ManiaPlanet

Maniaplanet je portál, ktorý spojí pripravované mania hry. Prvou bude Trackmania 2.

PC
pridal Lord-DarthWADER 2.5.2011 o 7:30 pod používateľské články

Maniaplanet je portál, ktorý spojí pripravované mania hry. Prvou bude Trackmania 2.

TrackMania 1

Možno poznáte arkádovú racingovku s názvom TrackMania. Vznikla v roku 2003 a jej nové verzie pribúdali až do roku 2008. Free hra TrackMania Nations Forever (na stiahnutie tu) ponúka jednoduché formulové preteky, ktoré sa nesnažia byť nejak graficky revolučné, ani byť super realistické, ale snažia sa o to, na čo bola hra ako taká stvorená - snažia sa byť zábavné. A to sa im aj darí. Hráči z celého sveta si porovnávajú svoje schopnosti. V hre je rebríček štátov, preto Nations (Slovensko je momentálne 24.).

TrackMania Nations/United Forever - Štadión (Stadium)

Čo je ManiaPlanet?

ManiaPlanet sú vlastne 3 hry: TrackMania 2, ShootMania a QuestMania. Tie sa delia na jednotlivé prostredia, pre každú hru sú (zatiaľ) plánované 3. Celé to však bude ako jedná hra a to celé bude akokeby DLCčka. Spustíme jednu hru s názvom ManiaPlanet, kde budeme mať toľko obsahu, koľko si kúpime. Všetky tieto "DLCčka" sú si však rovnocenné, nie je žiadna "hlavná časť" hry. Ako som spomínal, hry sa delia na prostredia. V pôvodnej TrackManii sa za tie roky nahromadilo 7 prostredí (z toho jedno zadarmo v Nations). Tu sa bude hra predávať po jednotlivých prostriediach. ManiaPlanet je vlastne hra poháňaná uživateľmi. Pár tratí, ktoré sú v hre nestačí nikomu, hra má však editor tratí a tak denne vznikajú tisícky tratí.

TrackMania 2


TrackMania 2 zachováva tradíciu pôvodných hier: byť zábavná. Žiaden super-realizmus.

Autá

Ako v pôvodnej hre, každé prostredie má iné auto. Toto auto je u každého hráča rovnaké. Hráči si ho môžu prispôsobiť editorom v hre, dokonca uživateľské modifikácie umožnili importovať vlastný model auta. No ovládanie auta a jeho parametre (rýchlosť atď.) zostávajú vždy rovnaké a nie je možné ich nijak upgradovať.

Editor tratí

TrackMania 2 bude mať editor tratí pre každé prostredie. V editore sú dostupné 4 "nálady", čo je ráno, poludnie, večer a noc. Tie sa nedajú prepínať počas jazdy. Novinkou je herný programovací jazyk ManiaScript. Bude použitý na programovanie doplnkov do tratí. Z prvej hry je známy MediaTracker, ktorý umožnoval spúšťať rôzne video sekvencie, text, meniť pohľad na auto, atď. pred začiatkom trate ako intro, počas trate (spúšťajú sa tak, že uživateľ vstúpi do určenej zóny) a v zázname jazdy ako outro. Šikovný hráči využili prostrednú možnosť na trate kde boli tzv. misie. Napríklad vám trať povie, že máte zabočiť doľava. Ak zabočíte doľava, ukáže vám nápis "Správne", ak odbočíte doprava, začierni vám obrazovku a vy nemáte inú možnosť ako ísť od začiatku. Celé to však bol len taký "hack" MediaTrackeru, ktorý mal slúžiť na vizuálne skrášlenie trate. Vývojári si všimli na čo sa využíva a tak vytvorili ManiaScript do TM2, ktorý je na takéto veci učený, preto bude umožňovať pokročilejšie veci.

Grafika

Čo sa týka grafiky, tá je značne vylepšená. V niektorých podarených screenoch je až ťažké uveriť, že to na čo sa pozeráme je hra. Pre zníženie požiadavok vývojári vytvorili 2 úrovne grafiky. Jedna je menej kvalitná, no vyžaduje nižšie systémové požiadavky, druhá je kvalitná, vyžadujúca lepší HW.

"Naša testovacia mapa v TM² baží 50-60 fps na Acer Revo, ktorý som si pred rokom kúpil. Neznamená to, že to tak bude pri vydaní, alebo v multiplayeru, ale myslíme si, že je to rýchlejši než Nations."

Prostredia

Zatiaľ sú plánované 3 prostredia pre TrackManiu 2. Prvé je Canyon, druhé Valley a tretie je zatiaľ neznáme.


Canyon

Prvé prostredie TrackManie 2. Prostredie má pripomínať púšť amerického štýlu. Čo to tu budem zbytočne popisovať, obrázok je lepší ako 100 slov a video je lepšie ako 1 000 000 slov, tak sa teda pozerajte.

Valley

Valley bolo pôvodne prvé prostredie. Začalo sa na ňom pracovať, no v septembri 2010 sa prestalo. Podľa vývojárov je to preto, lebo "bolo ťažké toto prostredie dotiahnuť do konca na prvý pokus". Preto sa začalo miesto toho pracovať na prostredí Canyon do ktorého sa použilo auto z Valley. Napriek tomu však vyšli 2 videá ukazujúce Valley. Keďže však jeho auto použili do Canyonu, pravdepodobne bude nakoniec vo Valley iné auto, zatiaľ čo v týchto videách je pôvodné.


 


Arena?

O treťom prostredí nie sú žiadne oficiálne informácie, ale klebety, dohady a domnienky hovoria, že sa bude volať Arena a bude na štýl štadiónu, teda nie príroda, krajina, scenérie ale technologicky zamerané prostredie. Tieto informácie sú však len klebetami a vývojári ich nepotvrdili (ale ani nevyvrátili).

Dátum vydania

Momentálne sa predpokladá, že beta bude vypustená začiatkom Júla. O vydaní plnej verzie sa zatiaľ nič nevie. Predpokladá sa však, že sa to dozvieme na E3 2011 spolu s ďalšími informáciami o hre.

ShootMania

ShootMania bude FPS online hra. Bude mať takisto editor máp. Nadeo oznámilo, že nechcú z hry spraviť super-realistckú simuláciu bojiska, chcú spraviť zábavnú hru, podobne ako je to s TrackManiou 2.

Prostredia

Plánované sú zatiaľ 3 prostredia. Známe je len jedno, a to Cryo. Cryo bude zasnežené prostredie.


QuestMania

QuestMania bude RPG hra. Jednotlivé prostredia, ktoré majú byť tiež 3, budú predstavovať jednotlivé doby v ktorých sa bude hra odohrávať (napr. stredovek, starovek, renesancia atď.). Žiadne z týchto prostredí však nie je známe. Hra je len v rannom štádiu vývinu, keďže jej vydanie je plánované ako posledné. Nadeo na otázky o tom ako bude fungovať QM odpovedali takto:

"Keď sa snažíte predstaviť si ako bude QuestMania fungovať, je dôležité myslieť na toto: Bude fungovať inak ako si to práve predstavujem. Tak si môžete ľahko predstaviť ako bude fungovať."

Záver

Tak to by bol aj koniec. Snáď ste sa dozvedeli čo ste chceli vedieť, snažil som sa napísať všetko čo je doteraz známe. Ak chcete sledovať pribúdajúce informácie z prvej ruky, teda priamo od Nadea, choďte na https://forum.maniaplanet.com/. Mali by ste však vedieť po anglicky (alebo po nemecky, alebo francúzsky), je tam síce aj československá sekcia, no tá je akosi mŕtva. Môžete sa aj registrovať a spýtať sa Nadea na niečo ohľadom hry, alebo do sekcie Návrhy prispieť tým, čo máte na srdci. Dúfam, že vás tento článok presvedčil o kúpe (ak ste o nej neboli presvedčení už predtým), lebo ja si hru kúpim ihneď ako sa bude dať.


napísal Lord-DarthWADER 2.5.2011



Páči sa mi!

MANIAPLANET

Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (0)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19843)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk