Devil May Cry 3: Dantes Awakening Special Edition

PC
pridal eXzi 18.9.2006 o 16:01 pod používateľské recenzie

8.8


Diabli môžu plakať a PC hráči tiež ...

Ešte na úvod musím trochu zapolemizovať. Neviem či je to normálne, ale keď už idem prerábať dáku hru z konzôl na PC, asi by som osobne začal prvým dielom. Devil May Cry 3 je síce chronologicky dej prvý, no v poradí 3ti, ako diel v sérii. Pokiaľ by CAPCOM v budúcnosti preportoval aj ostatné dva/jeden diel nič by sa nestalo. Takže začíname ... Devil May Cry 3 Dante´s Awakening je teda prvý diel aj keď je 3ti. Hru zahajuje celkom podarená a akčnými vložkami obdarená scénka, kde sa Dante bije na veži zo svojim bratom/dvojčaťom Vergilom.

To je však len intro a do hry sa dostávate v dobe, keď si Dante kúpil svoj vlastný Shop. Už tu Vás pekne zarazí, ako všetko dobré vyzerá a tak Dante strúha jeden efekt za druhým. O nedlho sa objaví nečakaný hosť. Arkham, ktorého poslal za Vami Vergil s tým, že ste pozvaný na jeho ... ehm party  ... No poviem, že Dante pizzu nedoje a už si to k nemu šinú prvý nepriatelia. Po tom čo Dante trochu svojským, ale účinným spôsobom opraví rozbitý Jukebox, sa práve začína vaša vôbec prvá bitka A party môže začať !!! ... Let´s Rock !!! ...

Story Line a jej unikátne spracovanie ...

Počas celej hry Vás sprevádza trochu klišé príbeh o bratskej nenávisti a pomste. Bol raz jeden
Démon, menom Sparda. Ten i keď to tam moc nevyzerá, bol ochrancom ľudstva a pred neviem koľkými rokmi, zapečatil bránu Pekla dvoma náhrdelníkmi. Každý s týchto náhrdelníkov, mal patriť po jednom jeho synom. Áno sú to Dante a Vergil. Vergil samozrejme potrebuje Danteho nalákať, aby sa zmocnil aj druhého klúča na otvorenie brány medzi Zemou a Peklom - alebo Démonským svetom je to jedno. No poviem asi toľko. Príbeh sa pekne zamotá a okrem Vás v hre vystupuje aj dievča s menom Lady. Aké sú jej ciele a čo tam vlastne robí, si musíte zistiť sami zahraním . O a aspoň dačo spomeniem.
Ide o Bonusového Bossa, ktorý je len v Special Edition vydaní. Ide o postavu šaša s menom Jester. Určite si pozerajte videa, kde tento “Haluzák“ vystupuje. Budete sa kosiť .

Grafika ...

Tu musím zatlieskať. Aj napriek trochu nevýrazným texturám a občas aj prostrediu, je grafika no slovom geniálna a kreatívna. Hlavne Peklo, ktoré je celé ... aaa to Vám nepoviem zmrdi 
Každý, kto hral PS2 verziu, mi dá za pravdu, že grafika je veľmi zaujímavá. Prostredie veže je vymodelované vskutku dobre. Asi jedinou chybičkou na kráse je, že je miestami strašne statická a ešte, že PC konverzia nedisponuje viac ako, 1024x768 prípadne 1280x1024 rozlíšení a v hre nieje, ani AA a ANISO. Je to škoda, zúbkov v grafike uvidíte trocha moc.

Predsa len smothing efekt na TV pri PS2 to zahladí. Ale čo s PC ? Pre niekoho nebude možno grafika atraktívna, pri pohľade na dnešné hry, ale uvedomte si, že ide o rok starú hru z PS2 a to je HW limitované až až. V každom prípade sa na DMC3 dobré pozerá a ešte lepšia sa hraje.
Po zvukovej stránke nieje čo dodať, perfektná metalová hudba dotvára už aj tak dosť hustú atmosféru. A Soundtrack sa oplatí zohnať a vypočuť.

Hrateľnosť, kolísajúca s ovládaním ...

Bohužiaľ tu je to hlboká pravda. Ovládanie pri PC verzií sa k hráčom, jak na klávesách a gamepade stavia doslova asi tak, že preportovali sme to, a kto nemá PS2 DualShockoví typ ovládača a aj to len určitého typu tak ma smolku. Na kláveske sa to hrá otrasne, to mi môžte veriť. Gamepad čo mám doma na tom nebol o moc lepšie, ale už sa to dalo hrať, len Analog bolo treba prenastaviť cez externý program a tak mam pohyb, ako WSAD. Nepoteší ani nemožnosť nastaviť si SMEROVÉ RIADENIE hry !!! Toto
považujem za drzosť, vydať hru, kde sa ani nedá nastaviť či chcem, WSAD alebo šípky či iné výhodnejšie klávesy. Poviem Vám, hrať to na Numpade je otrava. S kláveskov u tejto hry môžete seknúť rovno.

Pretože hra je dizajnovaná iba pre Gamepady. A to len pre tie, čo majú 10-12 tlačítok a 2 Analogy. No aj napriek nie User-Frendly ovládaniu ma táto hra začala baviť, až tak, že som to dokončil 5x. Chápete? 5x to sa mi nestáva často. Tak strašne ma bavilo sekať a rubať a kombovať tie hnusné príšery. Ehm ... takže hra je vystavaná jednak na killovaní nepriateľov, bojovaním s Bossmi a zbieraním akýchsi ORBOV, a občasným riešením jednoduchého puzzle.

Svojim spôsobom je DMC3 rezačka jak hovado. Akcia strieda akciu a vy len kukáte, ako Dante kosí jedného za druhým a skladá kombá, ako univerzálna Killer Machine. Kombá sú v tejto hre dosť dôležité, jednak si ušetríte čas strieľaním po nepriateľoch
a po druhé je to oveľa praktickejšie a nepriatelia Vám pod rukami vašim zbraní budú ubúdať veľmi rýchlo. Dante má možnosť nosiť 2 melee a 2 shoting zbrane. To jest dve na blízko, ako meč, nundžaky alebo 2 šable a 2 zbrane na diaľku a to pištoľky, raketomet, upilovanú brokovničku a pod. Práve kombináciou zbraní sa skladajú komba. Okej ešte spomeniem, že v hre sa pred začatím a počas hry stretnete zo svätinou, kde si za Červené Orby nakupujete jednak Itemy na liečenie a premenu v démona, a po druhé upgradujete jednotlivé zbrane a prikupujte k nim schopnosti.

Je to dobrá myšlienka a Vás to núti, preskúmavať každé zákutie, aby ste mohli čo najviac vylepšiť Danteho arzenál. Čo sa týka celkovo hry, pôsobí strašne ... CRAZY ... súboje s bossmi sú pre neznalca doslova nočnou morou a podobne na tom budete aj zo svojským riešením hry a Save systému. Hra je delená na Misie, celkom ich je 20 a na prvé zahratie budete mať 20hodín čistého času odohraté. No avšak práve z misiami prichádza jeden BIG PROBLEM.

V hre sú neviditeľné Checkpointy, ale aj to len za predpokladu, že máte pri sebe YELLOW ORB. Pri GOLD mate Neomedzené ukladanie a tak pri výbere GOLD/YELLOW si veľmi rozmyslíte, ako dobre hru poznáte. Keď pri YELLOW zgebnete, tak si vypýta za oživenie, alebo návrat od Chekpointu jeden YELLOW ORB. Ak ho nemáte, Misiu si zopakujte a to drsne od začiatku !!! Mno je to dosť drsný spôsob prifarbovania, už aj tak zo začiatku Obtiažnej hry, ale ak ste tvrdohlavý ako ja, budete to opakovať aj 20x . Teraz to je iné a príkladom je hneď prvý Boss. Cerberus. Je to trojhlavý obor – čokl/pes  okrem dosť haluzného in-game videa, kde ho Dante nazve Puppy  je to však doslova pohroma pre niekoho, kto hru vôbec nepozná. 3 hoďky som sa ho snažil poraziť. Teraz je to otázka 7 minút. A takto podobne je obtiažna hra skoro vždy. Už na NORMAL je to výzva a to si zoberte, že na poslednú Dante Must Die, kde názov hovorí za všetko, som sa prepracoval akurát po Misiu 5. Tak brutálne je to obtiažne.

Bonusy ... Minihry a všetko ostatné ...

Po prvom zahraní sa Vám sprístupní nová postava. Áno správne je to samotný Danteho brat Vergil. Narozdiel od Danteho používa iný štýl boja s názvom DARK SLAYER. Dante ma oproti tomu 6. Swordmaster, Tricker, Royalguard, Gunslider a 2 bonusové Doppleganger a spomaľovanie času. Každý zo štýlov sa dá po čase vylepšiť Automatický používaním, až do LEVELU 3. V každej časti dostanete bonusové kombá. Za zmienku stojí, že štýl môžete mať zapnutý vždy len jeden a podľa toho má aj Dante pridelené schopnosti. No späť k Vergilovi. Jeho štýl Dark Slayer kombinuje len 3 napevno definované zbrane. Ide o Meč, Katanu a Beowulf rukavice. Samo o sebe je toto dosť brutus, lebo sa dajú tieto zbrane pri rýchlom načasovaní prepínať do MULTI-KOMBA. Osobne za Vergila je potom hra asi o 1/3 ľahšia než za Danteho. Vergil nemá ani problém s Bosmi. Proste ich rozseká na maďeru.

Okrem tejto postavy sa postupne odomykajú aj Unikátne kostými pre každú s postav. A tak môžete neskôr vyzerať, ako Dante z Devil May Cry 1,2. Ešte sa v hre nachádzajú takzvané Secret Mision. Ide o leveli, ktoré ste už absolvovali, ale máte vždy špecifický cieľ. Budete musieť vydržať 20 sekúnd vo vzduchu bez dotyku zo zemou, alebo mate rozflákať určitý počet objektov do časového limitu. V skrátka si to berte tak, že DMC 3 tým, že ponúka hru za 2 postavy máte defacto 2 hry.

Záverečný Verdikt

No s polodémonom Dantem si užijete veľa srandy a akcie, a ak prekúsnete nepriateľské ovládanie a debilný prístup CAMCOMu k PC hráčom, budete sa aj na mierne nedostatky kráľovsky baviť až do konca. Určite jedna z najoriginálnejších hier a ukážka, že hry z PS2 by sa mohli častejšie portovať na PC, ale keď už tak aspoň na tom aj zamakať. Its SHOWTIME !!!

+ Akcia s ktorej Vas rozbolia ruky
+ Rezačka, ako sa patrí
+ Slušná znovu hrateľnosť
+ Skvelá muzika a efekty
+ Bonusy
+ Obtiažnosť aj keď dakedy ...

- Zastaralé textúry
- Nízka kompresia videa
- Neskutočne debilné ovládanie
- Nemožnosť si prispôsobiť ovládanie

napísal eXzi 18.9.2006



Páči sa mi!

8.8
DEVIL MAY CRY 3: DANTES AWAKENING SPECIAL EDITION


+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (10)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19932)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk