Betrayer

Po tom čo som dokončil "Betrayer" som ostal celkom spokojný.

PC
pridal Vivaldi 24.9.2020 o 23:37 pod používateľské články

7.0


Po tom čo som dokončil "Betrayer" som ostal celkom spokojný. Myslím si, že za 4,99€ som dostal relatívne dobrú hru, ktorá ma dokázala na pár hodín pohltiť svojim prostredím a príbehom. Plus musím povedať, že aj vizuálny štýl hry bol celkom schopný. Čiernobiele prostredia kombinované s červenou boli dobre spracované a vyzerali dobre. Okrem toho ak by ste chceli, môžete si hru prepnúť aj do farebného režimu a uvidíte, že hra vyzerá dobre aj vtedy. To jej musím uznať. No napriek tomu, že za málo peňazí som si užil celkom slušnú hru, je pravda, že som možno od tejto hry čakal aspoň trošku viac. Aspoň trochu. Poďme sa teda na hru pozrieť bližšie.

 

 

Hra nás vráti do 17. storočia, časov Koloniálnej Ameriky. Zobudíte sa na pobreží, neviete čo sa stalo a vaša púť sa môže začať. Stretnete sa s neznámou ženou v červenom kabáte, ktorá vyzerá ako jediná preživšia. A to hovorím napriek tomu, že v hre máte aj nepriateľov. No z postáv pôsobí ako jediná, v ktorej ostal aj nejaký život. Nepriatelia počas dňa sú ozbrojení vojaci s červenými očami, ktorí veľmi živo nepôsobia a počas noci sa vašimi nepriateľmi stanú kostlivci a tiene s kovovými maskami. Občas natrafíte aj na ohnivých mužov, skamenených ľudí alebo menších a väčších pavúkov, ktorí vás môžu trošku potrápiť. A reálne odporúčam sa od nepriateľov držať čo najďalej. Priamy útok často nepomôže a je potreba sa vedieť aspoň trochu kryť, no súčasne treba vedieť poriadne mieriť. Sú silní a nebezpeční. A nakoľko už moc živí nie sú, pokojne sa na vás vrhnú. Možno by to pôsobilo, že sú hlúpi, no na druhú stranu si vezmite, že budete proti nim stáť s koloniálnymi zbraňami. Po každom výstrele je ich nutné opätovne prebiť a trvá to celkom dlho. Takže odporúčam naučiť sa strieľať z luku, hádzať bomby a tomahawky a muškety s pištoľami používať čo najmenej. Okrem toho možno nepôsobia živo, ale sluch im funguje dobre. A je aj pre vás bezpečnejšie zlikvidovať ich nenápadne, ako narobiť strelnými zbraňami hluk, ktorým nepriateľov prilákate.

 

Hra ma občas vedela celkom slušne potrápiť, nakoľko nikdy neviete kedy sa nepriatelia zjavia, koľko ich bude a aká bude najlepšia taktika na ich likvidáciu. Plus je treba povedať, že na začiatku hry nedostanete zrovna najšikovnejšie zbrane. Na tie si bude treba chvíľu počkať. Začnete s veľmi nepraktickými (napríklad nalomený luk alebo hrdzavá mušketa) a postupne budete nachádzať, alebo nakupovať lepšie. Hra tak počas máp trošku dobre optimalizuje svoju náročnosť. Každopádne, na dobré zbrane treba šetriť peniaze. Tie môžete nájsť v truhliciach, alebo ich získate keď porazíte nepriateľov, ktorí budú mať pri sebe nejaké cennosti. Trošku nevýhodou ale je, že môžete kupovať aj strelivo do zbraní. Nechcem tým tvrdiť, že nie je fajn mať možnosť doplniť si šípy alebo guľky, ale na druhú stranu táto hra sa snaží stavať na svojich stealth elementoch. A ak si môžete v obchodoch kedykoľvek množstvo streliva dokúpiť, trošku to hru zjednodušuje. Osobne by som bol za limitovaný počet guliek a šípov. Ponúklo by to väčšiu výzvu.

Najlepším elementom hry sú ale podľa mňa časti v noci. Keď zazvoníte zvonom v mestečku, svet sa ponorí do tmy a budete viac spoznávať príbeh a udalosti celého tohto nešťastného miesta. Je tu celkom veľké množstvo stratených duší, ktoré sú pripútané k tomuto svetu a nemôžu odísť. A budete spoznávať ich príbeh, a na konci ich môžete pomôcť nájsť svoj pokoj, alebo ich pošlete do zatratenia. To už je na vás. No počas noci bojujete aj proti nahnevaným kostlivcom alebo dušiam s maskami. Títo vedia celkom slušne prekvapiť a sú dosť silní. Takže opatrne.

 

Odporúčam ale dávať ešte pozor trošku aj na flóru v hre. Najmä od tretej mapy. Do hry sa totiž dostali aj nejaké odrody jedovatých húb, ktoré v prípade, že sa k nim priblížite začnú vystreľovať jedovaté spóry, ktorými sa otrávite. Takže odporúčam ich predtým ako vstúpite medzi stromy odstreliť. A varujem, môžu sa objaviť kedykoľvek a kdekoľvek.

Veľmi dobrým priateľom sa vám počas hry stane mapa a kompas. Na mape budete mať znázornené všetko čo potrebujete. Kde sa nachádzajú truhly, hroby, odkazy, duše, či zakopané poklady. Na druhú stranu si ale myslím, že tvorcovia mohli pridať ešte pár secretov, ktoré by sme na mape nájsť nemuseli. Dalo by to hráčom trošku lepší dôvod na to, aby prehľadávali celú mapu viac. A je tu jeden element, ktorý vie byť trošku prekvapivý a to sú zlodeji. Na každej jednej mape sa nachádza jeden zlodej, ktorého môžete zlikvidovať. A v prípade, že vám utečie, môžete začať s lovom na zlodeja znovu. Inak tu ale žiadne iné secrety nie sú.

 

 

Mínusom pre mňa je aj fakt, že netrvá dlho a začne to byť trošku repetetívne. Na každej mape, dokopy robíte tie isté veci. Treba nájsť zvon, zavesiť ho, nájsť stratené duše, poznať ich príbeh, nájsť truhly, nájsť odkazy, zabíjať nepriateľov a znovu a znovu a znovu. Okrem toho lokality miestami začnú tiež vyzerať trošku podobne. Je tu stále veľké množstvo lesov a hôr. Na druhú stranu sme v 17. storočí, takže čo vlastne od hry očakávame. No bohužiaľ to vplýva trošku na gameplay, ktorý môže potom pôsobiť trošku monotónne a repetetívne. Napriek tomu, že pri boji je treba používať aj nejakú tú taktiku. Najmä keď chcete prekvapiť nepriateľov vy.

Posledná vec, ktorú na hre musím skritizovať je záver. Dal som si úprimne záležať, aby som prešiel všetky mapy, našiel všetky miesta, všetky truhly, pomohol všetkým strateným dušiam, aby hra mala doslova absolútne useknutý koniec, ktorý ani nemôžem koncom nazvať. Napriek tomu, že počas príbehu sme sa dostali k celkom zaujímavým momentom, ktoré oceňujem, tak mohli záverečný moment urobiť trošku zaujímavejšie. To čo sme tu dostali pre mňa nie je veľmi uspokojivý koniec.

 

 

Možno to nie je veľkým titulom, no na druhú stranu ma dokázal na 10 hodín celkom slušne zabaviť a uvoľniť. A za tých 4,99€ si myslím, že dostanete celkom slušnú hru. Ak vám nebude vadiť, že hra je po pár hodinách repetetívnou, tak si ju podľa mňa užijete. Ponúka dostatok dobrého na to, aby som ju mohol odporúčať. Normálne by som možno hre ako takej jeden bod ešte stiahol, no práve tá nízka cena je pre mňa dôvod, prečo jej dávam také hodnotenie aké jej dávam. Za svoje peniaze som bol spokojný. A myslím si, že budete aj vy.


napísal Vivaldi 24.9.2020



Páči sa mi! (+1)

7.0
BETRAYER
+ Cena
+ Prostredia
+ Stealth elementy
+ Variácie zbraní
+ Komunikácia s dušami
+ AI nepriateľov
+ Možnosť hrania v čiernobielom alebo farebnom
- Po chvíli začne byť repetetívne
- Krátke
- Chýbajú secrety
- Neobmedzené množstvo streliva
- Záver

PC

Vývoj: Blackpowder Games
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 23.3. 2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19549)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk