Craft of Gods (PC)

Toto nie je recenzia, ale dojmy z prvého hrania ruskej mmorpg Craft of Gods.

PC
pridal Blackened Halo 19.2.2010 o 12:55 pod používateľské preview

Môj hrací príbeh - dojmy z hrania betaverzie mmorpg Craft of Gods


Včera v noci zo štvrtka na piatok som si dal sťahovať Craft of Gods (beta verzia je oficiálne spustená od 18.02. 2010 a končí 21.02.2010). Má to pohodových 1,3gb, čas sťahovania okolo 3 hodín.

Ráno, po dopozeraní hokeja Slovensko - Rusko, som zapol pc a šiel zistiť čo sa, zatiaľ čo som spal, udialo. Sťahovanie ukazovalo chybu (bolo stianuté 1,2gb), ale inštalačka napriek tomu fungovala, čo som bol dosť prekvapený. Po vcelku rýchlej inštalácii hry, nasledovnom sťahovaní nových úprav som hru spustil. Úvodná obrazovka na mňa pôsobila príjemným dojmom (príjemná hudba, les, vo vetre sa kolísace konáre a to všetko doplňovala atmosféra noci) až pokým som nezistil, že moje heslo k účtu sa zobrazovalo ako nesprávne. Pár krát som to ešte raz vyskúšal a nakoniec som toho nechal. Namiesto hromženia som sa pozrel na fórum, či niekto nemal podobný problém. A ako som očakával, takýto problém mali skoro všetci. GM odporúčal napísať na správu stránky, ale ja som si namiesto toho vytvoril nový účet, ktorý už fungoval.

Na začiatku som ostal trocha zmätený, pretože som si mal vybrať z dvoch frakcií, čo by nebolo nič hrozné, keby tam bol popis danej ríše, jej atribúty, alebo aspoň názov. Nič len dva erby, po chvíle rozmýšľania som si vybral pravý žltý erb a nasledovalo vytvorenie postavy. Hneď ma zarazila hrubá grafika a nejako to na mňa pôsobilo otrhane, až ležérne. Postavu si síce môžete vytvoriť ale je to dosť neprehľadné a hlavne je tam málo čo vytvárať, zhruba 10 druhov vlasov (dlhé, široké, bystro..,teda rovné, 6 druhov brád a podobne, na tvorbu postavy ala Mass Effect 2 kľudne zabudnite, ale zase to vývojárom netreba až tak vyčítať, pretože sa jedná o mmo titul. Môžte si vybrať medzi človekom (muž, žena) a tuším nejakým vlkolakom. Príjemne ma naopak prekvapilo to, že svojej postave môžte nabaliť svalovú hmotu, čo sa síce neprejaví v jeho
atribútoch, ale je to zábavné.

Po pomenovaní svojho hrdinu som stlačil Enter a po krátkom loadingu, naskočila hracia plocha. Grafiku som hneď ohodnotil síce za trocha hrubú ale zato pestrú, detailnú a vôbec neurážiacu.
Svet je fakticky obrovský (vývojari nezávadzali) a dominujú v ňom obrovské kopce a hory. Tak som sa trocha rozhliadol, pohyby postavy príjemné a presné (aleaspoň zo začiatku to tak vyzeralo), pri mne stojaci akýsi chlapík a v pozadí sa prechádzala svorka vlkov.Tak som sa s ním po chvíli pustil do reči a dal mi hneď prvý quest - priniesť mu 3 vlčie pazúry. Dal som síce accept, ale nešiel som ho hneď splníť, namiesto toho som sa pozrel na svoje atribúty. Na začiatku máte 3 body ktoré móžete rozdeliť medzi spústa typov mágie (od klasickej liečiacej, cez zemskú, až po nekromancerskú a čiernu). Keďže hra je trocha neprehľadná tak som mal s tým trocha problémy. To že či sa postave dajú pridať body aj do sily a podobných vec som nezistil, najskôr až po dosiahnutí 1 levela, ktorý som ja bohužiaľ nedosiahol (o tom neskôr). 

Rozhodol som sa teda zabiť dotyčných vlkov. Použil som prvý stupeň nekromancerskej mágie a okamžite šli k zemi. Problém nastal keď som chcel prehľadať čo majú vo vnútri, no márne, stlačil som snáď všetko čo sa dalo a nič. Pozrel som sa do CONTROL OPTIONS, a tam som hľadal niečo ako LOOT alebo podobne, no smola. Všetko možné tam bolo, len to nie. Tak som sa zmieril s tým že quest asi nedokončím. Započúval som sa do hudby, ktorá je jedným slovom prekrásna. Tajomná a príjemná zároveň. Jednoznačne, to najlepšie na hre.

V pravom hornom rohu obrazovky som si všimol ze konečne začal niekto písať do chatboxu. Boli to len bohužiaľ ruské žvásty v azbuke, tak som sa ich milo opýtal, či by nemohli písať po anglicky, lebo im vôbec nerozumiem. Dostalo sa mi odpovede, že "fuck off Noktur" (noktur bol moj nick). Ostal som vyhúkaný stáť, rozmýšľajúc čo som vlastne spravil. Po chvíli to všetko vyšlo najavo. Jednoducho mi po anglicky vysvetlili, že je to ich hra, hra pre rusov a že ja a mne podobní tu nemajú čo hľadať. Začali sa vyhrážať, že nás začnú všetkých zabíjať, pokým odtiaľ nevypadneme, ale hneď nato ho jeden z amíkov schladil že tu ne je mozný open PvP. Do diskusie sa následne teda pridalo aj pár američanov, ktorí zdá sa boli s nimi v konflikte už dlhší čas a začala sa slovná prestrelka. Týmto šla u mňa hra rapídne dole, pretože som sa s týmto nestretol v žiadnej online hre. MMORPG nie je len o tom byť čo najlepší, ale taktiež o vzájomnom porozumení medzi kultúrami a spoločné hranie a celková spolupráca. Do vášnivej "diskusie" sa nakoniec pridal aj Game master, ktorý oznámil, že rasové predsudky tu nemajú čo robiť, že sa to v budúcnosti bude trestať. To som už ale stláčal escape a následný logout.

Zdá sa, že sa ruská mentalita nezaprela ani teraz. Zatiaľ čo som bol po technickej stránke viac-menej spokojný, tak čo sa týka komunity som bol nesmierne sklamaný. Hrá má na to, aby chytila vášnivých RPGčkarov, ale pokiaľ sa bude na neruských hráčov neustále nadávať a haniť, tak si myslím, že to po čase omrzí a odradí od hrania aj tých najhardcore hráčov.






napísal Blackened Halo 19.2.2010



Páči sa mi!

CRAFT OF GODS (PC)

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk