Walking Dead: Survival Instinct

Prečo Activision prečo? Spravili sme vám snáď niečo? Prečo pošpiníte meno jednej z najlepších značiek súčasnosti? Pre rýchly zisk z nekvality? Všetci, čo ste fanúšikom Walking Dead, tomuto sa radšej vyhnite. Pre vaše vlastné dobro.

PC
pridal Vivaldi 20.7.2013 o 22:57 pod používateľské recenzie

3.0


Niektoré tituly by nikdy nemali vyjsť. Mali by ich zrušiť, alebo dostať viac času na dokončenie. Možno by sme sa potom vyhli maximálne hnusnému zážitku - Walking Dead: Survival Instinct. Ako inak by sa  toto dalo nazvať? Zábavu si s tým neužijete a hneď na úvod musím povedať, že nie je to hodné ani vašich peňazí, ani času. Tento titul je treba obísť obrovským oblúkom a nekontaktovať sa s ním. Po dokončení sa z vás môže stať rovnako nemysliteľný a zúrivý zombie ako uvidíte v hre. 

Nerád začínam hneď v úvode negatívami, no rozhodol som sa byť nekompromisný a tvrdý. Nepatrím medzi ľudí, ktorí by očakávali fantastické grafické veľdielo, no ľudia z Terminal Reality tu pohoreli snáď na plnej čiare. Toto je skutočne hrozná grafika, ktorá by sa uchytila možno v roku 2003. Dokonca keď si to porovnám s prvým dielom F.E.A.R. vyzerá hra po grafickej stránke skutočne úboho a odfláknuto. Všetko vyzerá úplne rovnako. A vidíte to najmä vo vedľajších misiach, kde sa vám opakujú 3-4 rovnaké prostredia dokola a dokola.

Nie je to ale len grafika, ktorá túto hru posiela do jamy s levmi. AI vašich nepriateľov je na tak nízkej úrovni, ako som asi nebol svedkom ani v "Stalin Subway". Občas vás zvyknú úplne ignorovať a miesto útoku na vás zápasia s plotmi, točia sa v kruhoch, alebo len tak lenivo postávajú okolo. Nemáte absolútne žiadny problém ich bezpečne zozadu zlikvidovať. Horšie je, že v tejto hre je jednoduché dokonca čeliť stovke zúrivých zombíkov, kde ich môžete v akejsi (v podstate) minihre likvidovať nožom do hlavy jedného za druhým. A čo je úplne najhoršie? Že tento štýl je dokonca efektívnejší, než útok na jedného zombie.

Activision museli veľmi tlačiť na absurdný termín, aby sa toto skutočne vydalo. Štve ma ale, že táto hra mala potenciál. Napriek tomu, že tu máme len obyčajných "Walkerov", snaží sa priniesť nápady, ktoré majú titul oživiť. Rôzni preživší, ktorých podľa ich schopností môžete posielať hľadať jedlo, benzín alebo náboje, delenie stravy so svojou skupinou, výber rozličných ciest do Atlanty a obrovský arzenál zbraní s rôznou efektivitou.

Problém ale je, že nie všetko funguje úplne ideálne. Výber cesty je absolútne zle vymyslený. Možnosti sú: bočné uličky, kde môžete nájsť veľké množstvo surovín ale spálite veľké množstvo benzínu, cesty, kde je stav vyrovnaný a diaľnice, kde spálite málo benzínu, ale zase je vysoká šanca pokazenia auta. Problém však je, že nemôžete poriadne podľa tohto plánovať, lebo v hre sú ešte umiestnené aj naskriptované časti s dialógmi. A v prípade, že ho budete počuť, auto nezastaví vôbec. A môžete len minúť obrovské množstvo benzínu, lebo ste o tom nevedeli. Prečo nám tam dávajú možnosť nesprávneho rozhodnutia? Kazí to dojem z dobrého nápadu.

A podobné je to aj v prípade preživších. Môžete ich síce poslať hľadať jedlo, náboje alebo benzín a rozhodovať sa podľa ich schopností, ale v podstate je to úplne jedno. Lebo nech si vyberiete kohokoľvek a akokoľvek ich zabezpečíte pred zombíkmi, prinesú vám maximálne tak dva náboje do pištole a jeden liter benzínu. A najhoršie je, že sa vrátia skoro mŕtvi a ak ich chcete opäť poslať von, musíte im zdvihnúť zdravie. Takže výsledne je úplne jedno, či sa o všetko postaráte sami, alebo to necháte na tých, čo sa k vám pripojili.

A potom sú tu aj vyslovené detaily, ktoré vám udrú do očí počas hry. Čo za nezmyselné zberateľské predmety to vlastne dali do hry? Máte tam 16 vypchatých veverích a nejaké obrázky. Ale kto sú tí ľudia na nich? A aký je ich zmysel? Ďalej, odkedy majú všetci v meste na autách aj domoch nainštalované nepriestrelné sklá? Prečo všetci zombie padajú ako drevené dosky? A prečo, keď vyskočíte na auto, nemôžu vám zombíci vôbec ublížiť? Viem, že sú to detaily, ale i tak ma v hre doslova rozčuľovali. Takto kvalitná hra proste nevyzerá.

A príbeh? Aký bol vlastne jeho zmysel? Hoci tu máme celkom zaujímavý úvod, kde na pár sekúnd hráme za Darylovho otca, celý príbeh je jeden veľký chaos a nie je v ňom vôbec nič zaujímavé. Napriek tomu, že rozpráva príbeh Daryla a Merla v čase pred Atlantou, nedá vám to absolútne žiadny prínos. A keď si k tomu pridáme fakt, že na konci sa hra skončí bez akéhokoľvek ukončenia a len vám nabehnú titulky, tak ostanete v nemom úžase, čo to má znamenať? Našťastie už urobili však Terminal Reality DLC za 5 dolárov, kde vám ponúkajú nový, trochu lepší koniec. Aspoň čosi. A okrem toho je tu ešte aj Rend Mode, kde je cieľom pozabíjať čo najviac zombíkov skôr, než budete mŕtvi. Fakt super.

Nie všetko však bolo až tak zlé. Musel som však siahať až veľm hlboko, aby som našiel nejaké svetlé miesta tejto hry. Pár by ich však bolo. V prvom rade chválim hudbu a vynikajúci dabing dvoch hlavných postáv. Pôsobia autenticky k postavám, ktoré poznáme z hry. Hudba je zase kompletne použitá zo seriálu, takže netreba ani čakať nejaké nekvality. Ale hra s ňou vôbec nespolupracuje tak, ako by mohla. A často nám hrá tam, kde je úplne zbytočná.

Rovnako sa mi páčilo obrovské množstvo zbraní, ktoré sme mohli objaviť a rozličné výhody i nevýhody jednotlivých zbraní. Ľahšie zbrane sú menej účinné, ale môžete s nimi rýchlejšie opakovať úder, kým ťažšie sú silné, ale dlhšie trvá než sa zopakuje úder. Hra sa správa štýlom, aby sme moc nepoužívali strelné zbrane (hoci občas je nutné) a počet nábojov je limitovaný. Toto sa mi veľmi páčilo.

Posledné plus, ktoré môžem dať je, že v hre je viacero možností a ciest, ktorými môžete ísť. A to pridáva hre znovuhrateľnosť. Môžete si prejsť ostatné lokácie a zistiť, koho ste nestretli, aké rôzne secrety tu boli a podobne. Teda v prípade, ak si budete chcieť zopakovať hru. Ale verte mi, tento titul stačí raz. Neverím, že by sa niekto k tomu po dokončení bol schopný ešte vrátiť. Znovu zabíjať zombíkov ma po tomto neláka. Najmä, keď sú skutočne odporní na pohľad. 

Už len udelím záverečné hodnotenie, ktoré je 3/10. Hra je skutočne hrozná. A nechýbalo veľa, aby som neposunul hodnotenie ešte o niečo nižšie. Walking Dead: Survival Instinct je hra, ktorej sa rozhodne vyhnite. Radšej si počkajte na pokračovanie od Telltale, ktoré by malo prísť ešte tohto roku. Tu naozaj nie je nič k videniu. A hoci som už mal v rukách aj horšie zombie tituly, k tomuto sa rozhodne nepribližujte. 

Plusy:

- Daryl a Merle

- množstvo zbraní a ich možnosti (veľmi sa mi páčila kuša)

- hudba

- hra (napriek tomu, že to asi nikto nevyužije) je znovuhrateľná

Mínusy:

- otrasná grafika

- strašná AI (aj na) zombíkov

- zbytočný príbeh

- strašný záver hry (dokým nevyšlo nové DLC)

- hra porušuje svoje vlastné pravidlá (výber ciest)

- využívanie preživších je skoro zbytočné

- žiadny vplyv rozhodnutí

- absurdné momenty (nepriestrelné sklá na všetkých autách a domoch, výskok na auto znamená, že vás zombie nedostihnú...)

- hra je doslova hnusná

Záverečné Hodnotenie: 3/10
Hrozné

 


napísal Vivaldi 20.7.2013



Páči sa mi!

3.0
WALKING DEAD: SURVIVAL INSTINCT

PC
PS3
Xbox 360
WiiU

Vývoj: Activision / Terminal Reality
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 28.3. 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18417)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk