Forza Motorsport 4

Jasná správa od Turn 10 ... Sila 4 prichádza

Xbox360
pridal Fruper 2.11.2011 o 12:31 pod používateľské recenzie

9.0


Forza... po taliansky Sila, jasná odpoveď na seriu Gran Turismo, kráľ xboxových racingov, tieto a ešte mnoho dalších slov vyjadrujú čo nás čaká. Po dvoch rokoch opať prišiel caš a my sa možeme pozrieť čo ponúka štvrté pokračovanie a ako sa predviedli v Turn10.

 

 

Prvé kroky
V intre hovorí Jeremy Clarkson o neľahkých časoch pre nás milovníkov sily, fanúšikov výkonu, obdivovateľov 12 valcov v týchto dobách "ekologizmu", v dobách kedy sa miesta na odskúšanie V12 krásavcov postupne vytrácajú. Forza 4 sa pre nás stáva jedným z posledných bezpečných útočísk a ja som plný očakávania a zvedavosti aké je toto útočisko. Prvá malá ochutnávka prichádza v podobe jazdy na Ferrari 458 v prostredí alpskej trate z dema, nasleduje vybratie si vášho prvého podstatne menej výkonného kamoša a kariéra začína. Tí z nás ktorí jazdili aj v FM3 určite vedia, že je tu možnosť importovať dáta a získať tým hneď do garáže nejakých tých štvorkolesových tátošíkov v závislosti od progresu aký mali vo FM3. Vôňa spálených gúm, tlkot sekundovky, hukot konských sŕdc... toto je svet, svet pretekárov a fanúšikov štyroch kolies.

Kariéra závodného jazdca... Víťazstvá či prehry
Prvý pohľad na domov pretekára, orientovanie sa a prijemné prekvapenia. Menu je prehľadne oproti starým Forzám prešlo viditeľnými zmenami, kariéra už neposobí ako suché more štvorčekov, vďaka mape sveta a automatickému priraďovaniu eventov na základe vášho auta je živšia. Samozrejme je tu možnosť prepnúť si vizuálne spracovanie menu do štvorčekového mora eventov, ktoré poznáme z FM3, tak každému čo vyhovuje. Pribudli odmeny za rozne splnené challenge v podobe statu ku vášmu menu a napríklad konečne si možete aj hneď pred eventom meniť auto tak nemusíte zbytočne preklikávať do garáže. Závody sú pestrejšie a viac sa vám prispôsobujú, super je návrat autocrossu, pridanie rôznych eventov a tak vy cestujete, levelujete, kupujete, stávate sa spičkovým jazdcom.
 

Rivalita, súťaživosť, chuť ukázať, chuť súperiť, chuť vyhrávať - Rival mód. Niečo malé a pritom tak veľké, niečo čo vás pohltí, poženie vpred a vy budete súperiť v rôznych disciplínach. Vyberte si z pestrej ponuky závodov, zvoľte si svojho rivala a pokúste sa prekonať jeho jazdu, keď sa vám to podarí získate odmenu a jemu príde krátka správa, že jeho čas bol prekonaný. Zábavnosť tohto módu je úžasná, je stavaná na ľudskej súťaživosti a verte, že keď vám príde taká správa ani vám to nedá a vášmu rivalovi to musíte vrátiť.
 

Veľkosťou je kariéra je ako giganticky čínsky múr vy ste tým silným mravcom ktorý vie, že cieľ je na opačnej strane tak pripravte zásoby, urobte kontrolu a odštartujte svoj závod.
Hodnotenie: menu 95%, kariéra 95% , závody a eventy 95%

Nebuď sám pridaj sa k nám
Prepojenie s komunitou vo FM4 nabralo na význame, Turn10 sa riadi heslom "stále spolu" a je to tak, neustále ste v silnom kontakte s kamarátmi. Hráči sa zoskupujú do klubov, porovnávajú svoje výsledky, pomáhajú si požičiavaním áut, súperia v rôznych výzvach, jednoducho žijú spolu. Komunitné funkcie či už vytváranie klubov, online jazdenie závodov, storefront všetko je na obrovskej úrovni, nastavitelnosť a prispôsobiteľnosť toho čo vytvoríte je takmer dokonalá. K tomu všetkému prepracované rebríčky - leaderboards a máte všetko čo si len v online môžete priať, v neposlednom rade poteší „znovu pridanie užívateľských lobby“.

 


 

Kupuj aj predávaj, niečo tvor a tak zarábaj. Ako FM 3 tak aj FM4 má svoj storefront dá sa na ňom predávať, kupovať, pozerať, hodnotiť, zdieľať všetky svoje výtvory. Ponúknite vami vytvorený paint auta, vami vytvorené nastavenie na drift, ukážete vašu najkrajšiu jazdu v repalyi, ohodnoťte prácu ostatných jazdcov. Toto je spôsobom ako nahrať kredity aj bez jazdenia a ak ste dobrý v tom čo robíte kredity budú pribúdať a pribúdať. FM4 sa dá naplno užívať iba v statuse online a tu ukazuje svoje meno, svoju Silu.
Hodnotenie: komunitne funkcie 95%, online závodenie 95%, store front 99%

Na čom a kde
Vyše 500 kúskov naozaj atraktívnych a pestro vybratých tátošov od 80 výrobcov vzbudzuje priam obdiv. FM4 má úžasný výber vozového parku, každý si tu nájde svojho miláčika. Nie je tu iba prehnané množstvo áut jedného výrobcu na úkor ostatných, ale v Turn10 sa snažili vyhovieť každému milovníkovi štvorkolesových kamarátov. Všetky autá majú detailný model, samozrejmosťou je pohľad z interiéru, zaujímavý popis a štatistické údaje. Každý z nás má svoju obľúbenú značku, svoje obľúbené auto, Forza vie vašu náklonnosť náležite odmeniť, jazdením v autách od jednotlivých výrobcov získavate zvýhodnenia na nákup dielov a levelujete danú značku. Na moj vkus plné 100% zvýhodnenia získate pomerne rýchlo, čo je trošku škoda pre hardcore hráčov.

 
Zdraví vás Jeremy Clarkson a sieň slávy – AUTOVISTA. V tomto úžasnom „doplnku“ Forzy 4 bolo poctených 24 zaujímavých, hodnotných áut a dostali sa do siene slávy, do Autovisty. Je to taká vaša súkromná super garáž, v ktorej sa vám plní sen, môžete si tu maximálne detailne pozerať tých pár vyvolených s krátkym popisom zaujmavosti a k tomu všetkému ten známy hlas, ten neskutočný komentár ... Jeremy Clakson. Keby niekto nepoznal je to jeden z trojice moderátorov asi najpopulárnejšej motoshow na svete anglického Top Gear. Jedna ukážka z jeho umenia sa nachádza v časti videá.

 


 

Tak v ktorej časti sveta posúdim Jeremyho názor, kde vo svete popreháňam týchto krásavcov? Cestovať budeme naozaj po celom svete, pozrieme sa do Álp, preplávame za veľkú mláku, uvidíme ďaleký východ, návštevou poctime notoricky známe no i nejaké nové časti sveta. Miest kde si užijeme jazdu je naozaj pekné množstvo, 27 prostredi na 133 sposobov, trate majú jednotlivé variácie plné i skrátené verzie, prípadne reverze. Oproti FM3 majú detailnejšie namapovaný povrch, už nie sú ako rovný koberec s pár zákrutami a kde tu nejaké prevýšenie, konečne majú lepšie zapracované nerovnosti. Poteší pridanie dvoch fází dňa pri niektorých tratiach, ale chýbajú zmeny počasia a nočné závody, ktoré tu vôbec nie sú :( , aj keď rozmanitosť a množstvo tratí je výborné, no počasie a noc by každého z nás potešilo.
 

Hodnotenie: autá 99% , trate za rozmanitosť a množstvo 95%  za počasie a deň/noc "-20%"

Pozerám, skúmam a čo vidím
Vizuálne spracovanie FM4 patrí k tým najlepším čo je na trhu racingov možné vidieť. Je síce už cítiť obmedzenie zo strany xbox360 o čom svedčí hlavne rozlíšenie 720p a osobne si myslím, že tu je trošku slabina, autá aj trate majú dostatočný detail no práve pre rozlíšenie vizuálne hra trošku stráca. Jednoducho na ploche o uhlopriečke 120cm by sa už žiadalo 1080p, treba však povedať, že oproti FM3 je to značný posun, prepracovaný model nasvietenia, vyšší antialiasing, zvýšenie detailov, zvýšenie jazdcov na 16 v online, všetky zmeny posunuli Forzu vizuálne vpred a pritom si zachovala plynulých 60fps. Je veľmi potešujúce, že Turn10 sa nesústredí iba na krásu a detailnosť áut a ostatné nedáva bokom, ale snaží sa o komplexný zážitok vďaka čomu aj trate dostali náležitej pozornosti a nevyzerajú oproti modelom áut ako „z inej staršej verzie“. Keby mal niekto záujem vedieť viac digital foundry urobilo hĺbkovú technickú analýzu . Mnohí píšu o FM4 a FM3, že je rozdiel malý a podobné názory, tu by som to povedal takto ... na rovnakom "dožívajúcom" hardware za dva roky je rozdiel naozaj cítiteľný a podstatne vyšší ako medzi FM2 a FM3 myslím, že očakávať úplne „graficky novú“ hru bolo nereálne aj vzhľadom na to, že nešlo iba o nejaký graficky update...


Pozeranie replayov a robenie fotiek patrí ku racingom ako vývoj postavy do RPG a vo FM4 sú tieto funkcie výborné. Kamery v replayoch sú "živšie" je tu viac kamier, ktoré vidíte aj v realite. Ovládanie replayov a množstvo nastavení pri fotení je to čo nechýbalo ani FM3, no FM4 ukazuje, že aj dobre veci sa stále dajú vylepšiť. Ak sa vám podarí niečo čo musia všetci vidieť môžete urobiť krátky záznam a uploadnuť ho na net. Fotomód dostal špeciálne prednastavené prostredia ako napr. Top Gear štúdio, ktoré je na fotky ako stvorené. Na zachytenie maximálnych detailov a krásy FM4 poteší nové rozlíšenie fotiek tzv. Big shot "2xFullHD" a fotky, ktoré dokážu niektorí hráči robiť sú famózne.

 


 

Áno nezmizli dlhé loadingy a menšie technické nedostatky, ale na to som si už nejako pri týchto racingoch aj zvykol.

 
Hodnotenie: vizuálna stránka 95%, technické spracovanie 90%, fotomod repalay 99%

Si inteligentný, vieš čo sa stane keď do mňa napáliš?
 

Aj napriek tomu, že smer Forzy 4 je online závodenie pretekom s AI sa nevyhneme a tak aj umelý súper bol prepracovaný vylepšený, aby bol zas raz rozumnejší a bližšie ku nám. Inteligencia jazdí dosť agresivne v niektorých momentoch až nelogicky, zajazdiť čo i len jedno kolo pri 12-tich inteligentných protivníkoch bez kolízie je takmer nemožné. Nejde pritom o nejake búranie v štýle burnout, ale neustále malé kolízie či štuchance, ktoré často sposobujú nutnosť reštartu. AI súperi nemajú problém zavrieť vás v zákrute , nedobrzdiť za vami, doslova vás vytlačiť, všetko by bolo fajn keby to bolo "v ramci dravosti", ale ich jazdný štýl niekedy stráca logiku. Jednoducho nikto z nás by neriskoval zbytočnú a nepotrebnú kolíziu s následným vypadnutím len pre agresivitu a častý restart race pre nelogicky agresivnu štýl AI je otravný. Ruka v ruke s inteligentnejšími protivníkmi pribudla obtiažnosť profi a táto je ozajstnou výzvou pre tých najlepších.

  
Jazdíš tesne za súperom držíš sa ho, dýchaš mu na krk. No uvedomuješ si čo sa stane keď to nezvládneš, keď sa vaše plechy prudko stretnú? Budeš počuť náraz, cítiť odozvu, uvidíš ikonku auta a na nej pekne farebne znázornené čo si pokazil. Ovplyvní ti to jazdné vlastnosti a ty máš veľký problém, zrazu už nebojuješ o pódium, ale gúľaš sa do depa... Deštrukčný model spĺňa požiadavky, jemný vizuálny ako pokrčenie plechov, rozbitie skiel a ten dôležitejší "vnútorný" ovplyvňujúci jazdné vlastnosti. Nejedná sa iba o nárazy, ale aj o zlé preradenie, či nadmerné zaťažovanie pneumatík. Stále treba mať na pamäti, že "odrazenie" od súpera či od bariéry môže mať veľmi nežiaduci vplyv, takže jazdite opatrne no rýchlo.

 

Samozrejme ako možete meniť úroveň umelej inteligencie tak aj rôzne assisty sa dajú plne prispôsobiť, no čím viac uľahčení použijete tým je výhra menšia. Pri vypnutí všetkých assistov získate 165% výhry, takže hra vás týmto spôsobom nepriamo motivuje sa zlepšovať. Pre mňa je úplne super, že funkcia rewind sa dá úplne vypnúť a tak sa vráti poctivé závodenie a nie len pretáčanie po každej chybičke. Naopak trochu ma mrzí, že keď sa vám podarí nejako moc vybehnúť mimo trať na určitých miestach vaše auto úplne spomalí na cca 30km/h chápem, že sa autori snažili o obmedzenie skracovania, no toto nie je ten najšťastnejší spodob a niekedy poriadne naštve. Možnosti ako si prispôsobiť Forzu 4 sú skvelé a cieľom Turn10 bolo, aby ich dielo hrali všetci, malí i veľkí, skúsení i neskúsení, ženy i deti jednoducho, aby si všetci čo milujú štyri kolesá mohli vychutnať Forzu tak ako sa im to páči.
 

Hodnotenie: deštrukčný model 90%, AI 85%  za neustále kolízie -15%, assisty a hrateľnosť 99%

Už Ťa cítim, už Ťa počujem
 

Sedím v Lamborghini držím volant, čakám na štart a chcem jazdiť, grafika ide trochu bokom jediné čo chcem je cítiť a jazdiť, chcem cítiť tú reakciu medzi mnou a autom, chcem cítiť povrch, váhu auta, ten pocit pretekára, na chvíľu byť jazdec a ísť životný závod. Dáva mi Forza Motorsport 4 tento pocit? Turn10 kompletne prepracovali správanie kolies v spolupráci s Pirelli, prepracovali správanie tlmičov a aj celkový fyzikálny model, keď k tomu pripočítame premodelovanie tratí a testovanie na najnovšom volante Fanatec výsledok sa jednoducho musel ukázať. Vo Forze 4 je ovládanie výborne a oproti FM3 je to skok, veľký skok! Fyzikálny model je "ako vymenený" autá už nedržia za každých okolností na ceste ako prikované, cítiť nedotáčavosť aj pretáčavosť a lepšie funguje prenos váhy. Pocit z rýchlosti je fantasticky, žiadne prehnane zbytočné rozmazávanie a aj tak cítite tú rýchlosť. Moje očakávania sa úplné naplnili, hra je zábavná a ovládanie vynikajúce, prirodzený krok vpred, no ku tak reálnemu pocitu aký prežijete s volantom a Lamborghini v GT5 stále niečo málo chýba, myslím že mnohým a ani mne samotnému to nijako výrazne neprekáža, ale jednoducho je to tak. Odporúčam kúpiť kvalitný volant myslím, že na Xbox 360 je možnosť iba niečo od Fanatecu, ktorý nepatrí ku lacným no ľutovať nebudete určite! Sám na jednom Fanatecu jazdím.
 

Force feeadback, séria Forza motorsport a Fanatec volanty - tu je nutne sa pozastaviť. Kúpil som si FM3 následne som si kúpil volant Fanatec no a FM3 mala problém, že po zatočení o viac ako cca 60 stupňov sa stratil, doslova vypadol FF. Bol som z toho veľmi sklamaný dlhé hľadanie po fórach a tento problém mali viacerí moje rozčarovanie bolo veľké. Vyšlo demo na FM4 okamžite som stiahol skúsil a čo FF po určitom veľmi malom uhle zatočenia veľmi oslabol, síce nie už ako v FM3, ale vypadával moja frustrácia bola maximálna, začal som čítať po fórach a našiel som že je to vlastne bug, nechcem to tu zbytočne vypisovať ak by niekto potreboval rád mu to vysvetlím mailom. Po odstránení bugu fungoval FF výborne, dostatočné silný, pevný, plynulý po celej dĺžke zatáčania a žiadne vypadávanie naozaj skvelý, úplné iný pôžitok, presne taký aký som od simulačnej hry a 900 stupňového volantu očakával. Len so zaujímavosti som zapol FM3 a aj tam to zrazu fungovalo výborne /samozrejme fyzikálny model je úplne iný, stále píšem o FF na volante / ...škoda, že som o tom nevedel skôr :/
 

Kamarát už Ťa počujem, už viem že si blízko. Zvuková kulisa je výborná zvuky sú čisté a rev tých 12 valcových zvierat je krásny. Hudobný doprovod a výber skladieb plní svoju úlohu, no zvieratá sú zvieratá, keď hrá 12 valec v Murciélagu myslím, že nikoho z nás nezaujíma ani taký hit ako Technotronic flow, pretože V12 to je ooon pravý racingový Louis Vuittooon ;)
 

Hodnotenie: pocit z jazdy 95%, force feeadback 90%, zvuky 90%

Farby, farby, farbičky ... Kone, kone, koníčky
 

 

Ste kreatívny, viete sa prejaviť a vytvoriť niečo úžasné, tak sa prejavte, realizujte a všetkým ukážte kto ste a čo viete. Painting v sérii Forza vždy ponúkal naozaj úžasné možnosti vyžaduje to cvik, ale výsledok stojí zato. A ako všetko aj painting v štvrtej Forze je o krok mocnejší. Mnohí hráči sa viac venujú vytváraniu svojich diel ako samotnému jazdeniu, my potom obdivujeme ich majstrovstvo na storefronte a veru že je čo obdivovať. Niekedy mám pocit, že títo chlapci dokážu čokoľvek zo štvorčekov, čiarok, krúžkov vytvoria napríklad toto...

 

 


 

 

Na rukách stopy oleja, cely deň hlava pri tých 12-tich valcoch, noc prebdená pri telemetrii a ráno to príde vyskúšanie nového vyladeného kamaráta . Toto je ono, toto je tuning a Forza ponúka pekné možnosti ako si upraviť svoje fáro, či už trošku oplechovať, pomeniť kolesá, alebo skúsiť "vnútorný" tuning výkonu a ladenie jednotlivých častí auta. Nastavenia sú rozumne prispôsobené pre ľudí a vy nemusíte študovať automechanika 5 rokov, aby ste niečo vytvorili a určite pomôže všadeprítomný popis. Podrobné ladenie výkonu samozrejme potrebuje určité znalosti a ak nemáte pocit, že bude z vás tuner môžete siahnuť po automatickom tuningu, prípadne pozrieť po nejakom nastavení na storefronte.

 


Hodnotenie: painting 99%, tuning 95%

S prázdnymi rukami, či na nohách
 

Microsoft neustále pretláča podporu kinectu v jednotlivých hrách a ako by to bolo keby v ich vlajkovom racigovom krížniku nebol kinect? Už na obale vidíte "Better with kinect sensor". S kinectom môžete Forzu ovládať v menu, prechádzať sa okolo svojich miláčikov, jazdiť s nimi v závodoch, alebo zadávať hlasové príkazy. Implementácia je podarená, mne osobne moc nehovorí nejaké pobehovanie okolo TV a s predstavou volantu v prázdnych rukách som jazdil iba raz, no vnímam to ako príjemný prídavok. Pri jazde na "virtuálnom volante" je ovládanie presné, hra sa sama stará o brzdenie a pridávanie, takže naozaj jazdenie na kinecte nie je pre hardcore hráčov, ale iba pre zábavu a deti ho určíte uvítajú. To čo bude, ale prínosom pre jazdcov je head tracking pomocou kinectu, ktorý je funguje výborne. Celkovo je kinect podpora vo FM4 nie je bezchybná no je príjemná, takým ďalším plus, ďalší krôčik vpred.

 


Hodnotenie: kinect 85%

Pohľad do budúcnosti
 

Čo nás čaká, čo nás neminie? Predpovedať budúcnosť veru nevie hockto, no v prípade Forzy to nebude žiadne umenie. Jedna skratka, jeden pojem, ktorý určuje trend, ktorý priniesol veci dobré i zle... DLC. Často odsudzovaný systém v hrách a všetci vieme že FM4 nebude výnimkou pravé naopak bude určite patriť medzi špičku „DLC machrov“. Ešte pred vydaním samotnej hry bol uvedený season pass v cene 2400MS points, vďaka ktorému získate prvých 6 DLC balíkov / jeden každý nasledujúci mesiac / s určitým cenovým zvýhodnením. Posudzovať či je to správne alebo nie je na každom z nás, ja osobne nie som nadšený z DLC systému, no radšej tento systém ako žiadny ako žiadna starostlivosť, bolo by fajn keby to bolo bezplatne, ale čo je dnes bezplatne.
Forza Motorsport 4 dostane náležitú starostlivosť a doplnky hodné jej mena no nie zadarmo...

Súboj Titánov
 

Plný internet je posudzovania, porovnávania a burlivých diskusii kto je väčší kráľ . GT5 s jeho perfekcionalizmom a zmyslom pre neskutočný detail, alebo FM4 s jej racionálnym prístupom a počúvaním hráčov. Títo králi majú svoje kráľovstvá a asi sa nikdy priamo na bojisku nestretnú, maximálne v našich predstavách. Ak si mám ja vybrať iba jedného tak neviem ktorého, každé kráľovstvo má svoje čaro a každý kráľ má svoju tvár. Keby Microsoft a Sony spojili svojich dvorných maliarov a dovolili im vytvoriť spoločný „dokonalý obraz“ bolo by to fajn, no stratilo by to asi ten nádych nezávislých kráľovstiev a my by sme si nemohli už vychutnávať tie rozdielne chute ... A tak kto je najlepší to vie iba racingový boh Stig, no ten nikdy neprehovorí...

Tak aká bola správa Turn 10 a aká je naša hráčska odpoveď pre Turn 10
 

Teraz už vieme, správa Turn10 do Japonska je jasná.

 

"Nevzdávame sa, no ani s vami nebojujeme, sme to my, rýchlo sa učíme, ideme vpred, mame svoj štýl svoju cestu. Toto je Forzááá Toto je Silááá, ktorá má svoje čaro, svojich jazdcov. Stretneme sa na trati." ...s pozdravom Dan

 

A čo poviem ja hráč, jazdec chlapcom z Turn10?

 

"Hodnotiť vašu Forzu 4 nie je jednoduché, no treba uznať úspech je váš, podarilo sa vám skĺbiť simuláciu a zábavnosť, ponúkate skvelý zážitok, dobré namaľovaný obraz, síce nie s až takým citom pre detail a perfekcionalizmom, ale zato v rámci možností komplexný. Mám rád vašu SILU " ...s pozdravom Fruper

Forza Motorsport 4 je prirodzený vývoj, krok vpred, počúvanie hráčov, výborná zábava, hra pre široké publikum. Je to kráľ xboxového kráľovstva, aj keď nie bez chýb. Turn10 a ich séria Forza jasne ukazujú, že po „schodoch ku dokonalosti“ idú každým dielom o nejaké tie stupienky smerom hore, my si to užívame a tešíme sa čo prifrčí v ďalšej Forze...

Videá
a ako už je u mňa zvykom nejaké tie videá ich kvalita nie je svetoborná, ale myslím, že predstavu utvoria.

Video 1 - Jeremy Lexus LFA autovista


Video 2 - gameplay  RUF RGT-8 Indianapolis Grand Prix


Video 3 – gameplay Lotus Evora tuned Mazda Laguna Seca autocros Rival mod


Video 4 -  replay Ferrari 458 Suzuka carrer race


Video 5 - replay Audi R8 LMS catalunya


Video 6 - detail pedalov

Recenzia vznikla na
TV LG fullhd 3D 120cm, audio receiver yamaha 5.1 repro yamaha 5.0 + subwofer magnat
Xbox 360, Forza 4 limited edition, volant Fanatec porsche turbo S Wheel + g25 pedale

Ďakujem za prečítanie, hodnotenie a  komenty ;)


napísal Fruper 2.11.2011



Páči sa mi!

9.0
FORZA MOTORSPORT 4

Xbox 360

Vývoj: Microsoft / Turn 10
Štýl: Racing
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 14.10. 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19964)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk