Tomb Raider: The Last Revelation

V dávných dobách v krajine zaliatej slnkom, v Egypte, existoval zlý boh menom Set, ktorého posolstvo bolo jediné - uvrhnúť tento svet do záhuby.

PC
pridal Claire Redfield 1.1.2010 o 12:15 pod používateľské recenzie

9.0


Platformy:PC, PSX, Sega Dreamcast

Plusy:

+Dobrá hratelnosť

+Dĺžka hry

+Ozvučenie

+Hlavný Boss

Mínusy:

-Stále len Egypt

-Občasné zasekávanie

Najdlhší TR diel,ktorý vyšiel v roku 1999 a mal doposial najväčší úspech.Prečo tento diel tak zaujal?

Na to sa teraz pozrieme :-D

Grafika:Už od pohľadu je jasne vyditelná zmena v grafike.No Lara je stále ešte hranatá :-). Veľmi dobre vypracované videá,ktoré vždy stáli za to.Celá hra sa odohrávala len v Egypte.Na škodu to určite nebolo. Ako už v každom diele sú v hre úžasné hádanky a lokácie v Egypte.Môžete sa tešiť aj na záverečný boj so Sethom.Hra sa začína úplne nevinne ale končí sa veľkolepo.Lara mala údajne zomrieť v hrobre no ja som si nemyslela že by sa naša legenda nechala takto ,,zabiť". Počas  hry cás bude sprevádzať úžasné ozvuč enie v pestrých lokáciach.Tu už je zhrnutý celý príbeh: 

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

V dávných dobách v krajine zaliatej slnkom, v Egypte, existoval zlý boh men om Set, ktorého posolstvo bolo jedin é - uvrh n úť tent svet do záhuby. V dôsledko toho ho najvyšší z bohov, Horus, uväznil v kamennej rakvi a zapäčatil ju svojím amuletom. No podľa proroctva sa raz Set dostane na slobodu, stane sa nositeľom všetkých chorôb a jeho hnev bude ničotný. Toľko vravia legendy. Je rok 1984 a Lara, 16-ročná slečinka, je na svojej prvej výprave v Kambodži. Učiteľom jej je profesor Werner Von Croy. Spoločne sa dostanú do ústrednej svätyne, no tam začne byť Von Croy chamtivý a túži získať tamojší artefakt Iris. To sa mu ale stan e osudným - dôjde k zemetraseniu, zavalí ho to tam a Lara újde iba o vlások. Rok 1999, Lara Croft putuje s arabským sprievodcom po Egypte, pátrajúc po dávnych pamiatkach. Spoločne pri tom narazia na tajný vstup do podzemnej hrobky, v ktorej Lara nájde mystický amulet boha Horusa. Lenže tým, že ho vytiahla zo sarkofágu, spôsobila oslobodenie Seta, ktorý je konečne voľný a pripravený naplniť apokalyptické proroctvo. Samozrejme, Lara o tomto nevedela a ani nevie. Dozvie sa to až od francúzskeho priateľa a zároveň historika Jean-Yvesa. Nastáva súboj s časom - je potrebné získať relikvie boha slnka (Horov amulet a Horova výzbroj), ísť s nimi do Gízy, nájsť Cheopsovu pyramídu a oživiť tam pomocou týchto artefaktov boha Ra, ktorý ako jediný môže poraziť ničivého Seta. Už i tak ide o zložitý úkol, no do cesty sa Lare stavia ešte i z mŕtvychvstalý Werner Von Croy, ktorý netúži po ničom inom, než po Horovom amulete a zbroji. Armageddon sa začína... Secrety: Systém secretov je ako v TR3 a TR1, akurát je ich viac (čo samozrejme súvisí s dĺžkou hry). Dokopy sa dá nájsť 70 tajných miest a každé odhalenie je sprevádzané notoricky známym zvukom, ktorý ale v Last Revelation autori trošku pozmenili. Kvôli absencii štatistickej obrazovky pre každý level nemožno určiť, koľko secretov vám ešte v úrovni chýba - namiesto toho vidíte, koľko vám ešte chýba v porovnaní s kompletným množstvom 70. Na záver: ak sa vám podarí nazbierať všetky, nedostanete nič. :-( Nikdy som sa veľmi nesnažila ich zbierať... Tréning: už žiadne interaktívne Larine sídlo s možnosťou naučiť sa nové ovládacie prvky a zároveň sa zabaviť. Tréning je v tomto prípade včlenený do úvodných dvoch úrovní v Kambodži, kde sa všetky potrebné veci naučíte priamo od Von Croya(Podliak).

Úrovne: Na rozdiel od ostatných dielov TR, tu sa môže zdať, že prostredie je fádne - celá hra je totiž zasadená do Egypta. Ale i napriek tomu sa nudiť nebudete - raz sa presekávate podzemným chrámom Seta, inokedy sa v džípe naháňate s vojakmi po púšti a inokedy zase riešite zapeklité hlavolamy v stratenej knižnici pod Alexandriou. Aby som to ako tak zhrnul, rozpis lokácií je takýto: Setov chrám, Údolie kráľov, mesto Karnak, Semerkhetova hrobka, cesta vlakom (zaujímavá to časť hry), Alexandria (katakomby, kn ižnica, ruiny a Kleopatrine paláce), Káhira (mesto mŕtvych) a napokon pyramídy a sfinga v Gíze.  

Zbrane: Tu došlo k niekoľkým zmenám. Takže, niektoré zbrane majú viaceré druhy streliva a je možné používať špeciálne dodatky, resp. je možné nasadiť si na kušu alebo revolver laserový zameriavač. Keď už som nakusol výbavu, pekne ju rozoberiem: brokovnica (normálne a rozptýlené strelivo), UZI, granátomet (normálne, oslepujúce a super granáty), revolver a kuša (normálne, otrávené a výbušné šípy). V tejto hre je dobré, že náboje sa doslova válajú na každom rohu, a tak vôbec nemusíte šetriť. Hlavne do brokovnice je streliva ako nasr....

Nepriatelia: Tento krát sa musíte trochu brzdiť - vaše zabíjacké chuťky budú obmedzené v dôsledku zníženého počtu protivníkov. Ale nebojte sa, bude do čoho strielať. Húfy škorpiónov, šakalov, krokodílov, ninjov, oživených kostier a všakovakých démonov na vás už čakajú. Taktiež sa môžete tešiť na množstvo nezničiteľných šmejdov, pred ktorými sa dá tak akurát utekať. Narýchlo spomeniem iba egyptského býka, ohnivú hydru, križiackych rytierov a napokon, pochopiteľne, samotného Seta.

TOMB RAIDER:THE TIMES(EXCLUSIVE LEVELS) Teraz už nejde o žiadny datadisk, ale iba o jeden kratučký level, ktorý vznikol spoluprácou Eidosu a britských novín the Times. Príbeh je takýto: v Egypte sú objavené nové tunely, patriace k hrobke faraóna Tutanchamóna. Nuž, a práve noviny the Times si najmú Laru, aby preskúmala tieto nové kobky a podala o tom nejaké tie zaujímavé informácie. Ako odmenou vám na konci bude zlatá Tutanchamónova maska. Pri hraní sa dá dobre všimnúť, že väčšina miestností podzemného chrámu je prevzatá z úvodnej znelky v pôvodnom TR4.


napísal Claire Redfield 1.1.2010



Páči sa mi!

9.0
TOMB RAIDER: THE LAST REVELATION

PC


Štýl: Akčná Adventúra
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19797)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk