Nový Xbox zaútočí na TV, nemusí byť online

Vyzerá, že Microsoft má s Xboxom svoj vlastný smer a to smerom k televízii, ktorá bude popri hrách výrazným elementom konzoly. Konkrétne má konzola komunikovať aj s vašou káblovkou.

pridal saver 10.4.2013 o 21:25 pod hardware
Nový Xbox zaútočí na TV, nemusí byť online

HARDWARE > NOVINKY >

Vyzerá, že Microsoft má s Xboxom svoj vlastný smer a to smerom k televízii, ktorá bude popri hrách výrazným elementom konzoly. Konkrétne má konzola dokázať komunikovať aj s vašou káblovkou.

TV služby Xbox720 a Xbox menu priamo v TV

Podľa nových (nepotvrdených) informácií bude Xbox toľko omielané "always online" pripojenie potrebovať na používanie týchto zábavných služieb, ktoré budú podporovať streaming a prístup k TV signálom. Viac menej čiastočne to má už aktuálny Xbox, ale ďalší to posunie ďalej a stane sa prakticky káblovým settop boxom a to aj v prípade, že u nás nebudú digitáne programy cez Xbox Live dostupné. V tom prípade budeme môcť zapojiť výstup z káblovky do Xboxu cez HDMI vstup a ten na obraz pridá svoje menu a svoje možnosti.

Xbox tak bude môcť byť nadradený ostatným zariadeniam a mať svoje UI na obrazovke. Znamená to, že napríklad keď príde online niektorý váš priateľ a vy pozeráte TV, môže vám rovno vyskočiť ikonka, rovnako vás môže pozvať do hry bez toho, aby ste zapínali konzolu, plus rôzne využitia to môže mať v aplikáciách.

Podľa toho, čo informácie hovoria, je to kľúčová záležitosť pre next-gen Xbox a konzola tým pokročí vpred oproti Google TV. Nová konzola následne bude neustále rozširovať vlastnú ponuku poskytovateľov a uvidíme, či časom ponúkne niečo aj u nás.

K tomu, samozrejme, pribudne aj next-gen Kinect, ktorý bude sledovať postavy pred TV a napríklad dokáže zapauzovať TV, keď sa nepozerajú, alebo prepínať programy hlasom. Budú tam rôzne funcie zapracované priamo do UI.

TV je teda budúcnosť oslovenia causal más a Microsoft nie je v poskytovaní TV služieb žiadny nováčik. Len pred pár dňami predal svoj Mediaroom IPTV biznis Ericssonu, ktorý bol najrozšírenejším softvérom pre settopboxy. Odteraz sa bude plne orientovať na TV implementáciu v Xboxe a ten sa stane ich primárnym obývačkovým zariadením.

Xbox Mini a spätná kombatibilita

Tieto informácie zároveň potvrdzujú aj plány Microsoftu vydať orezaný Xbox360 (Xbox Mini / Xbox Gold), ktorý by slúžil primárne ako settopbox (bez mechaniky a bez Kinectu, ale s možnosťou hrania Xbox360 hier). Xbox Mini k tomu bude môcť byť pripojený aj k Xbox720 a ponúkne spätnú kompatibilitu, budú spojené cez jedno UI. Takže, ak do Xbox720 vložíte Xbox360 hru, vypýta si pripojenie Xbox Mini, ak ho máte, hra sa spustí na Xbox Mini a bude prenášať obraz na Xbox720 v štýle cloud streamingu.

Xbox Mini bol navrhnutý spolu s Xbox720 a budú sa dopĺňať (eventuálne sa budú dať k sebe alebo na seba aj pripojiť). Staré Xboxy360 nebudú mať TV funkcie ani prepojenie s Xbox720 pre spätnú kompatibilitu.

Xbox720 nebude musieť byť online, nebude blokovať bazár

K tomu to celé vyzerá tak, že always online funkcie by vôbec nemuseli súvisieť s hrami, ktoré ju nepotrebujú. VGleaks najnovšie potvrdzujte túto možnosť a hovorí, že pre Xbox720 nebude online nutné, bude nutné len pre TV služby a Xbox Mini. Rovnako Xbox720 vraj nebude blokovať bazárové hry.

V máji nám to Microsoft celé potvrdí alebo vyvráti. V novej generácii tak podľa všetkého Microsoft ponúkne dve verzie konzoly: Xbox a Xbox Mini. Veľký Xbox by stál okolo 400 - 500 dolárov, respektíve náležite cene PS4, malý okolo 100 - 150 dolárov a postupne by nahradil starý Xbox360.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20133)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk