Grand Theft Auto: Vice City Stories

Aby pomohol bratovi z astmy bol ochotný čohokoľvek, nastúpil na vojenskú základňu a snažil sa pracovať poctivo. To by ale nemohlo byť Vice City, mesto drog, honosných pláží a krásnych žien. Po pár úlohách dostane Victor Vance vyhadzov a rozhodne sa nasilu okúsiť život zločinu v meste. Postupne sa spolčí s bratom Lancom, kubáncom Humbertom, zbohatlíkom Ricardom Diazom a s inými známimi postavami s

PS2
pridal smoldo56 4.6.2009 o 18:03 pod používateľské recenzie

6.5


Ako sa zo slušného vojaka masový killer stal....

Píše sa rok 1984 a rozvet drogového rája, Vice City je sotva v začiatkoch. Černoch Victor Vance (Vic) prichádza najprv ako slušák, ktorý sa nedajbože dotknúť zbrane, no po čase sa z neho stane stroj na zabíjanie, ktorému by jeho smrtiace taktiky nemuseli závidet ako chlapy ako Silvester Stalone či Arny Schw. Skrátka pre peniaze je človek schopný urobiť všetko a Victor je toho typickou ukážkou. Je zaujímavé sledovať charakter hlavného hrdinu, ktorý ako by nevedel čo chce a nejde si za svojím cieľom. Najprv si chce peniaze zarobiť po legálnej stránke, ako vojak. Keď sa však dostane do podvodu a šéf ho odhalí ako si na kasárne privedie kurvu v Lamborgini je to v prdeli, o to viac keď má pod poštárom trávu. Nahnevaný Vic sa stáva nasraným a nevadí mu porušiť jeho zákony a vystrieľat potoky krvy len aby dosiahol svojho..do toho mu má pomocť jeho brat Lance Vance (áno, ten ktorého na konci Vice City sundáte) a pár starích známych.

Tie roky osemdesiate a všetko čo k tomu patrí.

Vice City je v največšom rozkvete. Kopa budov sa ešte len buduje, ostatné sú nahradené novými budovami, nič nieje také isté, možno len mapa mesta. Prerobené je aj počasie, počas stmievania je celé Vice City zahalené oranžovým svetlom (žeby SA ? :D). Oproti predchodcovi pribudlo aj pár efektov v počasí, napr. lepší dážď, blesky atd. Celé Vice City žije, vlastným životom, hoci oproti SA je ten život dost biedny.
Pribudlo veľa nových vozidiel, hlavne bicykle, skúter, nové vrtulníky a vela nových vozidiel. Tiež si Vic može obliecť viac oblečení ako v LCS. Počas hry sa mu odomkne napríklad Kubánske tričko, športový oblek, mafiánsky oblek, el capo suit :D, vojenské, klasické tričko či dokonca niektoré špeciálne napr. vodná súprava na jazdu na skútri :). V meste je opeť veľa gangov, vracajú sa Mexikánci a Haitania (tentoraz pod názvome Cabrones), dochodcovský gang (dost nebezpečný :D), motorkársky gang, ba dokonca gang Vance family :). Aby to bola tá pravá atmosféra 80.- tych rokov musí byť aj čo počúvať a do rádii sa vracajú top pecky z tohto obdobia. Rádio obsahuje staré známe stanice ako sú Flash, Espantoso, V-Rock, Emotion 98,3 atd. plus nejaké nové (Paradise FM, radio Fresa..). V rádiach zaznejú hity od Ozzyho, Aerosmith, Paula Younga, Talk Talk, Depeche Mode, Phila Collinsa a mnohých ďalších, a zvlášte Phil dostal veľký priestor. Príde dokonca do Vice City aby za koncertoval a Vic ho bude ochranovať a pár krát mu zachráni riť :D (Phill je vobec prvá reálna postava v sérii GTA).
Čo sa týka atmosféry mesta, tak Vice City je opeť raj v pekle. Všade na plážiach sa povaľujú tučný afroameričania a krásne blondínky, ktoré majú vyvolať dojem že keď bude treba skočia aj do vody, hoci realita je však iná. Postavy robia stále to isté a málokedy ich uvidíte robiť niečo špeciálne, no majú dobré hlášky takže určite vás dost dlho zabavia.

Rozdel a panuj!

Vice City Stories je vobec prvé GTA , kde budete tak trochu podnikat a nie hociako. Budete si moct vybrat aký typ budovy chcete podstaviť, či už to bude budova na prostitúciu, pranie špinavých peňazí, výpalkárstvo atd a neskor prostredníctvom týchto budov budete si zarábať na živobytie. Pri každej takejto budove budete mať svojich chlapov no občas sa nejaké vaše územie dostane do konfliktu a vy budete musieť zasiahnuť (tak ako v SA), bohužial tie konfliky sú dost časté a na rozdiel od SA je to 100x otravnejšie, takže si dvakrát rozmyslite či sa vám to vlastne oplatí ?:D. Tieto budovy v hre sú viac menej iba ako doplnok a na zarábanie, nijaký veľký zmysel tam vlastne nemajú, skrátka už to nieje o kupovaní budova a chodení si pre výdelok ale aj "staranie sa o budovu", mimoto za každú budovu sa dajú hrať misie. Napríklad za bordel, budete vyvážať defky, skrátka niečo na štýl Taxi misions, len s tým rozdielom že za každý zvýšený stupen získate peniaze a nejaký oblek. Budovanie týchto budov je v hre ale doležité, pokial chcete prejst hru, pretože občas hra žiada zaobstarať napr. 3 nové budovy, neskor viac a viac. Na konci ovládate pol mesta. Ale ako som povedal nemá to nejaký hlbší zmysel je to len ako doplnok, a na pár hodinové zabavenie.

Umelá inteligencia z doby Hitlerovho bicyklovania a bugy kam sa pozrieš.

Na dnešné pomery UI v hre dosť zaostáva a to vo všetkých smeroch. Chodci sa správajú stále rovnako, okrem kráčania, behania, sem - tam strielania a prehodenia pár vtipných hlášok sú ako vystríhnutí z staršieho ABC časopisu. Čo je horšie, že aj vozidlá sa správajú divno a neraz sa mi stalo že auto preletelo nadomnou a vzápetí zmizlo, tomu hovorím malý bug :D. Inokedy zas som hral misiu na čas a do cesty ako naschvál mi všetky autá vrážali, skrátka ked musí tak musí. Najhoršie je, že aj hlavné postavy sa tvária občas dost nudne a rovnako. Pri misiach to až tak nevadí ale neskor aj vďaka tomu začína hra posobiť stereotypne.

Už sme to tu mali.

Pri novších GTA je takmer pravidlom, že hlavná náplň hry je stále navlas rovnaká, len zakrytá roznymi sposobmi, no stále je to o tom istom...zabi, ukradni, dovez, tajne sleduj, bež na čas, zabi, dovez a stále a stále to isté len na x nových sposobov. Občas sa zablisla aj nejaká vtipná misia napríklad keď Vic spolu s Philom Cassidym utekali na vidláku pred mixikáncami a Phil na nich hádzal molotov coteil :D ale keď ste mu seli pre známeho filmového režiséra zahrať scénu v hypermarkete, kde strielate zombíkov, vzápetí ďalšia misia, zdrháte na fáre a zbierate checkpointy. Dosť misií ale posobilo viac menej staronovo až na pár, ktoré by som tu vobec nečakal, napr. infiltrácia do vily bratov Mendezovcov pomocou pomocného robota :D. Skrátka prvý krát misie posobia novo, zaujímavo a haluzne, no po druhom, tretom a štvrtom hraní hry si uvedomíte aké to je nudné a o ničom.

Plusy

- staré dobré GTA Vice City
- atmosféra a hlavne hudba 80.- tich rokov
- lepšie ako LCS
- sem tam dobrá misia

Mínusy

- bugy, mrtva UI
- jednotvárnosť misií
- po čase stereotypné
- menej inovácí oproti predchodcovi

Verdikt

GTA Vice City Stories posobí oproti novšiemu SA ako menší brat, no na opačnej strane oproti LCS sa hra dočkala veľa zmien, ktoré v konečnom dosledku nie sú až tak doležité pre hrateľnosť. Na PSP je hra jasný adept na GTA roka, na PS 2 to však je len omrvinkou vo svete GTA. Nové GTA nemožeme považovať za plnohodnotné GTA, pretože sa o to ani nesnaží. Pointa hry však ostala rovnaká a stále je to tá stará dobrá mestská akcia, len trochu orezaná ale stále s dostatkom humoru a sviežeho nádychu. Je už len na vás či si to kúpite a zabavíte sa pri tom pár týždňov, alebo nekúpite a prídete o skvelé doplnenie série...je len na vás..


Teraz tomu velím ja!

napísal smoldo56 4.6.2009



Páči sa mi!

6.5
GRAND THEFT AUTO: VICE CITY STORIES

PS2

Vývoj: Rockstar Games / Rockstar Games
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 7.3. 2007
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19778)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk