Unreal Tournament 2004

PC
pridal spleencell 27.8.2005 o 13:03 pod používateľské recenzie

9.0


Tak a je tu ďalšie pokračovanie známej a populárnej strieľačky Unreal Tournament tentoraz z podnázvom 2004. Myslím si, že u väčšiny hráčov veľmi očakávaný titul a priznám sa, že aj u mňa len sa mi do rúk dostal troch spozdene. Všetci boli iste zvedavý, čo nový Unreal prinesie. Či bude ponúkať niečo a originálne alebo to bude iba vylepšený napodobenina predošlých titulov. Hra nesie veľa tromfov z predchádzajúcich titulov a to všetky obľúbené módy, ku ktorým pribudli aj nejaké novinky. Je potrebné spomenúť, že Unreal Tournament 2004 je v cd verzii roztrúsený na 6 cd, čo asi nikoho veľmi nepoteší, najmä pri inštalácii. Počet cd hovorí za všetko a to že hra zaberá na disku celkom slušné miesto ale má na to rozhodne dôvod.

Väčšina hráčov určite začne so single playerom. Na začiatku hry si budete musieť vytvoriť svoju vlastnú postavu. Čiže si vyberiete tvár, napíšete meno, meno vášho tímu a môžete si zvoliť aj znak vášho budúceho tímu. Taktiež si môžete vybrať zo širokej škály obtiažností. Ja ako skúsený hráč som rovno zvolil obtiažnosť o jednu nižšie od najťažšej, no keď som zistil o čom to je, veľmi rýchlo sa to zmenilo . A vážne umelá inteligencia je pri vysokých obtiažnostiach veľmi vyspelá a nepriateľa dokážete len veľmi ťažko trafiť pretože je až extrémne pohyblivý a naopak trafiť on vás- žiaden problém nech ste akokoľvek dobrý. Takže späť k single playeru. Spočiatku budete musieť dokázať svoju zdatnosť v klasických deathmatchoch kde je každý proti každému a na konci si budete môcť zostaviť svoj vlastný tím. Na to potrebujete kredity, ktoré získavate úspešným zdolaním mapy. Teda po zostavení tímu sa opäť ocitnete v deathmatchovej aréne a hráte proti vybraným členom vášho tímu kde musíte dokázať svoje kvality a po výhre sa stávate vodcom tímu. Ďalej bude nasledovať kvalifikácia vášho tímu. Budete opäť bojovať v móde deathmatch ale spolu s vaším tímom proti nepriateľskému. Po kvalifikácii tímu sa vám otvorí svet Unreal Tournamentu. Tu sa budete musieť so svojím tímom prebojovať cez štyri módy. Je to Double domination, Capture the Flag, Assasult a Bombing run. Po prejdení sa vám odomkne finále. Už som spomínal, že za kredity, ktoré získate po splnení mapy môžete vraziť do svojho tímu. Ja som vsadil na istotu a zostavil som si vcelku kvalitný tím. Kredity potrebujete rovnako aj na vstup do každej arény. Po každom zápase si môžete prezrieť tabuľku s informáciami aké tímy a kde proti sebe bojovali a môžete si prezrieť aký respekt-rating si jednotlivé tímy doposiaľ vybudovali. Niekedy vás môže po zápase vyzvať leader konkurenčného tímu do zápasu. Väčšinou chce pre svoj tím získať niektorého kvalitného člena z vášho tímu. Výzvu môžete aj odmietnuť no budete za to musieť zaplatiť vysoký poplatok. Rovnako môžete aj vy vyzvať niektorý tím do súboja a získať pre seba jedného člena z tímu, ktorý ste vyzvali. Môžete si nastaviť stávku a vybrať si z dvoch módov. Buď vyzvete iba leadra tímu jeden proti jednému v móde Head to head alebo zabojujete proti sebe celé tími v móde Bloodrites. Tí ktorí dajú hneď alebo neskôr prednosť samostatnej akcii, budú si môcť vybrať zo širokej škály módov a z ešte pestrejšieho výberu máp. Nájdete tam aj niektoré staré známe mapy z predchádzajúcich hier. Samostatná akcia ponúka tieto módy
Deathmatch- klasická strieľačka každý proti každému. Víťaz je ten, ktorý prvý dosiahne požadované skóre.
Team deathmatch- rovnako ako u deathmatchu ibaže tu proti sebe bojujú tímy.
Double domination- v aréne sú rozmiestnené na dvoch miestach body A a B. Na to aby ste skórovali musíte mať pod kontrolou oba body naraz a udržať si ich v požadovanom limite, počas čoho musíte zabrániť aby vám to nepriateľ neprekazil.
Capture the flag- oba tímy majú svoje vlastné územie, na ktorom sa nachádza ich vlastná vlajka. Tu je vašou úlohou získať nepriateľovu vlajku a dopraviť ju na svoje územie k tej svojej. Ak sa vám to podarí, tak skórujete.
Assasult- u mňa najobľúbenejší mód. Budete tu musieť spolu s vaším tímom splniť niekoľko úloh až sa prebojujete do základne nepriateľa, ktorú budete musieť zničiť. Ak chcete skórovať, musíte to stihnúť v určenom časovom limite. Po splnení alebo uplynutí časového limitu sa ocitnete na opačnej strane. Budete sa musieť brániť pred nepriateľom aby on nezničil vás. Ak sa dokážete ubrániť do ukončenia časového limitu, skórujete.
Bombing run- tu sa musíte zmocniť akejsi lopty a dopraviť ju do portálu na nepriateľovom území. Má to tú nevýhodu, že pokiaľ ste nositeľom lopty, nemôžete strieľať ale má to zase tú výhodu, že sa vám automaticky dopĺňa život. Cestu vám budú znepríjemňovať strieľajúci nepriatelia a tu budete musieť byť poriadne vrtký lebo je po vás za pár sekúnd. Loptu môžete aj prihrať inému členovi vášho tímu keď už neviete čo robiť alebo trocha zataktizaovať a rýchlymi prihrávkami zmiasť nepriateľa. Loptu môžete do portálu streliť- za to sú tri body alebo s ňou rovno prejsť cez portál, za čo je sedem bodov.
Onslaught- jedna z hlavných noviniek hry. Musíte tu obsadiť isté oporné body, akúsi energetickú sieť, čo vám bude potrebné na zničenie nepriateľovho jadra. Tu budete môcť využívať množstvo prepravných prostriedkov.
Invasion- tu máte za úlohu len čo najdlhšie vydržať útoky nepriateľa.
Mutant- začína sa klasickým deathmatchom, z ktorého víťaz sa stane mutantom a získa špeciálne schopnosti. Od tej doby idú všetci iba po ňom. Ak ho niektorý z nepriateľov zabije získa on jeho schopnosti a zase idú všetci iba po ňom a tak to ide dokola dokým jeden z hráčov nedosiahne určité skóre.
Last man standing- musíte zničiť všetkých nepriateľov na mape, dokým neostanete úplne sám.

Ako som už spomínal, v hre môžete využívať rôzne prepravné prostriedky, ktorých škála sa od predchádzajúcich dielov pomerne zväčšila. Rovnako tu nájdete aj niekoľko nových zbraní. Zbraňový arzenál je dostatočne pestrý aby ste si užili plno zábavy.

Čo sa týka grafiky budete sa s ňou musieť trocha pohrať, najmä tí ktorí vlastníte slabšie počítače ale žiaden strach pretože hra je tak skvele optimalizovaná, že si ju každý plynule aj keď pri nižších detailoch ale poviem vám, že hrať túto hru na najvyšších detailoch fakt stojí za to.

Zvuky sú tiež celkom slušne spracované. Páči sa mi najmä ten nadprirodzený hlas, ktorý mi raz takto rýchlo po sebe oznamoval- double kill, multi kill, mega kill, ultra kill. 

Grafika: 90%
Zvuky: 85%
Atmosféra 95%
Spolu: 90%

Tomuto vydarenému titulu vlastne ani niet čo vyčítať pretože fakt nemá chyby. Ponúka pestrý výber módov hry, ešte pestrejší výber máp a hra je aj skvele optimalizovaná tak, že si to zahrá každý len pri nižších detailoch. Len škoda, že najbližšie si najnovší Unreal zahráve až v roku 2007. Rozhodne si zahrajte.

napísal spleencell 27.8.2005



Páči sa mi!

9.0
UNREAL TOURNAMENT 2004

PC

Vývoj: Atari / Epic
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19557)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk