Assassin's Creed: Revelations

Nič nie je pravda. Všetko je dovolené...

PC
pridal Kalor 13.2.2012 o 22:39 pod používateľské recenzie

9.0


+ Príbeh
+ Hák
+ Šplhanie po budovách
+ Kvalitná zábava
- Nutné hrať predcadzajúce časti
+/- autori vsadili na klasiku, ktorá im už 3 krát vyšla niekoho to poteší iného sklame

Nič nie je pravda. Všetko je dovolené. Hĺbka týchto slov sa v poslednom (aspoň zatiaľ) diely odkrýva postupne s príbehom a osudom Ezia Auditore. 

Len si spomeňte na prvé skoky, ktoré ste s týmto assasinom spravili. Cez preteky na vežu z jeho bratom po popravu rodiny, dosiahnutie hodnosti assasína, úteky z mesta a nespočetné množstvo vrážd sme sa konečne dostali ku sklonku Eziovho života. Taktiež nám hra ponúka dôležité momenty za Altairoveho života a nakoniec aj jeho posledné kroky k smrti. Odkrylo sa mnoho tajomstiev, ale to posledné bude musieť odkryť Dezmond.

Mohol by som sa tu na strany rozpisovať o tom aký silný príbeh nám bol opäť predstavený, koľko nových priateľov si Ezio nájde a koľko ich pochová. Osoba ktorá vyzerá ako zradca ním byť nemusí a ani tá zdanlivo najsilnejšia postava nie je nesmrteľná. Fakty z histórie sa kombinujú z fikciou a často ani neviete, ktorá postava je vymyslená a ktorá bola skutočná. Táto hra nám neustále dokazuje, že vymyslieť dobrý dej je možné a posúva hranice fantázie veľmi ďaleko... Ja osobne som po dohraní relevation znova mal tik pri ktorom zakaždým keď zbadám budovu premýšľam ako by sa na ňu dalo vyliezť J . No nič poďme pekne krásne ku hre.

Čo je pozitívne ostali nám klasické šplhacie prvky a boli dokonca obohatené o hák čo vám pri lepšom poznaní mesta môže ušetriť nejaké tie sekundy. Nie je problém vyjsť na akúkoľvek prekážku, ktorá sa pred vami zjaví. Snáď na výnimku malých ohradených ohníkov, ktoré sa vám občas pripletú do cesty a spôsobia len veľmi malé nepríjemnosti. Rovnako ostali nádherné skoky z výšin buď do sena alebo aj menších záhonov kvetov. Síce stále neverím že by sa to dalo prežiť ale nevadí. Inak vedeli ste, že do jedného vozu zo senom napracete aj 10 vojakov? A veselo sa dá do neho potom skočiť.

Hráčov ktorý mali v predchádzajúcich častiach splniť niektoré time eventy pri ktorých sa po potiahnutí jednej páčky otvorili dvere a vy ste mali len málo času na rýchly presun poteším. Tento krát sa s časom nešetrilo a niektoré poistky ponúkajú cca dvojnásobný čas na presun.

Miernej úpravy sa dočkal boj. Stále je síce Ezio kráľ ktorý zabije 15 templárov po sebe avšak osobne som občas mal problém z niektorými janičiarmi, ktorý dokázali celkom účinne blokovať moje útoky a aj po štvrtom údere im zostal ešte život. Nové efektné zakončenia pridávajú hre trochu na krutosti ale len v únosnej miere. Kto čaká jatky a potoky krvi mal by sa obzrieť inam. Avšak celkom pekne sa dá vyzabávať aj pri okrádaní a následnom masakrovaní občanov. Samozrejme holými rukami a následne efektívnymi chvatmi alebo protiúdermi. Ak sa nudíte odporúčam v obchodnej štvrti okradnúť zo 30 občanov a čakať čo sa bude diať. Inak nové vybavenie na boj z diaľky sú bomby. Dajú sa využiť na odlákanie ale ja som preferoval skôr bomby s otravným plynom. Taktiež sa občas zíde aj bomba z falošným zlatom, ktorá po výbuchu odpúta celkom veľké množstvo nepriateľov + pár civilistov. Kombinácii je veľa a každý si musí nájsť čo mu vyhovuje.

Najímanie nových assasínov prešlo zopár zmenami. Iste vás poteší, že na niektorých boli vytvorené samostatné príbehy a aj úlohy ako ich naverbovať. Ostali však aj staré známe zachraňovačky kde sa štyria templári chystajú popraviť civilistu. Boj assasínov je tiež  upravený. V prvom rade zdôrazňujem aby ste ich nenechávali bojovať proti presile pretože aj lvl 10 má tendenciu umierať, nie často samozrejme ale raz či dva krát za hru sa stane.

Sídlo assasínov ponúka len pár nových možností a aj tie sú vlastne len priamo v móde ich vysielania do okolitých miest. Tu môžete postupne alebo naraz obsadiť mesto ktoré ovládajú templári a potom si v ňom zveľaďovať zisky. Samozrejme nie všetky misie končia úspechom (ak nie je šanca aspoň 90%) a nie všetky vám dajú hotovosť. Za niektoré je nutné zaplatiť. Čo je však pozitívne dané mesto vám po získaní môže poskytnúť rôzne bonusy či už v podobe komponentov potrebných na výrobu bômb, alebo peňazí či skúseností. Osobne ma najviac nudil tower defence mojich assasinských sídiel keď ich napadli. Stačilo dať iný pohľad kamery a mohla to byť zábava.

Druhé malé mínus by som dal strácaniu stupňa známosti. Sú len 2 možnosti podplatiť harolda alebo hľadať dákeho templársskeho papľuha s okom nad hlavou a dvoma strážmi za zadkom a následne ho zaibiť. Dodám, že je ich na mape pomerne málo a objavujú sa zriedkavo.

Rovnako zriedkavo sa objavujú aj najatý zabijáci alebo možno nasratý občania ktorým sa nepáči čo robíte. Prejavý sa to náhlim útokom voči vašej osobe ktorému sa musíte rýchlo brániť.

Tretie malé mínus by som dal udržiavaniu miest v Európe, ktoré si získate. Proste mi vadí, že kontrola nad mestom klesá tak rýchlo.

Jaj. Mohol by som sa na strany rozpisovať o tejto hre ale nechcem vás nudiť dlhými recenziami... Hra nesklamala ale novinkami ani veľmi neoslnila. Tí, ktorý čakali mocný príbeh si prišli na svoje (Hlavne Altairove posledné boje vo mne zanechali silný dojem). Ja osobne sa teším na ďalšiu časť

 Ezio nám zostarol


napísal Kalor 13.2.2012



Páči sa mi!

9.0
ASSASSIN'S CREED: REVELATIONS

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 15.11. 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 17]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19763)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk