Gotcha!

Gotcha! paintball tak znie názov fantastickej budgetovy, ktorú by ste mali skúsiť!

PC
pridal Madeyro 21.1.2010 o 22:00 pod používateľské recenzie

9.5


Gotcha! paintball (=ang. Mám ťa!) je v prvom rade hra, o ktorej ste asi ani nepočuli. A to, že som ju na Sectore zrecenzovanuú nenašiel, ma veľmi zarmútilo. Práve preto, som sa rozhodol, vám túto hru priblížiť. Gotchu, som prvýkrát uvidel v obchodnom dome Hypernova. Keďže som asi v tom istom období dostal aj prvý pc, tak som si vydupkal moju prvú hru, za ktorú som zaplatil 149 Sk,-. Hneď som sa ponáhľal domov, mal som totiž pre Gotchu veľké oči a tešil som sa, na novú hru, od ktorej som očakával veľa. Tiež musím pripomenúť, že vtedy som mal asi okolo 10 rokov, tak tie očakávania neboli až také veľké. Hral som to prakticky deň i noc (inú hru okrem MS míny, solitare som ani nemal) a priznám sa, dokonca ešte aj teraz ju mám nainštalovanú a to popri NFS: ProStreet či CoD: Modern Warfare 2. A to hlavne kvôli kolektívu, tvoreného prevažne z Čechov na mp, s ktorými som si neraz užil kopec zábavy. Teraz, sa pokúsim túto svoju históriu zhrnúť do jednej vety, z ktorej aj niečo budete mať: Ak vás raz chytí, je pravdepodobné, že vás už nepustí.

Začal by som tým, že táto hra nie je veľmi známa, preto ju budem recenzovať vrámci hier, ktore sú na tom s popularitou asi na rovnakej úrovni. To znamená, že ju nebudem porovnávať s hrami ako je napr. Call of Duty 2 alebo Mafia.

Začnem singleplayerom, ten je pomerne dobre koncipovaný. Na začiatku máte k dispozícii na výber niekoľko týmov, z rôznych krajín od USA po Rusko. Sklamaním možno bude, že tam nie je slovenský ani český tým. Každý tým má aj svoj vlastný názov a vlastné charaktery (tých charakterov je v hre viac než 18 to znamená, že sa v každom týme opakuje aspoň jeden charakter, sú viac menej iba pomiešané.). Po vybratí týmu nasleduje oboznámenie s ligami a postupom do ďalšej ligy. V sg sú 3 ligy, ak chcete postúpiť do ďalšej, musíte vyhrať tú predošlú. Postup do ďalšej ligy však nie je zadarmo a vy musíte obetovať niekoľko tisíc. Váš tým je teraz naozaj iba váš. Môžete mu kupovať novšie a lepšie zbrane, či granáty a vylepšovať schopnosti tréningom. Ako kapitán týmu môžete vydávať svojmu týmu rozkazy. Buď vydáte rovnaký rozkaz celému týmu alebo jednotlivcom. K dispozícii je naozaj veľa rozkazov, dokonca sa môžete súperovi vysmievať. Za zabitého sa pokladá ten, ktorý dostal 3 zásahy paintballovaou zbraňou (v rýchlej hre alebo mp sa dá limit zásahov nastaviť od 1 po 6). K dispozícii máte 12 paintballových zbraní vytvorených podľa reálnych predlôh a 12 do detailov prepracovaných rozľahlých hracích arén. Autori mysleli taktiež na hrací mód. Na hranie je ich dovedna 7, a to : Dead-Match, Team Dead-Match, Kill The King, Team Kill The King, Capture The Flage, Flag & elimination, Team elimination. V kariére sa hraje len Flag & elimination, prípadne niekedy dostanete výzvu od nejakého iného týmu a tam sa potom hrá Team Kill The King. Potom čo vyhráte výzvu, získate taktiež rešpekt a to v takej forme, že sa vám ich veliteľ ponúkne do týmu. Ním môžete nahradiť svojho iného člena týmu. Títo velitelia sú samozrejme silnejší ako obyčajní hráči.

Kto z koho...

Uvedomil som si, že nepoznáte tieto módy a preto som sa rozhodol priblížiť vám aj tie.

Dead-Match: Tu strieľa každý po každom, a každý hrá za seba. Vyhrá ten, kto prvý nazbiera počet zabitých na daný limit, alebo kto má najviac zabitých na konci zápasu (po uplynutí časového limitu).

Team Dead-Match: Hráči sú rozdelení do 2 týmov, a bojujú proti sebe. Počíta sa počet „zabitých“ protivníkov.

Kill The King: Cieľom je získať korunu a čo najdlhšie ju udržať (koruna je v strede arény, tj kto prv príde, ten prv melie). Ostatní sa snažia korunu získať pre seba, pričom strieľajú po sebe. Hrá sa na určený čas, a vyhráva ten kto držal korunu najdlhšie.

Team Kill The King: Je to to isté ako pri Kill The King avšak, teraz sú hráči rozdelení do 2 týmov. Korunu si môžu medzi sebou prehadzovať – je to výhoda ak niekomu dôjde munícia, a ide si ju dobiť. Vyhráva ten tým, ktorý dlhšie držal korunu.

Capture The Flage: Sú tu 2 týmy, a každý ma na jednej strane mapy svoju vlajku. Hráči sa snažia ukorystiť súperovu vlajku, a doniesť ju na vlastné stanovisko. Pri eliminácii hráča, ktorý má práve vlajku sa vlajka vracia na stanovisko, a eliminovaný hráč sa oživí. Zápas je rozdelený na 2 polovice, kde sa potom vymieňajú strany, aby boli výhody a nevýhody terénu vyrovnané. Vyhráva ten tým, ktorý viac krát preniesol vlajku.

Flag & elimination: Je podobný ako Capture The Flage, ale s tým rozdielom, že eliminovaný hráč sa už nevracia do hry. Tým dostáva bod buď keď prenesie vlajku, alebo eliminuje celý konkurenčný tým.

Team elimination: Tento mód je o tom, ktorý tým eliminuje druhý tým. Body sa dostávajú po eliminácii, a taktiež sa striedajú strany mapy.

Prešiel by som pomaly k mp. Multiplayer je celkom dobrý až na pár chýb ktoré sa tu chystám rozobrať. Myslím, že k plusom sa vyjadrovať nemusím pretože ich má veľa hier spoločných ako napr. Skvelá komunikácia, výber charakteru  a pod. Výraznou chybou je, že server nemôže založiť každý. Podľa mojich informácii server môže založiť iba užívateľ verejnej IP adresy.

Hrateľnosť sa dá zhrnúť do jedného slova a tým je hrateľná. Ja osobne chápem pod pojmom hrateľnosť nie len to, ako sa správa postava a pod., ale aj to ako sa vám hraje hra celkovo, ako celok.

Grafiku tejto vydarenej hry na plných detailoch, by som prirovnal asi ku grafike NFS: U2 taktiež na plných detailoch. Podľa požiadaviek, (viď nižšie) táto hra nie je náročná a pritom ponúka na rok 2004 solídnu grafiku. Gotcha je ako každá iná sprevádzaná dobrou hudbou, ktorú si fakt užijete. Nie sú to nejaké známe pesničky z rádia práve naopak, sú to akési techno rytmické skladby. Pri hre vás “doprevádza“ celkom príjemný hlas v anglickom, nemeckom, alebo českom jazyku. Pre upresnenie, tento hlas vám oznamuje kto dostal bod, kto komu zobral vlajku, …

Plusy:
-výber týmov a charakterov (ich vylepšovanie)
-príjemný hudobný doprovod
-skvelá atmosféra hry
-zabaví

Mínusy:
-pri kariére je posledna liga pre váš tym nad rámec možnosti (hráte akoby bez týmu)

Min. hardwérové požiadavky: Windows 98, 2000, ME, XP
                                                  procesor 1000MHz
                                                  pamäť 256MB RAM
                                                  grafická karta s 64MB RAM

Na záver vám snáď ešte túto hru odporúčim nie len ako zabijak času ale aj ako plnohodnotnú hru pri ktorej sa naozaj zabavíte.


napísal Madeyro 21.1.2010



Páči sa mi!

9.5
GOTCHA!


Vývoj: Take 2 / Sixteen Tons Entertainment
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2004
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18411)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk