Darebee

Alebo kam si chodia herní hrdinovia zacvičiť.

PC
pridal de Bielawa 5.8.2015 o 23:33 pod používateľské články

Uplynul už zhruba rok odvtedy, čo som učinil jeden vskutku zaujímavý objav a tak ma napadlo, že by vôbec nemuselo byť zlé o ňom niečo málo napísať. Predsa len, keď už spolu máme to výročie, aký by bol lepší spôsob oslavy ako článok, v ktorom sa s Vami môžem podeliť o nejaké tie dojmy? Keďže moje sympatie k tomuto objavu doposiaľ neopadli, nasledujúci text bude zrejme trochu poznačený pohľadom nadšenca, ale skutočne mi zatiaľ nezišiel na um žiadny dôvod, prečo by tomu malo byť inak. Dovoľte mi teda nasledujúce riadky venovať projektu Darebee.

Darebee nie je ničím iným, ako stránkou venovanou cvičeniu. Najskôr si teraz ťukáte na čelo, prečo článok o niečom takom vôbec pchám na herný server, veď to predsa s hrami nijako nesúvisí. Odpoveď je prostá, Darebee totiž s hrami navzdory svojmu zameraniu predsa niečo spoločného má. Celý jeho koncept totiž primárne pozostáva z tematických workoutov, ktorých témy často vychádzajú z kultúrnej sféry. Inšpiráciu pre sady cvikov tak predstavujú rôzne knihy, komiksy, filmy či seriály, pričom ani hry nestoja nijak bokom. Pre človeka obľubujúceho všetko spomínané, má potom takéto cvičenie hneď určitý punc výnimočnosti aj väčšie čaro, ako keby išlo len o bezmennú zostavu cvikov, hoci tá by vo výsledku mohla byť prakticky totožná s daným Darebee workoutom. Totiž, stránku som napríklad objavil prostredníctvom workoutu inšpirovaného zaklínačom, ktorý ma hneď vďaka svojej téme navnadil a nadchol k okamžitému vyskúšaniu, kým bez nej by to mal v tomto smere o poznanie ťažšie. Zastrešiť cvičenie nejakou témou je síce maličkosť, no prekvapivo robí divy. Rozhodne však nejde len o názov, taktiež samotný set cvikov je dizajnovaný tak, aby pokiaľ možno korešpondoval s témou, preto sa trebárs workout s Conanom zameriava viac na ruky, kým spomínaný zaklínač zase precvičí viac menej celé telo. Darebee sa takýmto spôsobom skrátka snaží posunúť človeka bližšie k jeho obľúbeným hrdinom.

Čerpanie z herného sveta však nekončí len pri tematických záležitostiach. Ľudia z Darebee totiž v niektorých svojich komplexnejších viacdenných programoch veľmi originálne využili niektoré zaužívané herné mechaniky, ktoré skĺbili s cvičením. Program Heros Journey tak má formu akéhosi gamebooku, kde sa robia rozhodnutia, plnia vedľajšie úlohy, či využíva výbava, všetko samozrejme v podobe cvikov, kým najnovší The Avatar zas disponuje možnosťou zaznačiť si odcvičené na papier s vlastným profilom a sledovať tak svoj postup v štýle atribútov postavy z nejakého RPG. Keďže stránka počas toho roka, odkedy ju sledujem, značne vzrástla čo do obsahu či frekvencie jeho pridávania, ponúka toho ešte omnoho viac, ale nemalo by zmysel o tom všetkom písať. Koniec koncov, nič Vám nebráni objavovať pestrú ponuku tejto stránky na vlastnej koži. Myšlienkou celého projektu je spraviť cvičenie prístupným a atraktívnym pre čo najširšie spektrum ľudí, preto prevažná väčšina workoutov nevyužíva nič iné, len cviky s vlastnou váhou. Nikoho teda nelimitujú kvôli prípadnej absencii cvičebného vybavenia, ktokoľvek môže začať prakticky hneď, bez nutnosti obstarať si napríklad pár jednoručiek. Najpodstatnejšiu vec z pohľadu prístupnosti však predstavuje skutočnosť, že absolútne všetok obsah Darebee je k dispozícii úplne zadarmo. Rovnako tak celá stránka neobsahuje žiadnu reklamu ani nič podobné, celý projekt beží a funguje výhradne z dobrovoľných príspevkov návštevníkov. Nemusím snáď dodávať, že takýto model považujem za ohromne sympatický a stránku za veľmi prívetivú ku každému, kto na ňu zavíta. Predsa len, natrafiť dnes na čokoľvek bez reklám, je tak trochu malý zázrak.

O Darebee by sa toho dalo popísať ešte mnoho, od príjemnej komunity, cez pekný jednoduchý dizajn, až po trochu mrzuté udalosti, kedy museli byť niektoré workouty stiahnuté zo stránky, pretože Marvelu ani Warner Bros. sa zjavne nepáčilo, že niekto môže cvičiť zostavu nesúcu meno po ich superhrdinovi ( znamenalo to aj pomerne veľké ochudobnenie celého Darebee, keďže dovtedy mala väčšina workoutov superhdinskú tematiku, navyše ma nenapadá žiadny pádny dôvod, prečo z ich strany došlo k tomuto kroku ), takže trebárs takí milovníci Batmana už na nej bohužiaľ nenájdu svoj materiál. Každopádne najlepšie bude, keď si tento špecifický fitness projekt a jeho pestrú ponuku objavíte sami. Či už si plánujete dávať pravidelne do tela a neviete kde začať, dávno si doňho dávate, ale chcete si svoj tréning obohatiť niečím novým, alebo ste len zvedavý, ako asi cvičí Váš obľúbený hrdina, stačí ísť na

https://darebee.com/ .


napísal de Bielawa 5.8.2015



Páči sa mi!

DAREBEE

PC


Štýl: Šport
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk