Prečo bolo zrušené Come Midnight?

Mal to byť detektívny thriller v štýle LA Noire, avšak namiesto obyčajných prípadov californského detektíva, sme mohli riešiť prípady spojené s nadprirodzenom.

pridal roberto 21.5.2014 o 10:48 pod hry
Prečo bolo zrušené Come Midnight?

HRY > NOVINKY >

Come Midnight mal byť detektívny thriller v štýle LA Noire, avšak namiesto obyčajných prípadov californského detektíva, sme mohli riešiť prípady spojené s nadprirodzenom. Titul vznikal v štúdiu People Can Fly (tvorcovia Bulletstorm), ktoré na sľubne vyzerajúcom titule pracovalo asi rok. Potom im však THQ jednoducho zavrelo kohútik a projekt bol zo dňa na deň zrušený. Pred pár dňami využil zástupca Eurogameru príležitosť porozprávať sa s bývalým šéfom poľského štúdia a okrem iného prišla reč aj na Come Midnight.

"Problémom tohto projektu bolo aj to, že sme tú hru nedokázali stručne opísať ani povedať o čom vlastne bude", vysvetľuje Adrian Chmielarz. "Zmiešali sme noire štýl so survival hororom, adventúrou, thrillerom, love story... Najefektívnejšie by sa dala táto hra opísať ako spojenie LA Noire a Uncharted. Predstavte si, že ste detektív na voľnej nohe a začínate vyšetrovanie obyčajného prípadu. Niečo sa však prihodí a vy z toho nakoniec vyjdete s nadprirodzenými schopnosťami a začnete komunikovať s mŕtvymi.

Detektív bol totiž na chvíľu mŕtvy. Kráčal tým povestným "tunelom" a dovidel až na jeho koniec. Potom sa síce vrátil späť do normálneho života, ale spojenie s posmrtným životom mu zostalo. Teraz stačí, aby sa dotkol tela obete a uvidí posledných 30 sekúnd jej života. Malo by to skvelú skľučujúcu atmosféru, super príbeh a všetko by ste vnímali z pohľadu tretej osoby, rovnako ako napríklad v Resident Evil."

Prečo bolo zrušené Come Midnight?

Koncept znie dobre a v PCF mali evidentne z projektu radosť a počas roku vývoja investovali do hry množstvo práce. Čo sa teda stalo? Chmielarz  si nebral servítky a otvorene prezradil, že sa ľudia z THQ zachovali ako svine.

"S hrou to nijako nesúviselo. THQ sa rozhodlo v rámci reorganizácie stiahnuť z Európy. Povedali si, že si tu nechajú iba jeden titul. V tej dobe bol už S.T.A.L.K.E.R. vo veľmi pokročilej fáze vývoja a my sme boli len asi tak v tretine. THQ s nami vy****lo. "Ahoj, hra sa ruší. Majte sa pekne!", a to bolo celé. Tri týždne predtým s nami jednoducho prestali komunikovať - neprijímali telefonáty, neodpovedali na e-maily... Svinstvo!"

Štúdio People Can Fly sa ocitlo v nepriaznivej finančnej situácií, pripravilo však jednoduchší avšak úspešný titul Bulletstorm, prešlo pod Epic Games a dnes je známe už len ako Epic Games Poland. Adrian Chmielarz založil nové nezávislé štúdio a pripravuje zaujímavý titul The Vanishing of Ethan Carter. Verí však, že po kolapse THQ svitla Come Midnight nová nádej a rád by zistil, kto je teraz vlastne jeho vlastníkom.





Páči sa mi!

Zaradené pod: THQ






Prečo bolo zrušené Come Midnight?
PC

+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19854)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk