Prázdne plátno a tisíc príbehov v Unfinished Swan

Objavovanie sveta kreslením na plátno sa zážitkom vyrovná Journey.

pridal spacejunker 5.10.2012 o 17:19 pod hry
Prázdne plátno a tisíc príbehov v Unfinished Swan

HRY > NOVINKY >

Vidieť a hrať rovnakú hru je rozdiel. Poviete si, čo môže byť tak odlišné, keď sa dívate cez plece a spolu s hráčom sa dívate na rovnakú obrazovku, kde obaja vidíte to isté? V prípade Unfinished Swan je to práve príbeh, pretože ten je písaným práve ovládačom. 

Unfinished Swan je zakaždým iná a nie je to preto, že sa náhodne generujú úrovne, ale pri každom reštarte je biele plátno inak posiate fľakmi čiernej farby, ktoré dopadajú na okolité objekty. Divák vidí iba vystreľovanie guličiek s farbou, ktoré zhmotňujú neviditeľné objekty, hráč píše vlastnú verziu príbehu o stratenej labuti a nedokončenom obraze.

Na začiatku je biele plátno, nič viac. Kým nevystrelíte z neviditeľnej zbrane farbu, dívate sa na prázdny priestor. Môžete sa v ňom pohybovať, ale k čomu by to bolo, keď nevidíte, kam kráčate? Farba vám pomáha identifikovať okolité objekty, nájsť cestu na hradbu alebo nádvoria, kde sú fontány. 

V Unfinished Swan existuje delikátna hranica medzi tým, čo môžete vidieť a čo pri prehnanom používaní farby prestávate vnímať. Svet je bez tieňov a ak to preženiete s vyfarbovaním, objekty sa vpijú do pozadia a čierňava vás pripraví o priestorovú orientáciu.

Čaro Unfinished Swan je práve v objavovaní, naraz sa nedá vidieť všetko. Môžete tak pri jazierku minúť žabu na kameni alebo rybičky, ktoré sa dajú nakŕmiť guličkami s farbou. A v tom je hra unikátna, pomocou rovnakých kulís je prerozprávaný hráčovi vlastný príbeh. Cieľom je kráčať v šľapajách labute zanechávajúcej po sebe sýto žlté stopy a často ich vidíte skôr ako prekážky, ktoré musíte obísť, podliezť alebo vás od nich delia mreže.

Objavovanie neviditeľného sveta na plátne tvorí iba jednu čast Unfinished Swan, podľa tvorcu Iana Dallasa, sa v ňom následne začnú diať divné veci. To je však už druhé dejstvo v hre, ktorá sa na PSN dostane 24. októbra s cenovkou 12,99 EUR. Pre členov PS Plus bude k dispozícii s týždňovým predstihom.





Páči sa mi!






PS3

Vývoj: SCEE / Giant Sparrow
Štýl: Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 24. október 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19889)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk