Darksiders: Warmastered Edition

Darksiders:Warmastered Edition je hack and slash, puzzle hra z roka 2010, ktorá v roku 2016 vyšla v remastrovanej edícií.

PC
pridal AutorNeznámy 13.5.2020 o 17:30 pod používateľské recenzie

7.0


Počet odohratých hodín: 22
Obtiažnosť- stredná(teda druhá z troch)
Grafické nastavenie- stredné lebo potato pc nemusí remastre
Hra bola hraná na :klávesnica a myš

 

Darksiders:Warmastered Edition je hack and slash, puzzle hra z roku 2010 ktorá v roku 2016 vyšla v remastrovanej edícií. Možno vás znova sklamem,  ale nebudem tu porovnávať pôvodný Darksiders s tým remastrovaným keďže pôvodný som samozrejme nehral  lebo  v dobe keď vyšiel som ja obýval  miesto menom jaskyňa. A poviem vám  bola veru krásna. Ale bez hier pomerne pustá. Každopádne nie sme tu od toho aby som si tu ja pred vami vylieval svoje úbohé srdiečko, ale sme tu od toho aby sme sa pozreli na veľmi  zaujímavú zábavnú hack and slash mlátičku s puzzle prvkami a s nádychom metroidvanie. A verte mi je  za čo stáť, aj keď to má  nejaké chyby, ale o tom až v dole uvedenom texte

 

 

Darksiders:Warmastered Edition je  hra ktorá si berie príklad z biblických príbehov o 4 jazdcoch apokalypsy. Títo 4 jazdci slúžia pradávnej Rade ktorá v sebe ukrýva ultimátnu silu a má na starosti rovnováhu a rád medzi 3 kráľovstvami. A to konkrétne medzi  kráľovstvami ľudí ,anjelov, a démonov.  Túto rovnováhu Rada presadzuje prostredníctvom vyššie zmienených 4 jazdcov apokalypsy. Vo vesmíre pritom existuje 7 pečatí, pričom keď sa všetkých 7 zlomí a ľudstvo už bude v tej dobe pripravené na boj tak nastane medzi všetkými kráľovstvami finálna  vojna. Bohužiaľ sa niečo pokašlalo. Na zem, ale zároveň prišlo peklo a nebo skôr  pričom sa začala brutálna režba medzi všetkými. Avšak ľudstvo nato nebolo vôbec pripravené. Vtedy na scénu prichádzate vy ako jazdec apokalypsy War(alebo ja Vojna ak chcete) .Idete zastaviť toto šialenstvo. Hra v tej chvíli inak funguje ako tutorial a ukazuje vám, že jej ovládanie  na myši a klávesnici vás ešte veľmi  potrápi  a frustruje ( o tom, ale až neskôr). Bohužiaľ War počas celého toho masakru z nejakého dôvodu stráca sily, až ho nakoniec zabije  jeden z démonov , Straga v mene  Ničiteľa. Našťastie pre Wara ho oživí Rada, ale zároveň mu dá pekne zožrať to, že porušil pravidlá lebo nebol povolaný do bitky.  Plus navyše si o ňom Rada myslí, že slúžil v radoch ničiteľa, a keď už  ho potom nepotreboval tak sa ho proste zbavil. War samozrejme protestuje s tým, že bol povolaný lebo pečate boli, narušené lenže sa nakoniec od Rady dozvie, že tomu  tak vôbec nie je pretože by potom došli na scénu všetci štyria jazdci. War protestuje tým, že jeden z anjelov Abbadon než zomrel dačo vedel čiže v tom musí byť dačo viac. Nakoniec  tak  War  Rade  prisľúbi, že to všetko vyrieši a, že potrestá tých čo sú zato zodpovedný. Rada váha, ale nakoniec povolí s tým, že ho, ale bude kontrolovať Darkling aneb Watcher  ktorý ho bude držať na uzde. 

 

A takto nejako zhruba začína príbeh Darksiders. Musím poznamenať, že príbeh je veľmi kvalitný a dobre napísaný, so zaujímavým svetom a zaujímavými postavami. Či už to je jazdec War ako taký , alebo Darkling aneb Watcher  ktorého si môžete kedykoľvek v hre zavolať, pričom skoro vždy utrúsi nejakú tú vtipnú  a často hrubú poznámku na miesto kde sa práve nachádzate(a niekedy  dá aj radu ako ďalej postupovať v hre). Príbeh je pritom podávaný prostredníctvom cutscén ktoré sú veľmi kvalitné. Tu je, ale pre mňa malý problém. U Cutscénach sa mi stávalo a  neviem či iba mne,  že strašne lagovali(na začiatku občas aj  vypadával zvuk). Ale u iných som zase videl, že idú v pohode. Asi to je len mojím potato pc. Každopádne mi prišlo fajn to zmieniť pre ľudí so slabším pc.

Ale hej všetci vieme čo je u týchto hier numero ono- predsa gameplay. Musím poznamenať, že Darksiders je moje žánrovo po prvé a sakra, že to je kvalitné po prvé. Ale má to aj chyby ktoré nesmiem opomenúť.

Takže ako som už vyššie spomenul hra je hack and slash čo je žáner kedy ako hráč z pohľadu tretej osoby čelíte  hordám silných aj slabších nepriateľov ktorých mlátite  až do ich úplného vykrvácania. Alebo roztrhania, alebo upálenia, napichnutia, proste na veľa spôsobov. Hra je proste v tomto dosť brutálna a sakra, že jej to tak sekne.

V hre máte niekoľko zbraní(či už na blízko alebo na diaľku) a každá ma unikátny štýl boja a rôzne kombá(hlavne zbrane na blízko). Hra obsahuje taktiež glory killy čiže takz. popravy ktoré viete dať nepriateľovi (aj bossovi) keď už má málo hp.

 V skratke  by sa hra vlastne dala charakterizovať ako dostaň sa z bodu A do bodu B a zabi pritom najviac nepriateľov na čo najväčšie kombo(to sa násobí za každý úder do protivníka- takzvane kombometer). Tu je, ale prvé, ale. Násobenie kómb tu funguje veľmi zvláštne. Aby som to vysvetlil  máte zbraň u Wara čo je  hlavne jeho veľký meč Chaoseater  ktorým mlátite nepriateľov pomocou rôznych typov útokov. A tu je ten zvláštny problém. Napríklad sa rozhodnete, že behom komba zaútočíte s inou zbraňou a občas(nie vždy) sa to kombo proste zruší a to aj napriek tomu, že vás nepriateľ netrafil alebo vy ste neprestali z ich mlátením. A to vie občas pomerne naštvať hlavne keď sa snažíte o poriadne veľké kombo.(Našťastie sa nejedná, v tejto konkrétnej hre o nič esenciálne dôležité).

 

Čiže boje sú brutálne, rýchle a veľmi zábavné. A máte teda  aj rôzne zbrane s ktorými viete nepriateľov účinne masakrovať a kombinovať ich navzájom. To všetko ešte, dopĺňajú špeciálne útoky ktoré míňajú zúrivosť(niečo ako mana), až po špeciálnu formu Wara kedy sa z neho stane nepremožiteľný stroj  na, zabíjanie vašich nepriateľov(niečo ako jeho ultimátna forma čo sa dobíja keď mlátite nepriateľov). Teraz sa, ale na chvíľu presuňme na tých samotných nepriateľov. V hre totižto bojujete aj proti peklu, ale aj proti nebu( a iným stvoreniam).

 

Samotný  nepriatelia sú dosť variabilný len škoda, že na samom konci hry  sa väčšinou objavujú len ich silnejšie verzie. Škoda toho aj, že bossovia aj napriek originalite ich zabíjania a hľadaní špecifického postupu na nich, nie sú moc ťažký a rozhodne sa pri nich ako občas pri normálnych nepriateľoch nezapotíte. Čo je trocha škoda lebo to uberá na adrenalíne(zato ich dokončovanie je veľmi sweet).Hlavne keď si to porovnám s takými bossmi  s Devil May Cry série  tak tu  sú proste kvalitou oveľa nižšie.

V hre sa pritom zlepšujete. Či už  to je  so samotným zaobchádzaním, so zbraňou na princípe toho že ,čím viac s ňou niekoho mlátite tým lepšie vám to s ňou ide(samozrejme aj vašim vlastným učením sa nových kómb) .Alebo keď v truhliach všade po svete nájdete kúsok vylepšenia života a zúrivosti. .Alebo keď v nich nájdete dokonca vylepšenia na  vaše zbrane ako také. Toto všetko viete pritom nájsť,  ale aj kúpiť u obchodníka Vulgrima za modré duše(mena z truhlier a z nepriateľov). Samotný Vulgrim vám pritom ponúka všetko- od konzumných vecí na doplnenie života a zúrivosti,  po vylepšenia zbraní a sily ich kómb, kupovanie nových zbraní, až po vylepšenia a kupovania nových špeciálnych schopností. Je to skutočne fajn a dobre spravený systém. A samotný obchodník je veľmi zaujímavá postava o ktorej dúfam, že sa v ďalších hrách dozviem aj niečo viac(je to aj dosť veľký riťolízač bacha naňho :D- You are as wise as you are powerful).

 

Behom hry získate okrem zbraní a  vylepšení na ne, aj špeciálne nástroje (pričom väčšina z nich sú aj zároveň zbrane na diaľku a na blízko) ktoré vám umožnia nové spôsoby pohybu v priestore -či už sa jedná o rukavicu s reťazou a  z bodcom na jej konci, artefakt na tvorenie portálov úplne ako prevzatý zo série  Portal, maska na videnie vecí v ríši tieňov a podobne. A to všetko zároveň s pasívnymi vylepšeniami čo War dostane behom príbehu a ktoré mu tiež v mnohých veciach pomôžu. Taktiež vám tieto všetky veci umožnia riešiť rôzne zaujímavé hádanky ktoré hra ponúka a ktoré vám občas aj zapotia mozog. Tu je len škoda, že v jednej časti hry je tých hádaniek tak moc, že to strašne brzdí jej tempo.

Ďalej vám všetky tieto nástroje a zlepšenia umožnia nájsť a zobrať veci (práve  ďalšie vylepšenia a truhly) z minulých lokácií. Hra totižto funguje na štýl metroidvanie kedy sa na niektoré miesta neviete dostať  ihneď  bez určitej veci. Hra má tento štýl spracovaný  celkom dobre a keďže prostredia hry sú  celkom pekné a rozmanité  tak samotný   backtracking(návrat a chodenie do starých lokácií) potom ani nie je moc otravný. Plus navyše ten loot z tých  truhlier zato stojí :D. Len tu je  zase trocha škoda  to, že hra si o vás  ako o hráčovi asi myslí, že ste tak trocha  idiot a tak čokoľvek čo nájdete a proste viete čo to je,  tak vám hra aj tak obrovským okienkom ukáže čo ste našli(ešte, že to nerobí u truhlier kde sú len životy, zúrivosť a duše lebo to by som si asi vlasy trhal :D)A v nastavení  hry to  vypnúť bohužiaľ nejde. 

Čo, ale najviac kazí celý gameplay a miestami silno kazí dobrý dojem z celej hry  a čo je zároveň  jej najväčší mínus je ovládanie. To robil najväčší hlupák vo vesmíre(alebo najlenivejší) . Tu sa všetko čo sa mohlo na klávesnici a myši dosrať sa dosralo.  O zlom UI nehovoriac. Ani o tom neplánujem viacej hovoriť  lebo to by bolo toľko sťažností , že by to asi stačilo na samostatný článok. A verte mi keď vám poviem, že nastavenie kláves vám veru nepomôže. Je to škoda lebo ovládať sa to vlastne aj v pomerne  dá,  len vám to môže  miestami veľmi znepríjemniť zážitok z tejto inak skvelej hry.(a miestami sa môžete  kvôli tomu cítiť bohužiaľ  aj trocha frustrovane) O to viac je to nepochopiteľne keďže sa jedná o remaster hry kedy autori to mohli pokojne opraviť.(aspoň mohli oddeliť to aby dash a block nebol na tej istej klávese). Možno sa, ale hra na takom ovládači, ovláda lepšie to už, ale nechám na vás.

Ďalej tu máme hudobný podmaz. Hra má celkom fajn melódie, ale okrem main theme tu moc zapamätateľného nenájdete. Takže z tejto stránky je hra  taká, že ok. Not great, not terrible.

Ďalej tu máme technické spracovanie. K tomuto len dodám, že hra aj dnes vyzerá veľmi pekne a štylizovane. Či už od samotného HUDU ktoré je prehľadné a pekné  až po samotné  postavy a prostredia ako také. Hra beží svižne len škoda tých lagnutých cutscén(ale to je možno len problém môjho potato pc). Musím, ale upozorniť na fakt, že vo neremastrovanej edícií hry takýto problém nebol.

Na záver vám chcem len povedať, že hra je vážne dobrá. Ale to príšerné ovládanie , zlé UI, upozornenia, že ste niečo zobrali a ktoré nejdu  vypnúť, nič moc bossovia, kombo meter ktorý funguje na základe neznámej sily vesmíru hru trocha zrážajú dolu. Ale všetko ostatné od príbehu, po postavy , cez zaujímavý lore a svet, súbojový systém ,pomerne fajn dĺžku hry a pomerne zábavný metroidvania style je všetko skvelé a preto aj dávam hre výsledne hodnotenie pomerne vysoké. Nezabudni ten kto toto číta-you are pretty good!

 

 

Plusy aj mínusy

+-vyššia variabilita nepriateľov by ešte trocha bodla

+- konzumné itemy sú uselless na strednú obtiažnosť.


napísal AutorNeznámy 13.5.2020



Páči sa mi! (+1)

7.0
DARKSIDERS: WARMASTERED EDITION
+zábavný súbojový systém
+pomerne zábavný metroidvanie style
+upgrady vo svete a ich kupovanie
+postavy-obzvlášť Vulgrim :D
+zaujímavý lore a svet
+zaujímavý a originálny príbeh
+fajn niektoré hádanky
-ovládanie za ktoré by si niekto zaslúžil facku
-lagnuté cutscény
-jedna zdĺhavá pasáž s hádankami všade za rohom
-nič moc bossovia
- Rady ktoré nejdú vypnúť
-zlé UI

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17924)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk