Starcraft II a prvé dni s Jimom Raynorom

Prvé dojmy a materiály z dlho očakávaného pokračovania kultovej RTS, špeciálne pre vás.

pridal uni 29.7.2010 o 14:28 pod hry
Starcraft II a prvé dni s Jimom Raynorom

HRY > NOVINKY >

V týchto dňoch žije herný svet premiérou dlho očakávanej stratégie Starcraft II: Wings of Liberty. Samozrejme, recenzia vás neminie, ale prečítate si ju až o niekoľko dní a tak vám zatiaľ stručne zhrnieme naše prvé dojmy.

Starcraft II je pokračovaním kvalitnej RTS a ak ste ju náhodou nehrali, pri inštalácii sa vám postupne odhalí príbeh, ktorý predchádzal dvojke. Mnohí hráči mali možnosť v beta teste otestovať multiplayer a ten sa v zásade od čias prvého Starcraftu nezmenil. Okrem nových jednotiek a upravených možností systému Battle.net tu veľa zmien nespozorujete. Systém hry je takmer identický, hra viacerých hráčov je rýchla, dynamická, náročná, ale v zásade nevybočuje zo zaužívaného štandardu stratégií, kde sa kombinuje výstavba, ťažba a boje.

Ťaženie pre jednotlivca je ale úplne iná káva. Je pozoruhodné, ako dokázal Blizzard dodať rokmi používanému a tak trochu sterilnému hernému systému, používanému v X stratégiách, nový rozmer. Prvých pár misií síce príliš nezaujme, ale stav sa veľmi rýchlo zmení, hlavne po sprístupnení všetkých sekcií krížnika, ktorý slúži ako veliteľský stan. Tu spolu s Jimom Raynorom plánujete ďalší postup, vyberáte misie na veliteľskom mostíku, kupujete vylepšenia pre jednotky v zbrojnici, hľadáte prístup k mimozemským technológiám v laboratóriu, či popíjate v kantíne a pozeráte aktuálne správy vo svete, ktorých stredobodom ste vy a kráľovná čepelí, Sarah Kerrigan.

Misie sú pozoruhodné nielen tým, že ponúkajú nečakané situácie a naozaj rôznorodé úlohy. Každá misia prináša cenné kredity na nákup vylepšení a žoldnierov, body pre výskum zergovských alebo protossovských technológií, achievementy a vždy odomkne jednu novú jednotku. V závislosti od toho, ktorú misiu si vyberiete, získate prístup k preferovaným posilám v rôznych fázach hry. (Osobne ma potešil Wraith a Goliath) Získate tak aj jednotky, ktoré nie sú multiplayeri a poznáte ich už z pôvodného Starcraftu. Kampaň je doplnená o pôsobivé video sekvencie, rozhovory s posádkou, čierny humor a dokonca aj štipku romantiky, hoci inak je pochmúrna. A hoci je to ťaženie primárne pre rasu ľudí, odskočíte si splniť aj hŕstku misií v pozícii protossov.

Viac o hre si čoskoro povieme v recenzii, ale v každom prípade, ak zvažujete kúpu Starcraft II: Wings of Liberty a chcete vedieť, či sa oplatí, odpoveď je jednoznačná - nepochybne áno.





Starcraft II a prvé dni s Jimom Raynorom  Starcraft II a prvé dni s Jimom Raynorom  Starcraft II a prvé dni s Jimom Raynorom
Starcraft II a prvé dni s Jimom Raynorom  Starcraft II a prvé dni s Jimom Raynorom  Starcraft II a prvé dni s Jimom Raynorom
Páči sa mi!

Zaradené pod: ati






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19815)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk