Dishonored

Dishonored je hra od Arkane Studio. Hra bola vytvorená aby skombinovala množstvo funkcií ktoré využívajú jednotlivé hry.

PS3
pridal gabk0 27.8.2013 o 9:00 pod používateľské recenzie

9.0


Dishonored je hra od Arkane Studio. Hra bola vytvorená aby skombinovala množstvo funkcií ktoré využívajú jednotlivé hry. Arkane Studio sa rozhodlo, že si zoberie príklad s viacero hier a skombinujú to v jednej. A to sa im aj podarilo. To musím uznať.

Hra je ponorená do mesta Dunwall. Mesto je robené na štýl Londýna ale nieje zďaľeka také "preplnené" dopravou a podobným Anglickým štýlom. Mesto postihlo nešťastie v podobe potkanieho moru. V hre nejazdia žiadne autá, autobusy, vlaky. V hre sa budete presúvať na jednotlivé destinácie loďou, teda jej majiteľom Samuelom ale poďme pekne od začiatku.

 

Hlavná postava za ktorú budete hru hrať sa volá Corvo. Corvo pracuje pre princeznú ako jej osobný ochranca ale aj ako cestovateľ ktorý pre princeznú zbiera informácie. Jeho úlohou bolo zistiť či existuje nejaká pomoc alebo nejaký liek ktorý by potkaní mor zničil. Potkaní mor a aj samotné potkany sú rozmiestnené po celom Dunwalle. Sú vo veľkých množstvách a to im aj vyhovuje. Žerú všetko čo im príde do cesty, či už je to človek mŕtvy alebo živý. Ak ste živý tak vás samozrejme hneď nezožerú, to by vás museli najprv zabiť. Ale vedia naozaj ublížiť a dosť rýchlo zabiť. Ak sú vo veľkých skupinkách tak vás napadnú ale akonáhle ich postrieľate alebo znížite ich počet zabitím tak sa rozutekajú a dajú vám pokoj. Ale k veci. Po dňoch strávených mimo Dunwallu sa vraciate aj s informáciami ohľadom pomoci alebo protilieku. Tie nesiete samotnej princeznej osobne. Princezná vás očakáva a s jej príchodom aj jej dcéra Emily. Akonáhle sa dostanete k princeznej a odovzdáte jej pergamen na ktorom sú informácie, Princeznú napadnú, chladnokrvne ju zabijú, unesú jej dcéru Emily a vás obvinia zo zabitia a únosu Emily. Dostávate sa do cely a vašou úlohou je dostať sa von. Samuel vám pošle kľúče na odomknutie vašej cely a útek z väzenia. Dostanete sa von a Samuel vás odvezie do bezpečia. Stretnete sa s viacerimi ľudmi no len pre jedného budete pracovať. A čo bude vašou prvoradou úlohou ? Nájsť Emily, dcéru princeznej a posadiť ju na trón. Budete prechádzať cez viacro pasáž. Vašimi úlohami bude získavať informácie o únose Emily a taktiež a jej hľadanie.

Hľadanie a získavanie informácií vám sprístupní dar – Čierna mágia. Práve túto mágiu budete využívať vo svoj prospech. A bude na len na vás či ju využijete v dobro alebo v zlo. No stále je to dar a nezabudnite, že si ho musíte vážiť. A pýtate sa ma prečo si ho treba vážiť ? Čierna mágia vás bude sprevádzať celou hrou, pomocou nej sa dostanete na miesta kam by bežný smrteľník nemal šancu sa dostať. Na začiatku získate 3 nazvyme dary. S každým naložíte inak. Jeden vám slúži na teleport a teda rýchlejšie "cestovanie" a premiestňovanie sa. Ďalšie vám umožní vidieť nepriateľov cez steny a tretie je srdce ktorým hľadáte ruiny. Ruiny sú predmety ktoré sú skryté počas misií na viacerích miestach. A pomocou nich si dokupujete a vylepšujete veci.

Vylepšovanie a samostatné kupovanie ďalších "darov" je v hre veľmi výhodné a uľahčujúce. Vylepšiť sa dá veľa vecí, ako napr. zabíjanie v tieňoch, teleportovanie atď. Samotné kupovanie vecí je tiež veľkým prínosom do hry. Kupujete si ďalšie schopnosti ktoré vám uľahčia hranie. Napr. kupite si schopnosť na zastavenie času a to si ďalej vylepšujete. Úroveň 1 vám dokáže spomaliť čas na niekoľko sekúnd, ale úroveň 2 vám dokáže na oveľa dlhšie a taktiež ňou dokážete spomaliť guľky protivníka. Ďalej sa dá kúpiť schopnosť ovládnuť nepriateľa či už v podobe zvieraťa alebo človeka. Prvá úroveň vám sprístupní ovládnuť zver a pomocou nej sa dokážete dostať na rozličné časti mesta Dunwall. Úroveň 2 vám dokáže ovládnuť samotného nepriateľa a úroveň 3 vám ho dokáže ovládnuť a poštvať ho proti vám. Teda vylepšovanie v hre je veľkým plusom a autorom sa naozaj vydarilo.

Mesto Dunwall je obrovské a rozdeľuje sa na niekoľko častí, ako Dunwallská veža, krčma Pounted Pitts... Mesto pôsobí živo a kopíruje dokonale Londýn a jeho architektúru. Po meste sú rozmiestnený vojaci a stráže. Ďalej tu behajú potkany a Boylli. Boylli sú vojaci na "robotoch" ktorých úlohou je zneškodniť "votrelca". Ale po meste sú samozrejme aj rozmiestnení civilisti pre ktorých môžete sem-tam urobiť nejakú špinavú prácu. Ľudia v hre pôsobia živo a je na nich vydno, že majú chuť potkaní mor a všetky vojská zničiť. Potrebujú nádej ktorou ste vy. Po celý čas hrania. Umelá inteligencia všetkých protivníkov je na vysokej úrovni. Stráže pobehujú všade naôkol a davajú pozor na každú časť mesta. V tom im pomáhajú aj "elektrické brány" ktoré neprepustia nič a nikoho. Po ich čo i len dotknutí ste mŕtvy. Nemáte najmenšiu šancu. Ale preto sú tu tajné uličky a miestnosti cez ktoré sa dostanete na druhú stranu brány. Ale k Al... Ako som už spomínal vojaci a boylli sú rozmiestnení skoro všade a dávajú pozor na každý kútik mesta, všímajú si ľudí okolo a akonáhle im príde niečo podozrivé a vy ste v ich blízkosti tak vám ostávajú 2 možnosti. No ja som voli vždy tú druhú. Prvá možnosť je, že sa im postavíte a budete bojovať alebo ujdete.

A v tom spočíva krása hry Dishonored. Tá ponúka 2 volitelné štýli hrania a to akčne alebo stealth. Je len na vás ako sa rozhodnete, ale ak mám pravdu povedať, hrať stealthovo sa vám naozaj odmení či už v podobe trofeje alebo achviementu, taktiež aj vyhodnotením misie pri ktorej sa dozviete ako natom ste a aký rorzruch ste v misii vyvolali.

Hra ponúka aj širokú škálu zbraní ako pištol, meč a tiež šípovnicu. Každú zbraň si viete vylepšiť či už jej presnosťou alebo silou a odolnosťou. Zbrane viete tiež kombinovať a môžete skombinovať pištol s mečou čo je ako kombinácia veľmi dobrá. Taktiež na šípovnicu získavate rôzne šípy ako bežný zabíjací šíp, uspávací alebo horiaci šíp. Je len na vás aký si zvolíte a ako ho využijete.

Grafická stránka hry je celkovo dobrá. Ak by som povedal, že je vynikajúca a v hre exceluje tak by som klamal ale hra ani nebola robená aby vyzerala graficky dokonale. Samotná hrateľnosť a príbeh vás do hry vtiahne a zanechá vo vás nutnosť zachrániť Emily a dostať ju na trón a to za každú cenu.
Zvuková stránka hry tiež neexceluje ale nie je zlá. Ak niečo spackáte alebo ak vás uvidí protivník tak hudba zvážnie a je taká hlboká. Ale akonáhle sa stratíte z dosahu nepriateľa tak všetko utíchne a vy si môžete vychutnať rozohovry ostatných ľudí.

Celkový dojem

 

Dojem z hry Dishonored je perfektný. Autori vytvorili kvalitnú hru s dobrým príbehom a aj hrateľnosťou. Ak ste hru nehrali tak vám je len plne doporučujem a určite si ju zahtrajte.

90%

 

+

Príbeh

Mesto Dunwall

Prispôsobenie herného štýlu

Zbrane

 

-

Graficky mohla byť hra lepšia

 

 


napísal gabk0 27.8.2013



Páči sa mi!

9.0
DISHONORED

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Bethesda / Arkane Studios
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 12.10. 2012
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19565)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk