Mass Effect 3 .- všetky konce

Objasnenie všetkých koncov ME3.

PC
pridal M2-player 12.5.2012 o 11:01 pod používateľské články

Tento návod vás prevedie všetkými možnými koncami Mass Effect 3.

Dúfam nemusím ani vravieť, že sa bude jednať o BIG SPOILER a POKIAĽ STE HRU NEPREŠLI TAK ĎALEJ ANI NEČÍTAJTE. A teraz sa už vrhnime na vec.

Faktory ovplyvňujúce koniec hry:

Základňa kolektorov (Collectors Base): V ME2 mal Shepard možnosť spraviť rozhodnutie medzi:

    • Zničením Kolektorskej základne
    • Ušetrením kolektorskej základne pre Cerberus

Ak ste nehrali Mass Effect 2, alebo ak ste spustili New Game v ME3 a neimportovali ste si postavu z predošlej hry, tak pokračujete v príbehu, kde ste nechali ušetrili kolektorskú základňu Cerberu.

Poznámka: Docieliť dokonalý koniec môžete či ste už zničili, alebo nezničili Kolektorskú základňu. Hlavný rozdiel je v tom, že ak ste ju ušetrili, tak dostanete dodatočné War Assets body naviac (War Assets body budú vysvetlené nižšie).

Efektívna vojenská sila (Effective Military Strength - EMS): V podstate to je výsledok bodov War Assets a Readiness Rating.

Na svojej War Assets obrazovke (konzola na Normandii umiestnená v miestnosti zvanej War Room) môžete vidieť niečo ako:

    • Total Military Strength: 6000
    • Readiness Rating: 80%
    • Effective Military Strength: 4800

Takže 6000 * 80% = 4800, jednoduché.

Najnižšia hodnota Readiness Rating je 50% - táto hodnota je defaultná, máte ju hneď ako začnete hrať hru. Najrýchlejší spôsob ako ju zvýšiť je hraním Multiplayeru. Ten sa hrá cez počítač (alebo konzolu) - Galaxy at War (ktorý vyžaduje online potvrdenie), alebo hraním hier na iPhone (Infiltrator) a iPade (Data Pad).

A samozrejme - vyššie EMS znamená cestu k lepšiemu koncu.

Illusive Man Dobrák/Odpadlík koniec: Hodnotenie 100%-ný Dobrák/Paragon (nevedel som ako to preložiť :)), alebo Odpadlík/Renegade odomkne nové modro-červené možnossti konverzácie počas rozhovoru s Illusive man-om. Po tom čo Illusive men povie: "Ty... Ty by si zvrátil všetko čo som ja dosiahol. Nedopustím, aby sa to stalo." budete mať na výber možnosti: "Ale už si to dopustil", "Potom si sklamal ľudstvo", "Si pod ich vplyvom (Reaperov)" a "Si patetický". Ak máte odomknutý Paragon, tak prvé 2 možnosti sú modrá a červená. Inak tieto dve možnosti budú zašednuté.

Paragon Ending (koniec dobráka? :D): pri výbere modrej odpovede Shepard povie, že kvôli nemu (kvôli Illusive men) je už ľudstvo odčinené (undone). Reaperi majú Citadelu. Zariadili, aby všetky rasy bojovali proti sebe namiesto toho, aby bojovali spolu proti nim. Ďalej Illusive man-ovi poviete, že spravil presne to, čo Reaperi chceli a stále to robí, pretože ho ovládajú (cez čip v mozgu, ktorý si sám nechal implantovať). Skúsite mu povedať, aby ich nenechal vyhrať a aby sa im postavil. Illusive man povie, že to skúšal a potom sa strelí do hlavy.

Renegade Endin (odpadlíkov koniec): pri výbere červenej odpovede Shepard povie, že Illusive je slabý a sebecký a kvôli nemu bude ľudstvo trpieť. Illusive man trvá na tom, že zachránil ľudstvo, ale poviete mu, že on obetoval ľudstvo pre jeho sebeckú chamtivosť a jeho túžbe po kontrole. Illusive man trvá na presvedčení, že je spasiteľom našej rasy. Pokúsi sa vás streliť, ale vy budete rýchlejší (možno).

Záchrana Andersona: Počkajte si na Renegade prerušenie (ikona pravo-dole v rohu) pokusu o zabitie Andersona a zachráňte ho. Budete musieť rýchlo stlačiť tlačidlo, aby ste strelili Illusive Man-a pred tým ako strelí on Andersona zo zadu do hlavy. Anderson umrie aj tak, nezáleží na tom, či ho zachránite pred Illusive Man-om, alebo nie. Pokiaľ ho stihnete zachrániť pred IM, tak na sa vám sprístupní extra scéna, kde si Anderson a Shepard spolu sadnú a pri menšej konverzácii vám Anderson povie, že je na vás hrdý. Následne umiera.

Konce:

Prv vám dám súhrn všetkých koncov  závislých na Effective Military Strength (EMS) a na tom, či kolektorská základňa bola zničená, alebo nie.

Kolektorská základňa zničená:

0 to 1,749 EMS: Vaša jediná možnosť je zničiť Reaperov a s nimi bude zničená aj planéta Zem.

1,750 to 1,899 EMS: Shepard sa môže rozhodnúť zničiť Reaperov, alebo ich ovládať. Ak zničíte Reaperov, bude s nimi zničená aj planéta Zem. Ak sa rozhodnete ovládať Reaperov, Zem bude zdevastovaná, ale nie zničená.

1,900 to 2,349 EMS: Shepard sa môže rozhodnúť zničiť alebo ovládať Reaperov. Obe možnosti zachránia Zem, ľudstvo prežije, ale pozemné budovy budú tiež zdevastované.

2,350 to 2,649 EMS: Shepard môže ovládať Reaperov a zachrániť Zem (aj s budovami a mestami). Shepard zomrie.

2,650 to 2,799 EMS: Shepard môže zničiť Reaperov a zachrániť Zem. Shepard zomrie.

2,800  to 3,999 EMS: Shepard je schopný vytvoriť spojenie medzi syntetikmi a organikmi. Zem a Galaxia budú zachránené.

4,000 to 4,999 EMS: Shepard môže zničiť Reaperov a zachrániť Zem. Ak ste zachránili Andersona pred IM, tak Shepard sa na konci nadýchne (prežije).

5,000+ EMS: Shepard Môže zničiť Reaperov a zachrániť Zem. Na konci sa nadýchne bez ohľadu na to, či ste zachránili Andersona, alebo nie. (Perfect Ending)

Kolektorská základňa zostala nedotknutá:

0 to 1,749 EMS:  Shepardova jediná možnosť je zničiť Reaperov. Zem bude zničená.

1,750  to 2,049 EMS: Shepard môže ovládať Reaperov alebo ich zničiť. Zničenie Reaperov zničí aj Zem. Ovládanie Reaperov vážne poškodí Zem, ale nezničí ju.

2050 to 2,349 EMS: Shepard má možnosť ovládať alebo zničiť Reaperov. Obe rozhodnutia zachránia Zem a ľudstvo prežije, ale Zem bude zdevastovaná a budovy zničené.

2,350  to 2,649 EMS:  Shepard môže zničiť Reaperov. Zem bude vážne poškodená, ale nie úplne zdevastovaná.

2,650 to 2,799 EMS: Shepard môže zničiť Reaperov a zachrániť Zem.

2,800 to 3,999 EMS: Shepard môže vytvoriť spojenie medzi Organikmi a Reapermi čo zachráni Zem a aj Galaxiu.

4,000 to 4,999 EMS: Shepard môže zničiť Reaperov. Zem bude zachránená. Ak ste zachránili Andersona, Shepard prežije.

5,000 + EMS: Shepard môže zničiť Reaperov. Zem bude zachránená a Shepard prežije bez ohľadu na to, či Andersona zachránil, alebo nie. (Perfect Ending)

Objasnenie konca:

Cyklus vyhladzovania inteligentných rás bol vytvorený za účelom ochrany organickej rasy. Predpokladá sa, že z primitívnej rasy sa za 50 000 rokov vyvinie inteligentná rasa, ktorá začne osídľovať priestor okolo svojej planéty. V tom čase je už technologicky vyspelá a je vysoko pravdepodobné, že vytvorí syntetický život (umelú inteligenciu), ktorá sa bude snažiť zničiť všetkých Organikov. Catalyst prostredníctvom Reaperov sa tomu snažia zabrániť.

Catalyst vám povie, že máte na výber - viac ako si len zaslúžite, keďže ste prvý Organik, ktorý tam kedy stál. Ten výber závisí od vášho War Assets (alebo skôr EMS) a Crucible vám poskytne nové možnosti. Môžete ho zničiť a s ním vyhladiť všetok syntetický život vrátane Geth-ov a aj Reaperov. Uvoľnením energie z Crucible sa skončí celý cyklus vyhladzovania inteligentných rás. Zároveň to zničí aj všetky Mass Relayes a rasy nebudú mať možnosť cestovania po galaxii. Alebo si môžete vybrať ovládať Reaperov. Zomriete. Budete ich kontrolovať ale za cenu straty všetkého čo ste mali. Reaperi vás budú poslúchať. Aj keď týmito dvoma možnosťami zastavíte hrozbu Reaperov, je len otázkou času kedy niektorá z inteligentných rás vytvorí novú umelú inteligenciu, ktorá sa pokúsi o vyhubenie Organikov. Tretím riešením je syntéza. Môžte pridať svoju energiu do Crucible-a (svoje telo). Všetko čím ste bude absorbované a odoslané preč. Reťazová reakcia skombinuje syntetický a organický život do novej platformy, novej DNA. Cyklus skončí. Syntéza je konečný stav evolúcie života.

 Cesty sú otvorené a vy sa musíte rozhodnúť (prípadne na výber nemáte - pri nízkom EMS).

Zničenie: Shepard zamieri oproti lúču Calatyst, zabočí v pravo. Zdvihne svoju zbraň a strieľa do relays nasledujúce deštrukčnou scénou.

Ovládanie Reaperov: Shepard zamieri oproti lúču Catalyst, zabočí v ľavo, pustí svoju zbraň a obe ruky položí na energetické nádrže, čím sa zmení v Reapera a dá im rozkaz zastaviť paľbu. Následne Reaperi opúšťajú Zem a sťahujú sa.

Syntéza: Shepard pustí svoju zbraň a namieri si to rovno do lúča Catalyst.

Objasnenie cutscén:

Energetické vlny z Crucible majú rozličnú farbu závislú na tom, aké rozhodnutie Shepard spraví.

Zničenie: červený koniec. Pod týmto rozhodnutím sa skrývajú tri možné konce: Zničenie vyhladením/Zlé zničenie/Dobré zničenie

Ovládanie: modrý koniec. Dva možné konce: Dobrá kontrola/Zlá kontrola

 Syntéza: zelený koniec. Jediný možný koniec je Dobrá syntéza.





Osud Zeme:

Ak sa Shepard rozhodne zničiť reaperov. Zemou sa preženie veľká červená vlna. S nízkou hodnotou EMS - katscéna ukáže ako ohnivá vlna zničí všetko v jej ceste, vrátane Reaperov, budov a ľudí. Zem je zničená.

So strednou hodnotou EMS budú znova všetky budovy a Reaperi zničené, ale ľudia prežijú. Zem je zdevastovaná.

S vysokou hodnotou EMS energetická vlna zničí všetkých Reaperov, ale budovy a ľudia zostanú nedotknutý. Zem je zachránená.

Ak sa Shepard rozhodne ovládať Reaperov, katscéna ukáže zvláštnu elektrickú aktivitu v oblasti Reaperov a tí následne opustia Zem. S nízkou hodnotou EMS budú počas tohto procesu budovy zničené. S vysokou hodnotou EMS budovy zostanú stáť. Ľudia prežijú v oboch prípadoch.

Ak si Shepard vyberie cestu syntézy, Reaperi opustia Zem a Zem je zachránená.

V prípade, že ľudia prežijú, tak oslavujú víťazstvo nad Reapermi, či už boli zničení, alebo ovládnutí a opúšťajú Zem (okrem syntézy, vtedy si asi nie sú istý, čo robiť :)).

Osud posádky Normandie:

Katscéna ukazuje Joker-a na mostíku Normandie SR-2 pokúšajúceho sa uniknúť veľkej energetickej vlne, ktorá pomaly dobieha Normandiu. Po chvíľu ju pohltí a Normandie skončí havarovaná na neznámej opustenej planéte. Posádka prežije. Ako prvý von vylezie Joker a zároveň ho nasledujú niektorý členovia posádky v závislosti od Shepardovho konečného rozhodnutia.

Shepard žije:

Ak dosiahnete koniec, v ktorom Shepard prežije, tak na konci katscény budete zavedený do trosiek citadely, medzi ktorými budete vidieť Shepardove telo. Náhle budete vidieť ako a počuť, ako sa, na prvý dojem, Shepardove telo nadýchne.

Epilóg po titulkoch:

Starý muž a dieťa sa prechádzajú po planéte a pozerajú na obrovský mesiac (skôr realistickejšie by bolo, keby oni boli na mesiaci a pozerali sa na planétu - nie je reálne, aby bol mesiac taký veľký).

Hvezdár (doslovný preklad): Naša galaxia má miliardy hviezd. Každá z týchto hviezd môže mať veľa svetov. Každý svet môže byť domovom rozličných foriem života. A každý život je špeciálny príbeh sám o sebe.

Dieťa: Povedz mi ešte o inom príbehu, Shepard.

Hvezdár: Už je neskoro, ale dobre... už len jeden príbeh...

Toto nás zavedie do otvoreného módu:

Free Roam

Veliteľ Shepard sa stal legendou po tom, čo skončil s hrozbou Reaperov. Teraz môžete pokračovať v budovaní tejto legendy ďalším hraním alebo hraním DLC. Koniec vás presunie do free roaming mode a loadne hru pred tým, ako Shepard zaútočil na Illusive Men-ovu základňu. Reaperi budú umiestnený v odlišných častiach systému mapy galaxie a vy môžete po nech putovať a preskúmavať ju. Neskôr budete môcť nainštalovať a hrať DLC.

Poznámka: Ospravedlňujem sa za preklad. Snažil som sa písať v slovenčine ale hru som hral v angličtine a niektoré výrazy je zložité preložiť.


napísal M2-player 12.5.2012



Páči sa mi! (+1)

MASS EFFECT 3 .- VŠETKY KONCE

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: EA / BioWare
Štýl: Akcia / RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 9.3. 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk