Alice: Madness Returns

Žiaden rozkošný králik vo vestičke či fialová mačka. Vstúpte do celkom iného sveta Wonderlandu. Temného a zvráteného.

PC
pridal Momo_desu 18.9.2014 o 13:07 pod používateľské recenzie

8.5


Ja osobne som veľká fanúšička hry Alice madness returns, no posnažím sa vám túto hru odprezentovať menej zaujato a viac objektívne. Pre ľahšie skloňovanie som sa rozhodla, že použijem naše slovenské meno Alica. Okrem toho som sa dozvedela jednu informáciu, ktorá sa týka práve tejto hry takže by som sa rada o ňu podelila, s tými ktorí o tom náhodou ešte nevedia.

Začnem teda tradičným spôsobom, a to teda príbehom, ktorý začína v okamihu keď požiar pohltil Alicinu rodinu. Ten ublížil Alici na tele i na duši. Alicu umiestnili do azylu v Rutledge, čo jej malo pomôcť od utrpenia, pred ktorým utekala do sveta fantázie, svet známy ako Wonderland. Po 10 rokoch sa má opäť vrátiť do starého života ale stále si nesie veľké psychické následky. Alicu prepustia z liečebného zariadenia do starostlivosti súkromného psychiatra avšak stále trpí desivými halucináciami, ktoré jej zahmlievajú realitu bežného sveta. Alica nie je schopná vyriešiť jej podivné spomienky, sny a vízie (sama ešte nevie čo z týchto troch vecí to vlastne je). Premiestnením Alici do Londýna sa zdá, že to len pridalo na jej utrpení. Alica znova uteká do sveta fantázie, pretože reálny svet jej nemôže ponúknuť bezpečie a pravdu o minulosti. V jej neprítomnosti sa ale vo Wonderlande čosi zmenilo. Zlý démon zostúpil i na jej posledné útočisko, kde bola v bezpečí.

Príbeh a vývoj deja je určite zaujímavý a rozhodne originálny. Myslím si, že toto teraz nenapíšem iba za seba, ale čo ja na tejto hre lákavé je práve ten príbeh s dávkou psycha. Žiadna roztomilá malá blonďavá Alicka, žiaden rozkošný králik vo vestičke ale pochmúrna a temná stránka Wonderlandu na čele s Alicou, ktorá nemá problém bytosti vo Wonderlande neľútostne zabiť. 

V hre máte na výber z niekoľkých obtiažností, a to: Easy, normal, hard a nightmare. Dúfam, že som žiadnu nevynechala, hru som hrala už dávnejšie. Grafika v tejto hre rozhodne nie je najlepšia, ale to neznamená, že nevydarená grafika činí túto hru zlou. Alice madness returns napriek nevydarenej grafike má každý level, čo sa týka prostredia, naozaj originálny. Tá psychopatia na vás útočí dokonca i z prostredia v hre. Určite stojí za zmienku celá pasáž menom Dollhouse. Tam som si tú zvrátenosť a nechutnosť tých detí naozaj užila. Aby Alica mohla bojovať s týmito zvrátenými stvoreniami Wonderlandu treba aj dáku výbavičku. Počas hry získate 4 zbrane. Tou najzákladnejšou je samozrejme Vorpal blade, ktorý by som jednoznačne prijala i do kuchyne. Ostrých nožov nie je nikdy dosť. Ďalej tu máme Teapot cannon alebo teda čajník, Pepper grinder čiže mlynček na korenie a poslednú zbraň, ktorú môžete získať (ja som najviac preferovala práve túto) je Hobby Horse. Ešte by som hádam mohla spomenúť jednu pomôcku, ktorou je Clockwork bomb. Zrejme netreba vysvetľovať na čo tento mechanický králik je. Spomeniem i jednu dosť podstatnú vec a tou je, že zbrane môžete postupne vylepšovať za nazbierané zuby. Takže odporúčam snažiť sa pozbierať všetky. Ukrývajú sa v rôznych košíkoch či slimačích ulitách. Alebo sú "pohodené" len tak na chodníku.



Aby Alica nebola úplne nechránená a aby to bolo fér v hre získate dáždnik (prekvapivo Umbrella), ktorý funguje ako štít. Pýši sa však ešte jednou vymoženosťou, ktorou je možnosť odraziť útok a zasiahnuť tak nepriateľa. Všetko však treba správne načasovať. Ak však šikovnosť nie je vaša silná stránka a často vám ubúda zo zdravia, môžu to zachrániť lupienky ruží, ktoré zdravie dobíjajú. Keď vaše zdravie klesne na minimum Alicu môžete prehodiť do Hysteria módu. Získate tak väčší damage, ste rýchlejší a navyše to vyzerá dobre.

Okrem zbraní získavate i schopnosti pre Alicu. Asi tou najdôležitejšou je možnosť plachtenia vo vzduchu vďaka jej krásne nadýchaným šatám. Určite oceníte keď niečo bude v nedostupnej diaľke a jednoducho vám obyčajný skok na to nebude stačiť. Ďalej tu máme schopnosť, ktorú ja som tak často nevyužívala ale vyzerala naozaj dobre. Poznáte tie klasické úskoky pred nepriateľom, tu sa však Alica zmení na húf motýľov a premiestni sa. No a tou poslednou je zmenšovanie sa vďaka nápoju, ktorý ma na fľaši napísané staré známe "Drink me". Vďaka tejto schopnosti sa vám poodhalia tajné chodbičky, mosty ale i výstrahy pred nepriateľmi. Alica počas hry získava svoje spomienky. Získate ich tak, že pozbierate rozbité úlomky zrkadla.

Ovládanie môže byť trošku zložitejšie, nemyslím tým ťažké ale je tam viac kombinácií, ktoré môžete využiť. Hra vám ponúka i Auto-aim a medzi nepriateľmi si môžete vyberať zatiaľ čo Alica mieri automaticky na nich. Priznávam, že občas som naozaj nestíhala stláčať jedno cez druhé. Všimla som si, že mnohí sa sťažovali na kameru. Neviem možno nie som práve najvšímavejší človek a úprimne ani sa tomu moc nerozumiem či je kamera dobrá alebo zlá, ale ja osobne som nepocítila nič čo by ma vyburcovalo sťažovať sa na kameru. Preto kameru nebudem ďalej rozoberať.

Vždy rada ocením v hre skiny postáv. V každej novej úrovni hry má Alica nové oblečenie, plus v menu hry je tam akýsi šatník alebo ako to nazvať kde máte na výber toho naozaj hodne. Každý skin slúži na niečo iné ale moc som sa tým neriadila a vyberala som si jednoducho podľa vzhľadu. Teraz prejdem rovno na soundtrack. Ak sa nebránite pochmúrnej inštrumentálnej hudbe odporúčam. Nie len hra je psycho, srší to i z hudby. Dabing však nie je príliš kvalitný. Okrem toho ten Alicin mi vôbec nesedel. Znel dosť staro na to ako mlado vyzerala. Pamätám si, že keď som hru zapla prvý krát bola som dosť zarazená a fňukala som, že sa mi nepáči. Zvykla som si však. Na pozadí vám hrá hudba zo soundtracku čo podľa mňa hru príjemne oživuje. No možno oživuje nie je najvhodnejšie slovo kedže hudba je tak temne zlá.

Týmto sa konečne dostávam k spomínanej informácii na začiatku článku. Ide o Alice: Otherlands, známej i ako Alice in Ontherland.Pôvodne to mala byť hra čo ma naozaj potešilo. Po poriadnom prečítaní mi moje nadšenie trošku kleslo, pretože hra z toho nebude. Bude to animovaný sequel k Alice madness returns. Ak sú informácie z dotyčnej stránky správne animák by mal vyjsť v Decembri 2014. 

 

 

Ako veľký fanúšik hry a neobjektívna osoba má hra odo mňa plný počet. Kedže som však chcela byť objektívna a menej zaujatá, musela som priznať chyby, ktoré táto hra má. Takže 8,5.

 

 

 


napísal Momo_desu 18.9.2014



Páči sa mi!

8.5
ALICE: MADNESS RETURNS

PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: EA / Spicy Horse
Štýl: Akčná Adventúra
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 17.6. 2011
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
9.5
| Felvidek PC Recenzia
[pridal PaPoČa 9.4.2024 18]
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19445)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk