LittleBigPlanet Vita je hitom už teraz

Takmer finálna verzia potvrdzuje, že prichádza hra, ktorá môže nakopnúť predaje handheldu.

pridal spacejunker 31.8.2012 o 16:59 pod hry
LittleBigPlanet Vita je hitom už teraz

HRY > NOVINKY >

Vracať sa k slovám, že Vita sa nepredáva, nemá veľké hry a tých malých sa objavuje poskromne, ale o to sú zaujímavejšie (napr. Sound Shapes), by bolo zbytočné tak ako povedať, že LittleBigPlanet Vita je tým najlepším, čo handheld zápasiaci s predajmi môže postretnúť. Veľká značka s prísľubom nekonečného prísunu levelov, mimoriadne vyladenej infraštruktúry a online komunity, má obrovský potenciál stať sa zásadným titulom a nakopnúť predaje Vity. 

Nedávno sa nám dostala do rúk takmer finálna verzia s kampaňou a funkčnými všetkými prvkami. Od testovanej bety, v ktorej sme sa zaoberali editorom a sociálnymi funkciami, sa zmenilo pramálo. LittleBigPlanet Vita vzniká u autorov, ktorí mali na svedomí iba kostýmy pre PS3 verziu hry. Dalo by sa povedať, že žiaci prekonali majstrov. Tarsier a Double Eleven oživili do tých najmenších detailov temný lunapark ako vystrihnutý z rozprávok Americana McGee. Na displeji handheldu hra vyzerá dokonca lepšie ako jej sestry na PS3. Čaru svetu v kartónovej krabici od topánok prepadáte okamžite. Ak ste už niektorú z hier LBP hrali, môžete ignorovať rady tutorialu a doslova im ujsť. Hra sa tomu prispôsobuje. 

Bez kompromitovania ovládacej schémy sa autorom podarilo zakomponovať do verzie pre Vita aj dotykové ovládanie. Čo je najlepšie, že je úplne prirodzené a keď po vás chce, aby ste zasunuli ťukaním na displej plošinky a uvoľnili Sackboyovi cestu, nepremýšľate nad tým. Urobíte to. Priame  ovládanie tlačítkami a manipulácia s prostredím dotykom sa dopĺňajú navzájom, takže si nepotrebujete v novej pasáži zvykať na to, že teraz budete mačkať iba tlačítka. 

V leveloch sú objekty určené pre dotyk zvýrazené farbou a animovanými linkami - stehmi. Modré bloky zasúvate, zelené zase vytláčate zo zadného panelu. To platí aj pre iné mechanizmy, ktoré potrebujú vaše prsty, aby ste ich natiahli alebo zatočili. Aj vďaka skvelo navrhnutým levelom plných bláznivých pascí a poschovávaných bublín s nálepkami do editora, hltáte jeden level za druhým.

Popri celých leveloch zložených z viacerých úrovní hra obsahuje aj celú kopu minihier. Hneď druhý svet vás zavedie do automatovej herne a nájdenými kľúčmi si odomykáte rôzne minihry, kde prekonávate skóre. Či už udierate Sackboyov po hlavách alebo skáčete cez diery, jedno majú spoločné, sú silno návykové. Zatiaľ nám robí obavy iba jediné. Pôvodná kreatívna idea je utlačená do úzadia rebríčkami s najvyšším skóre. Stále tu máte objekty, ktoré treba vytapetovať správnou nálepkou a tak sa dostať k bonusom, ale oproti predchodcom je ich strašne málo. 

V prvý jesenný deň, 21. septembra, si treba dať pozor, vychádza LittleBigPlanet Vita.





LittleBigPlanet Vita je hitom už teraz  LittleBigPlanet Vita je hitom už teraz
LittleBigPlanet Vita je hitom už teraz  LittleBigPlanet Vita je hitom už teraz
LittleBigPlanet Vita je hitom už teraz  LittleBigPlanet Vita je hitom už teraz
Páči sa mi!






PS Vita

Vývoj: SCEE / Tarsier / Double Eleven
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 21. september 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk