Assassins Creed: Brotherhood

V BRATSTVE povedieme útok do srdca RÍMA.

Xbox360
pridal F1REFLY 16.9.2010 o 9:03 pod používateľské preview

Pred desiatimi mesiacmi vydaný Assassins Creed II (nedávno tu recenzovaný) mal skutočne skvelé čísla v predajoch a nielen to. Skvelý bol aj po stránke hrateľnosti a vynikajúceho príbehu. Autorom ale hlavného hrdinu Ezia nebolo dosť a preto ho uviedli ako hlavnú postavu aj do najnovšieho pokračovania - akejsi tak povediac príbehovej expanzie pre dvojku. Ale nesťažujeme si - Ezio je sympatický a v jeho príbehu zakončenom snáď najotvorenejšie v dejinách väčšina hráčov túžila vedieť, ako bude pokračovať v jeho nekonečnom boji proti Templárom. To samozrejme chcem vedieť aj ja a preto sa na nový Brotherhood teším ako malé dieťa na Vianoce. A že to vyzerá na poriadnu zábavu, to si teda pýšte! Pre viac informácií o tomto nádejnom pokračovaní čítajte ďalej!
    Ako už Ubisoft povedal, príbeh Brotherhood bude začínať presne tam, kde skončila dvojka (teda podobne ako so začiatkom dvojky). Ezio Auditore da Firenze je stále oddaný bojovať proti Templárom a viesť bitku. Teraz je už ale starší a nezvláda to sám. Tak prečo neobnoviť bratstvo Asasínov do rozkvetu ako kedysi? Ezio obnoví bratstvo a povedie svojich spoločníkov do stredu najväčšieho Templárskeho pôsobenia - do Ríma. Máme čakať návrat našich obľúbených postáv a samozrejme podlého Rodriga Borgiu teraz vládnuceho s jeho ešte podlejším synom Cesarom.
    Príbeh rozhodne nevyzerá zle, hlavne po tom, čo sme sa dozvedeli, že má prísť koniec neviditeľnej (a nekonečnej) vojny medzi Templármi a Asasínmi a nastať príchod novej éry. A to zrejme nielen v Eziovej linke, ale aj v tej, ktorá sa odohráva v súčasnosti prostredníctvom Desmonda Milesa. Ostáva len skonštatovať, že to sú teda skutočne slová do boja! Želám aby sa to Ubisoftu podarilo.

O krásne výhľady opäť nebude núdza. Teraz po boku bratov...

    A teraz k hre samotnej. Autori hovoria, že napriek tomu, že Brotherhood nie je tretím pokračovaním, je plnohodnotnou hrou, ktorá by nám mala na prvé prejdenie zabrať bez vedľajších misií až 15 hodín, čo je v porovnaní s takým plnohodnotným pokračovaním Call Of Duty (ktorý sa mení na odpad) skutočne skvelé pre hráčov.
     Prostredie Ríma, v ktorom bratstvo bude pôsobiť, bude skutočne veľkolepé. Nepôjde o obyčajné mesto, rozsah Ríma so všetkým čo k nemu patrí bude totiž zaberať rozlohu troch Florencií z Assassins Creed II, čo je pre tých, ktorí videli veľkosť Florencie jasným padnutím na zadok. A práve veľká a rozľahlá lokalita hlavného mesta Talianska je dôvodom, prečo autori do hry vložili po prvý raz možnosť jazdiť na koni aj v mestských uliciach. Nič predsa nie je lepšie, ako prekonať veľkú vzdialenosť v sedle koňa, ako sa polhodinu plahočiť po rôznych uličkách, alebo strechách. Rím bude navyše rozdelený na 5 častí, z toho každá ponúkne odlišnú architektúru a štýl - Vatikán, Centrum, Tiber, Okolie Ríma a Antika (alebo starý Rím lepšie povedané). Samozrejme sa máme tešiť aj na prítomnosť známych pamiatok.
     V bratstve samotnom budeme mať troch plne príslušných a nápomocných zabijakov - Da Vinciho, Machiavelliho a Caterinu Sforzu (každý z nich bude mať svoj vlastný špecifický štýl eliminácie nepriateľov a špecifické zbrane - napr. dýku, injekciu alebo dokonca vejár a ďalšie). Bratstvo sa ale bude môcť rozrastať o nových členov, ako napr. oslobodením obyčajného občana spod držaní stráží a povolaním ho do boja proti templárom vládnucim Rímu. Svojich zabijakov môžete potom kedykoľvek povolať na pomoc v nejakej situácii, alebo ich použiť na tiché odstránenie nepohodlných stráží, stojacich vám v ceste.
     Aby ale bratstvo bolo skutočne vo vašich rukách, Ubisoft vám dal do rúk doslova každú jeho postavu. Môžete si zvoliť dizajn oblečenia vašich zabijakov, vylepšovať im zbrane, vyzbrojiť ich, vylepšiť ich v nejakej špecifickej forme zamerania a môžete mať napr. zabijaka hodiaceho sa do otvorených súbojov, zabijaka skvelého na tichú elimináciu, alebo inak zameraných vrahov. A ak vám nie je dosť, môžete poslať svojich zabijakov aj na misiu trebárs do Lisabonu, aby sa zdokonalili vo svojej práci a tým samozrejme priniesli aj niečo pre vás a boli v niečom zručnejší.
     Úlohou bratstva bude okrem zabíjania templárov aj brzdiť moc Borgiovcov a oslobodzovať Rím, napr. investovaním financií do rozvoja mesta alebo ničením tzv. Borgia Towers, kontrolujúcich určité oblasti Ríma. Budete takto obnovovať poriadok v Ríme a prinášať sem renesanciu, ktorú brzdia templári. Ezio a jeho bratstvo bude vlastne takým majákom nádeje pre Rimanov.
     Ubisoft si ešte veľa informácií necháva pre seba, no určite sa dočkáme nových mechanizmov, ako bolo prisľúbené, ešte rôznorodejších misií, aké boli v dvojke (čo je vidieť na niekoľkých gameplayoch) a môžeme čakať určite aj nejaké vylepšenie v Eziových zbraniach a súbojovom systéme.
      Najväčším ťahákom Brotherhoodu je ale určite novinka v podobe Multiplayeru. O módoch toho veľa nevieme, ale postáv a tried bude hneď niekoľko - ako doktor, templár, kňaz, kurtizána, zabijak a kat. O Multiplayeri sa rozpisovať nebudem, lebo ten nehrávam, takže stručné priblíženie stačí. Tak či tak o ňom nie je až toľko informácii, ako v podstate o celej hre.

     Ešte stojí za to spomenúť grafickú stránku titulu, ktorá je takmer totožná s predchodcom, čo samozrejme nie je žiaden problém, pretože dvojka mala štýl a nezameniteľnú krásnu výtvarnú stránku, ktorú vidieť použitú v Ríme je krásne. Nejde tu ani tak o detaily, ale o ten krásny štýl.
 

     Zatiaľ ale Brotherhood vyzerá na poriadne pokračovanie predchodcu s množstvom nových vecí potešujúcich ako hráčov, tak aj nováčikov do tejto série. Na záver ostáva len dúfať, že Ubisoft prinesie ešte lepšie dielo ako bol Assassins Creed II a dočkáme sa renesančného Ríma plného zabijakov.


napísal F1REFLY 16.9.2010



Páči sa mi!

ASSASSINS CREED: BROTHERHOOD

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft Montreal
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 19.11. 2010
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19557)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk