Otvoriť alebo neotvoriť krabice v Open Me?

Drobný experiment z Japonska stojí za skúšku, ale dlho nevydrží.

pridal spacejunker 30.9.2013 o 17:16 pod hry
Otvoriť alebo neotvoriť krabice v Open Me?

HRY > NOVINKY >

Máloktorá hra vás nechá nervózne krúžiť okolo prázdneho stola a horlivo ťukať do displeja PS Vita. Open Me je ďalšou z rady augmented reality projektov, ktoré skôr demonštrujú možnosti tejto technológie, ako prinášajú hlboký a prepracovaný herný zážitok. Jej hlavnou prednosťou je extrémna náročnosť na priestor. 

Open Me sa zaobíde aj bez kalibračných kartičiek, ktoré kamere handheldu hovoria, pod akým uhlom sa na virtuálny objekt cez displej dívate a ako ste od neho ďaleko. Jednofarebné plochy (kancelársky koberec, stôl, posteľná bielizeň) hre robia problémy, objekty sa prepadajú a zobrazuje ich v rôznych, len nie správnych polohách.

Pri použití kartičky si ušetríte starosti, no musíte naďalej počítať s tým, že Open Me neumožňuje otáčať kartičkou a tak rotovať objektom v hre. Hra po vás chce, aby ste okolo neho krúžili, pozerali sa naň zo všetkých uhlov aj z extrémnej blízky. A to so sebou prináša nároky na priestor. Hrať Open Me počas cestovania je nemožné. 

Dielko inkubátora PlayStation C.A.M.P. zdieľa podobný nápad s jednou z najlepších iOS hier The Room, no namiesto objavovania tajomstva ukrytého v rafinovane zamknutých skrinkách, vás stavia vždy iba pred jednu debnu, krabicu, ktorú treba ťahaním za jednotlivé časti, stláčaním tlačidiel, presúvaním pák, zadávaním číselných kódov, hľadaním tajných spínačov a otváraním poklopov otvoriť. Dôležité je, ako rýchlo danú debnu otvoríte, nie čo sa ukrýva v jej vnútri. Hra meria čas a okamžite ho porovnáva v rebríčkoch. 

S predstavením zložitejších mechanizmov stúpajú pochopiteľne aj nároky na uchopenie handheldu, keď po vás bude hra chcieť, aby ste do tlačidla mlátili o dušu na čas alebo keď prstom potrebujete delikátne pohybovať pomedzi rotujúce čepele. Obyčajné drevené boxy nahradia neskôr krabice strážené kamerou, kukučkové hodiny alebo krabicu nebudete otvárať, ale skladať ako Transformera. Po pár otvorených krabiciach vám začne chýbať vyššia motivácia ako len čas. Open Me postráda hĺbku a počiatočné nadšenie z augmented reality strieda pomerne rýchlo vytriezvenie. 

Open Me podporuje aj co-op multiplayer a vytváranie vlastných puzzlov v jednoduchom editore. Na tri steny kocky umiestňujete vypínače, ktoré krabicu otvárajú, a pasce, ktoré to robia ťažšie. 

Open Me je distribuovaná v základnej verzii zadarmo, obsahuje štyri krabice, ďalšie si dokupujete formou DLC.





Páči sa mi!






Otvoriť alebo neotvoriť krabice v Open Me?
PS Vita

Vývoj: SCEE / SCEJ
Štýl: Logická
Dátum vydania: 11. august 2013
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19887)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk