Project CARS

Preview, alebo 20 dôvodov, prečo bude C.A.R.S. najlepšou závodnou hrou súčasnosti

PC
pridal life28 10.11.2012 o 9:20 pod používateľské preview

Project C.A.R.S. sledujem už dlhšie, no až v týchto dňoch sa zapájam do komunity a Project C.A.R.S. si vyskúšam v predstihu. Samotná hra má vyjsť až v roku 2013, no už teraz sa z nej stáva veľmi ambiciózny projekt. V článku nájdete nie len to, čo skratka C.A.R.S. znamená, ale aj bodovo vypísané všetky vychytávky, ktoré plná hra prinesie. Zvalcuje konkurenciu?

Málo kto tiež vedel, že na hre pracuje viac ako 10 Čechov a Slovákov, čo je mimochodom druhé najväčšie zastúpenie po Britoch ;)

1. Je ZADARMO

 

Project C.A.R.S. je v skutočnosti AAA titul, ktorý ale bude Free2Play podporovaný mikrotransakciami. Systém mikrotransakcií je ale vyriešený tak, aby ekonomika hry pripomínala reálnu ekonomiku. Budete chcieť jazdiť na novom aute? Kúpite si ho za 2€. Budete sa chcieť zúčastniť organizovanej súťaže? Za vstup zaplatíte 1€. Taktiež si zaplatíte reálnymi peniazmi za rozšírenie slotov v garáži, za prestriekanie a nálepky auta, za registráciu vlastného tímu alebo za kúpu nových tratí do hry. Ako v skutočnosti, pričom je to len pár drobných.



2. Môžete na hre zarobiť

 

Ľudia, ktorí už teraz zaplatia za hru, po dovŕšení miľníkov v celkových tržbách môžu dostať svoje peniaze naspäť. Dokonca dostanú viac, ako za hru zaplatili. Je to akási forma investície, kedy investujete do vývoja hry, a ak hra zarobí aspoň toľko, koľko stála, peniaze dostanete späť. Zarobiť tiež môžete na vlastných tratiach, môžete udporiadať eventy, kde za vstup vám hráči zaplatia alebo môžete zarobiť predajom svojich vytuningovaných a unikátnych vozidiel, ktoré môžete predávať za peniaze reálne, alebo tie virtuálne.

3. WMD – nový spôsob financovania hry

 

S číslom dva súvisí aj tretí bod. WMD – to je nový druh financovania vývoja komunitou. Komunita si teraz môže zakúpiť 5 balíčkov v rôznych hodnotách od 10€ do 25 000€, pričom si kupuje, podobne ako v kickstarteri rôzne výhody. Ľudia, ktorí si kúpia Junior balíček v hodnote 10€ budú mať prístup k novému buildu hry každý mesiac. Vyššie sumy samozrejme ponúkajú častejšie buildy, ako aj meno závodníka v hre, a podobne. Všetci tiež môžu komentovať vývoj hry a ak sa zhodnú viacerí, užívateľská funkcia do hry pribudne. Rokovanie je vedené formou online meetingov, platiaci sú v tomto prípade investori a môžu kecať do vývoja. Práve preto bol zvolený názov C.A.R.S. = Community Assisted Racing Simulator.

 

4. AAA kvalita hry

 

Hra bude vybavená prepracovanou AI, realistikou fyzikou a špičkovou grafikou, vozidlá budú licencované a v ponuke budú aj oficiálne závody. V ponuke bude solo, alebo kooperatívny režim, či multiplayer, hra bude rozšírená na PC, PS3, Xbox360 aj WiiU. Cieľom autorov je dosiahnuť na Metacritic hodnotenie 90+, chcú mať v komunite tri milióny hráčov a profit hry by sa mal vyšplhať na 25 miliónov eur.

5. Všetky najlepšie možnosti v jednej hre

 

Kamera z kokpitu, kamera z helmy vodiča, dynamika búračiek, variabilita závodov, online režimy, XP systém, úlohy, odznaky, nočná jazda, rivali z reálnych závodov, fyzika a AI, integrované sociálne služby, mnoho závodných disciplín, kooperatívny tínový manažment, zástavky v boxoch a servis vozidiel, manuálna prevodovka, dynamické počasie a zmeny dňa a noci, obsah dodávaný komunitou, neustále pridávané aktualizácie, tuning áut, nálepky…




6. Obrovské množstvo závodných disciplín

 

Hráči budú začínať ako jazdci na motokárach, postupne sa môžu vyšplhať až na svetové jednotky, kedy sa budú zúčastňovať prestýžnych závodov. V ponuke budú závody GT1 – GT3, Formula Atlantic, IndyCar, Nascar, Le Man Prototype, Formula Ford, Drift, Rally, Formula 1 a Formula 2.

7. Geniálna grafika

 

Okrem zmeny počasia, dňa a noci budete môcť závodiť napríklad virtuálny 24 hodínový závod, kedy budete vidieť západ, aj východ slnka počas jednej jazdy. Engine je multiplatformový a z PC pri relatívne dobrých nárokoch vyťaží fotorealistické zábery. Efekty ako HDR, Per-Pixel, volumetrické oblaky, radiosity a anistropické mapovanie svetla sú samozrejmosťou. Nechýba ani bohatá deštrukcia, kde bude možné rozbiť takmer každý kúsok vozidla. Hra navyše bude podporovať foto režim, takže si tieto dokonalé zábery môžete sami vyfotiť.

Minimálne HW nároky:

  • CPU: 3.0GHz Dual-Core alebo 2.4GHz Quad-Core
  • Grafika: Nvidia 9600 GT alebo ATI HD 4750
  • Pamäť: 2GB RAM

8. Cloud-sociálne prepojenie medzi hráčmi

 

Táto funkcia v C.A.R.S. bude zbierať všetky štatistické a manažérske údaje o profile, vyhratých závodoch alebo svetových rekordoch, ktoré ste spravili. Systém bude vaše údaje samozrejme porovnávať s priateľmi aj svetom. Do cloudu tiež bude možné ukladať fotografie, replaye, nastavenia tuningu aj eventy, ktorých sa plánujete zúčastniť.




9. Môžete kecať do vývoja

 

Vďaka tomu, že sa svojou kúpou vlastne stávate investormi, môžete vývojárom navrhnúť prvok, ktorý by v hre mal byť alebo nemal. Ak sa uchytí v komunite, máte vyhraté.

10. Manažment tímu

 

Hráči, ktorí budú mať založený vlastný jazdecký tím, alebo budú členmi nejakého iného, budú môcť tým ovládať, respektíve dostávať informácie týkajúce sa turnajov, sponzorov a aktivity celého tímu. Vedúci budú môcť upravovať logo, upraviť všetky tímové vozidlá na spoločný dizajn a spravovať turnaje a ligy.

11. Sociálne služby

 

C.A.R.S. bude prepojený so sociálnymi sieťami ako Facebook, Twitter a Youtube, na ktoré budete môcť vešať fotografie, záznamy aj výsledky závodov a turnajov.




12. Týždenné eventy

 

Autori už teraz sľúbili, že rôzne akcie a súťaže budú na programe každý týždeň. Pôjde o závody v špecifickej disciplíne, time trial súťaže, súťaž o najlepšiu fotku, o najlepšie video, či komunitné diskusie.

13. Licencované vozidlá

 

Do hry sa postupne zapájajú ďalší a ďalší výrobcovia závodných vozidiel, momentálne môžeme rátať s BMW, RUF, Ariel, Mitsubishi, Lotus, Formula a ďalší. Výrobcovia budú pribúdať aj po vydaní hry v ďalších balíčkoch.

14. Možnosti simulátora

 

Pri hraní môžete rátať s tým, že vaše pneumatiky sa opotrebujú, vizuálne, aj ovládaním. Na obrazovke si môžu hráči zobraziť údaje o teplote a tlaku pneumatík, aj G-sily pôsobiacej na šoféra. Nezaostáva ani motor a prevodovka, ktoré nevhoným ovládaním môžete priviesť ku kolapsu. Postarať by sa o to mali zástavky v pit-boxoch.




15. Prepracovaná umelá inteligencia

 

Aby bola umelá inteligencia čo najrealistickejšia, autori do finálnej hry pridajú celkovo až 15 faktorov, ktoré budú ovplyvňovať správanie oponentov. Medzi ne patria napríklad inteligencia, jazdecké schopnosti, predbiehanie, stamina, obrana, riskovanie, agresivita, adrenalín, tlak okolia, koncentrácia, ale aj náhodné technické chyby alebo zlyhanie ľudského faktora.

16. Kooperatívna hra

 

Ak sa rozhodnete hrať s priateľom, máte možnosť zahrať si split-screen mód, respektíve sa vás priateľ stane tímový kolega, ktorý bude sedieť v aute vedľa vás a informovať o trati. Presne tak, ako to funguje v závodoch Rallye.

17. Pit-2-Car Radio

 

Vďaka tejto novinke budete v helme počuť pokyny z vysielačky, ktorá by vás mala upozorniť na nečakané udalosti na trati. Ak protivníci za zákrutou vytvoria hromadnú zrážku, budete o nej vedieť takmer okamžite. Ak zachytia senzory na vašich kolesách problémy, je čas to skontrolovať v boxoch.




18. Jednoduchý prístup k platbám

 

Všetky platby v hre budú vedené cez PayPal účet. Z toho budete môcť platiť za nové prídavky do hry, naopak na PayPal tiež budete získavať financie od ostatných hráčov v prípade, že chcete niečo predať. To, že pribudnú nové možnosti platieb nie je vylúčené.

19. Jednoduchý prístup k hre

 

Vďaka FreeToPlay si hru stiahnete a hráte. O bonusovom obsahu, novým tratiam, či vozidlám vás bude informovať akýsi katalóg, ktorý bude zabudovaný priamo v hre. Čo je jednoduchšie?

20. Je dostupná už teraz

 

Stačí si kúpiť jeden z piatich balíčkov a máte prístup k hre už teraz. Alpha verzia je bohatá na možnosti, pričom nové stále pribúdajú a to sa netýka len obsahu, ale aj grafiky a technických vychytávok.

Neviem ako vy, ale ja sa na C.A.R.S. teším. Ak máte záľubu v simulátoroch, možno by ste sa mohli po hre obhliadnuť aj vy. Spraviť tak môžete na oficiálnom webe vývojárov.


napísal life28 10.11.2012



Páči sa mi!

PROJECT CARS

PC

Vývoj: Slightly Mad Studios
Štýl: Racing
Dátum vydania: 31.10. 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18436)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk