NBA 2K13

Tak konečne po dlhom čase od vydania sa dostávam ku NBA 12 od 2K.

Xbox360
pridal Vander 1.1.2013 o 9:54 pod používateľské recenzie

10


Tak konečne po dlhom čase od vydania sa dostávam ku NBA 12 od 2K. Treba uznať, že 2K fakt vie robiť dobré športové hry. Pred NBA som skúsil ich Top Spin 4 a musím si priznať, tá hra ma pohltila. Proste 2K vie spraviť dobrú hru  zo športu, ktorý v našich končinách nie je až tak populárny. Je jasné, že sa nepustia bojovať s Fifou od EA. To by bola samovražda.

Ale vráťme sa k nášmu basketu. Po spustení hry si vytváram konto a čo to??? Hra extrémne dlho komunikuje so serverom. Vravím si, že prvý krát túto chybu vydržím. No a potom to začína. Hneď na začiatok ma uchváti fakt dobrá hudba. Nájdeme tu Nasa, Jay-Z, ktorý je aj producentom tejto hry, U2 a tak ďalej.

Spúšťam hru a hneď volím My Career, však ukážem tomu svetu, aký sme my Slováci. Vytvorenie hráča trvá dobrú polhodku. Musím voliť skoro všetko, ako bude daný hráč doskakovať, pohyby pri trestňákoch, dvojtakty, trojky, no proste pohyb na každú hernú situáciu a práve v baskete je takýchto situáciu habadej. A opäť to otravné komunikovanie so serverom (to nehovorím o minúte či dvoch, ale občas aj o desiatich minútach).

Tak mám konečne svojho hráča a spúšťam sezónu. Sezóna začína zápasom nováčikov teda aj mňa. Začínam v úvodnej pätorke. Hneď sa nestačím čudovať, hra mi povie ako sa strieľa a toť vše. Tak kukám do manuálu, ale nevýhoda basketu oproti hokeju alebo futbalu je v tom, že má extrémne odlišné športové termíny napr. taký Layup???čo  to je Layup, až youtube mi prezradilo, že ide o tvojtakt, potom bench??? A že lavička sa dozvedám po čase, žiadne subbs a podobne, proste bench...No ako vravím zo začiatku a tým myslím prvý zápas je ovládanie hrôza. Zaznamenávam chabých 8 bodov a 3 asistencie. Tým určite neohromím prítomných skautov. Musím však priznať, že hráte s hráčmi NBA, ktorí boli toto leto draftovaný a je to vidieť na ich hre. Sú proste niekde úplne mimo vášho hráčskeho potenciálu. Proste presne ako Slovák proti Amíkovy sa cítim.

Zápas nám končí, žiadna sláva z mojej strany to nebola a tak si vravím, že v druhom to bude lepšie. Lenže žiadny druhý nie je. Neexistuje šanca na opravu. Proste zahral som na hovno a basta. Ale čo je lepšie, aspoň niektoré kluby majú o mňa záujem. Po zápase si ma pozvú na rozhovor. Hodím na seba sako, veď treba spraviť dojem a idem za mocnými mužmi čo rozhodnú o mojej budúcnosti. A opäť tá angličtina, horko ťažko prekladám čo to odo mňa chcú. Ale poväčšine je to to isté. Chcú prebudovať tým, hľadajú mladého hráča a tak ďalej. Ja osobne mám tri rozhovory jeden z Atlanty potom Memphis a New Orleans. Hovorím si, kde sú moji milovaný Lakers alebo aspoň Suns???  Ale tí majú iné ciele.

 

Draft s nervozitou prežívam, približne Vám povedia, kedy asi prídete na rad. Očakávam druhé kolo a tam dáku snáď vyššiu pozíciu, ale nastáva príjemné prekvapenie, budem že vraj (pri drafte to nikdy nie je isté) draftovaný už v prvom. Síce na konci, ale v prvom...Prvých 20 mien v drafte a ja nikde, to som aj očakával, s nádejou, že to bude Atlanta a ne dáky zapadákou sa začína posledná tretia desiatka prvého kola...A zrazu to príde. Číslo 23. na tohtoročnom drafte 2012 si volí Atlanta mňa. WAU idem do Atlanty, mesta Coca Coly a olympiády v roku  1996...

Prichádzam mladý chalan do veľkého mesta. Zoznamujem sa s hlavným menu a spúšťam prvý zápas. Na úvod som dostal 1000 VC- kreditov, tak spúšťam upgrade hráča a trošku sa vylepším. Môj celkový overall je príšerných 67. Apropo VC kredity, za každý zápas ohodnotia vaše aktivity, či už aktívne (koš, asistencia doskok, alebo pasívne strata lopty, chyba v bránení) a potom si za ne nakupujete svoje vylepšenia. Ďalej každých 14 dní dostanete výplatu - na úvod úbohú. Je tu možnosť navštíviť kempy slávnych hráčov z minulosti, ktorý vám objasnia ako sa chovať v danej situáciu. Pre porovnanie taký kemp M. Jordana stojí myslím 1500 VC, za zápas som zarobil 40 VC tak si viete predstaviť ako dlho asi budem šetriť (ako na Ferrari z vreckového, keď som bol malý). Potom tu máme Drill, je to vlastne tréning, kde sa dajú tiež zarobiť VC kredity. Môžete sa Drillu zúčastniť 2x za 14 dní dní. A maximálne si ním privyrobiť 120 VC. Ako samozrejmé je tu možnosť si kúpiť rôzne doplnky na zápas ako bandáž, čelenku a podobne - sú nekresťansky drahé. VC môžete zarobiť aj splnením úloh ako napr. mať 10 bodov a 10 asistencií, zaznamenať 1000 bodov v kariére a podobne. Ale mne osobne sa najlepšie javí ich zarobiť zápasmi a to hlavne kľúčovými, kde sa váš zisk za zápas zdvojnásobí. Kľúčové zápasy sú hlavne na konci sezóny, keď je tuhý boj o play off, alebo proti odvekým rivalom.

 Tak spúšťam svoj prvý zápas v NBA, môj veľký debut. Zisťujem, že som si absolútne pred prvým zápasom nováčikov nevychutnal atmosféru začiatku. Hra mi predstavuje mojich a súperových najlepších hráčov. Je jasné, že ja s mojim overallom tam chýbam. Do toho hrá hudba od Jay-Z, dokonca klip je zapracovaný do hry. Vážne úžasné, EA sa má čo učiť. Štartujem na lavičke a zápas začína. Kým mňa tréner nenasadí do hry môžem hru simulovať. A je to tu môj prvý kontakt s NBA. A prvé sklamanie, nie zo hry, ale z výkonu, proste odohrám pár minút zaznamenám dva body, jednu asistenciu a šup ma dolu až do konca stretnutia. To bude takto až do konca sezóny??? Ale nebojte nebude, postupne dostanete stále viac šancí. Dokonca aj váš bilboard vyvesia v meste a Nike mi ponúklo zmluvu na ich basketovú obuv a opäť billboard. A keď sa stanete hráčom základu tak opäť ďalší billboard. Úplne cítim ako patrím do tohto mesta, ako sa aj podujímam na tvorení jeho histórie. Dokonca Nike mi poskytlo obuv, ktorá mi zlepšuje streľbu za tri, čo mne ako rozohrávačovy fakt pomôže. SUPER. Aj výkony idú hore, dostávam sa do pozápasových šotov v TV, som na obálke časopisu a prvý krát nominovaný na Nováčika mesiaca a všetko je ohodnotené VC kreditmi a tým pádom aj mojim zlepšením.  Na konci prvej sezóny sa už radím medzi mestské celebrity, tvorím hru a dostávam sa do prvého tímu Nováčikov roka. Kto by si to pomyslel  na začiatku???

Čo sa týka hry ako myslím herného basketu, je super. Atmosféra v halách je fantastická, hrateľnosť úžasná, že občas som chcel hru vypnúť, ale ešte jeden zápas som si musel pustiť. Komentátorská dvojica dokonalá. Po tejto stránke sa nedá hre nič vytknúť. Samotné ovládanie sa Vám po čase dostane pod kožu a vy zistíte ako jednoducho so svojimi spoluhráčmi tvoríte super akcie. A grafika??? Jedna báseň, krásne vypracované detaily hráčov, na ich tvárach vidieť emócie až fakt nadobudnete pocit, že ste súčasťou NBA.

Čo mi však trošku vadilo boli úlohy v zápasoch. Tie sú občas náročné, aspoň pre mňa na začiatku hry, ale aspoň si nimi môžete privyrobiť VC. Samozrejme ak sa vám ich podarí splniť. Skôr by som bral keby mi coach pred zápasom povedal toto a toto od teba očakávam. Tak isto mi občas robí problémy ovládanie. Zvykne sa mi stať, že si vypýtam prihrávku do blbej pozície alebo chcem získať loptu, aj sa mi to podarí, ale človek v rýchlosti hry si to nevšimne a tým istým tlačítkom vystrelím z absolútne bláznivej pozície. Čo sa týka aj spoluhráčov vedia pekne zdvihnúť tlak. Hlavne keď sa zápas láme a oni začnú sebčiť namiesto postupného útoku. Alebo tiež ich streľba z nezmyselných a náročných miest na palubovke.

Celkovo je NBA fantastická. Neskutočne dobre simuluje reálny basket. Štatistiky sú reálne, hviezdy hrajú ako z partesu a prestrieľať takého Kobeho Bryanta, Labrona, Wade, Carmela Anthonyho je umenie. Tiež je podstatné si rozmyslieť na akej pozícií chcete hrať. Ako rozohrávač darmo, že dáte 35 bodov, ale ak nemáte asistencie tak vaše hodnotenie medzi spoluhráčmi nebude vysoké. Po zápasoch navštevujete tlačovku a podľa odpovedí získavate tímovú spoluprácu alebo popularitu medzi fanúšikmi buď vyššie alebo vám naopak klesne. V kolónke SOCIAL vám môžu napríklad napísať celebrity, zo sveta  basketbalu aj show-biznisu. A presne o to ide. NBA je veľký biznis. A táto hra to skvele vie podať. Jediné mínus čo ja vidím je tá komunikácia so serverom. Pred zápasom, po zápase, ak si hráča zlepšíte proste vždy a tím stráca hra na dynamike. A basket je predsa strašne dynamický šport.  Celkovo hodnotím možno pre niekoho vysoko, ale u mňa 10/10...Do detailov prepracovaný basketbal.

Plusy:
 

 -fantastická atmosféra počas zápasu

-reálny pocit, že ste súčasťou NBA

-My Career zatiaľ najlepšia zapracovaná do športov čo som hral

Mínusy:
 

-komunikovanie so serverom

-typy úloh

-zo začiatku pomalšie zlepšovanie


napísal Vander 1.1.2013



Páči sa mi!

10
NBA 2K13

Xbox 360
PC
PS3

Vývoj: 2K Games / 2K Sports
Štýl: Šport
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 5.10. 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| NBA 2K13 31.10.2012
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18425)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk