NBA 2k14

Kráľ basketbalu v jeho plnej kráse.

PC
pridal denisgr8 27.12.2013 o 21:49 pod používateľské recenzie

9.0


NBA 2K14 je už 14. ročník basketbalovej hry, ktorú pravidelné vydáva 2K Games. Tvorbu hry má na starosť Visual Concepts. Tento rok po dlhom čase má NBA 2k konkurenciu a to v podobe NBA Live 14 od EA. Narozdiel od NBA 2k, NBA Live výjde len na PS4 a Xbox One. Ako to už každoročne býva, tak PC verzia NBA 2k hier je len port z konzol a je ochudobnená o pár funkcii a herných režímov oproti konzolovým verziám.

Hratelnosť

Hratelnosť sa oproti minulým ročníkom v zásade moc nemení, ale nájdeme tu pár zmien. Najlepší príklad sú "Flashy passes" alebo "Blýskavé nahrávky", tie sa ovládajú pomocou pravej páčky na ovládači. Okrem týchto nahrávok slúži pravá páčka aj na triky,finty a môžete s ňou aj strielať či smečovať. Ak sa vám zdá, že to je moc funkcii na jednu páčku alebo tlačidlo, tak máte pravdu a ak ste ešte nikdy nehrali žiadne NBA od 2K Games, tak vám bude chvíľu trvať kým sa naučíte čo ako funguje. Pohyby hráčov pôsobia naozaj veľmi reálne a také detaily ako občasné zaseknutie sa hráčov alebo zlý pohľad kamery pri ukazovaní poslednej akcie sú naozaj iba drobné chyby. Takmer každý z hráčov má svoju typickú strelbu, štýl smeču či dokonca aj oslavu dôležitého košu. To len pridáva na pocit realnosti. Nesmiem zabudnúť spomenúť, že z hry boli odstránené niektoré historické týmy a tým celebrít. Nahradené boli niektorými týmami z Euroligy.

Umelá Inteligencia a Multiplayer

Tá závisí od toho, akú obtiažnosť si zvolíte. Ale aj na takmer najnižšej obtiažnosti budú vedieť kedy nahrať, vystreliť a niekedy aj improvizovať ak akcia nevýjde podľa plánov. Multiplayer sa nachádza iba na konzolovej verzii, a to v móde MyTeam, Association, normálny zápas a Blacktop. Okrem online multiplayeru v hre nájdete aj lokálny multiplayer. Ten môžete hrať v 2 až 4 hráčoch, ale samozrejme nie všetky režímy podporujú lokálny multiplayer.

Grafika

Hra sa zaraďuje medzi naozaj dobre spracované hry, ale len v niektorých situáciách. Ak si všímate len hráčov, loptu a palubovku tak je všetko v poriadku, ale ak sa bližšie pozriete na ľudí v hľadisku, roztlieskavačky alebo náhradníkov, tak zistíte, že nie všetko vyzerá parádne. Áno, odraz hráčov a svetiel na palubovke je takmer dokonalý, ale na divákoch je niekedy veľmi ťažké rozoznať časti tváre. Do tejto kategórie musím zaradiť aj novinárov, ktorý sedia na pozápasovej tlačovej konferencii, ale k tej sa dostaneme neskôr.Grafika nepôsobí zlým dojmom, ale niektoré veci by sa dali ešte doladiť.

Herné režímy

Tých sa v hre nachádza viac ako dosť, od normálneho zápasu cez stretball až po playoff. Okrem týchto je v hre aj asociácia, v ktorej si vyberiete tým ktorý budete udržiavať v pohybe, vylepšovať hráčov, hľadať lepších trénerov alebo agentov a mnoho iného a ak budete chcieť tak môžete aj zápasy hrať.

MyTeam je jedným z najhranejších režímov a už v minuloročnej verzii bol veľmi poulárny. V skratke to je niečo na spôsob FIFA Ultimate Team, máte svoj tým do ktorého si kupujete hráčov, robíte zostavu, vyberáte znak a dresy pre tým a hráte zápasy. Cieľom je dostať sa do prvého žrebu. Hrať môžete online alebo offline proti U.I., za získané peniaze si môžete buď dokupovať rovno hráčov alebo balíčky, v ktorých sa okrem hráčov nachádzajú aj trénerovia, dresy, taktiky, zlepšovače vlastností a legendy. Jednom z nevýhod je to, že peniaze si môžete cez mikrotransakcie dokúpiť, takže sa môže stať, že nastúpite proti niekomu kto bude mať len zlatých hráčov a vy budete mať len bronzových.

MyCareer je najpopulárnejší režím z celej hry a ak si ho porovnám s inými kariernymi režímami, tak je aj najprepracovanejší aky som kedy videl. Všetko sa to začne v editore kde si vyberiete výzor vášho hráča, aké doplnky bude mať cez či po zápase, dáte mu meno, prezývku, školu, obľúbené číslo,  vyberiete či rád strieľa "trojky" alebo skôr smečuje. Následne odohráte Rookie Showcase, v ktorej musíte podať čo najlepší výkon aby ste sa umietnili čo najvyššie v drafte. Po zápase následujú rozhovory s týmami, ktorým ste sa zapáčili a v drafte si vás jeden z tých týmov vyberie. Samozrejme nebudete nastupovať hneď v hlavnej zostave, ale po pár dobrých zápasoch sa tam dostanete. Počas zápasov budete plniť rôzne úlohy, ktoré vám dá tréner, ak ich splníte, tak dostanete viac peňazí. Peniaze zarábate aj z tréningov, ale o dosť menej oproti zápasom. Po každom zápase vás čaká tlačová konferencia, na ktorej sa vás(väčšinou) pýtajú na veci zo zápasu alebo na váš názor k nedávnym úspechom vás alebo vášho týmu. Na výber máte štyri možnosti a ak si nedáte pozor, tak vám niektoré odpovede môžu zhoršiť morálku týmu alebo vás fanúšikovia nebudú mať radi. Tieto "tlačovky" mi prídu dosť otravné už po pár zápasoch, ale každému môžu sadnúť úplne inak. Dojem z "tlačovky" kazí aj to, že je tam 20 ľudí, ale len 4 modeli postáv. Ak sa vám nebude páčiť, že niektorý hráč dostáva moc minút alebo naopak, tak môžete ísť za riaditeľom a požiadať ho aby o vyriešil, dá sa to využiť aj na tom, ak náhodou chcete ísť do iného týmu alebo ak chcete viac minút v zápasoch. Hlavným cieľom je dostať sa do Hall of Fame, tade do Siene Slávy, do tej sa dostanete ak splňíte určité medzníky Jedním je napríklad, nastrieľaj 20 000 bodov v kariere, získaj titul NBA alebo prihraj na 1 000 košov.

Nový režím, ktorý bol vytvorený na počesť LeBrona Jamesa, jedného z najlepších hráčov v histórii, má názov LeBron: Path to Greatness. v preklade to je LeBron: Cesta za Výnimočnosťou. Celý režím budete hrať za LeBrona, ale môžete hrať aj za celý tým. Hneď na začiatku si vyberiete akou cestou sa chcete vydať, či zostanete v Miame alebo sa stanete voľný hráč a začnete v inom týmu hon za titulom. Na každej z ciest na vás budú čakať rôzne zaujímavé situácie, ktoré sa stali v zápase. Bohužiaľ mi tu chýbalo niečo ako napríklad asociácia alebo kariera, keďže hráte len pár zápasov, ktoré dokonca ani moc na seba nenadväzujú.

Hudba a Obuv

Výber hudby z veľkej časti zaobstarali fanúšikovia a okrem Rapových a Hip-Hopových skladieb tu nájdeme aj electro či pop, novú aj starú hudbu. Samostatná časť celej hry je obuv. Nie len, že máte značky ako Nike, Jordan, Adidas alebo Reebok s najnovšími aj legendárnymi modelmi, ale nájdeme tu napríklad aj Peak, Anta, Converse alebo Under Armour. Vyrobiť si budete môcť aj svoje vlastné topánky a to buď od Nike alebo Jordan, záleží čo si zvolíte po piatom zápase kariery.

 

Zhrnutie

 

Celkovo pôsobí NBA 2K14 veľmi dobrým dojmom a medzi športovými hrami nemá konkurencie. Až na niektoré nedostatky ako mikrotransakcie, občasné chyby v grafike alebo komplikovanejšie ovládanie, je táto hra naozaj skvelá a nič lepšie s basketbalovou tematikou na trhu nenájdete.


napísal denisgr8 27.12.2013



Páči sa mi!

9.0
NBA 2K14

PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One

Vývoj: 2K Games / 2K Sports
Štýl: Šport
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 4.10. 2013
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
4.0
| Skull and Bones - 1. sezóna
[pridal SVK-RUSKO-R 14.4.2024 0]
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 4]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19543)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk