox 360
PC
PS3

Vývoj: Konami / Mercury Steam
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 24. september 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (7)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19925)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk