Pokémon Go

Recenzia a rady

Mobil
pridal Kalor 9.8.2016 o 9:05 pod používateľské recenzie

7.0


Máš doma telku ako každý? Si ovca.

Máš mobil ako každý? Si ovca.

Hráš sa na x-boxe ako každý? Si ovca.

Hráš sa pokemonov ako každý? Si ovca.

Takto nejak vyzerá logika ľudí ktorý majú vlastný názor a odcudzujú všetko čo začne robiť masa ľudí. Áno všetci sme ovce a pasieme sa na tejto zelenej planéte dýchame rovnaký vzduch a žijeme rovnaké životy. Keď príde niečo nové hráme to prípadne sa k nám pridajú naši kamaráti - ženy deti či rodičia. Podobne to prišlo aj s hrou Pokemon Go na ktorú sa dosť dlho čakalo. Ale čo sme to vlastne dostali? Úprimne. Hra má od dokonalosti ďaleko je to stále len nedorobok, ktorý ponúka niečo nové. Bugy a nutnosť GPS + dát by ostatné hry odsúdili do záhuby, ale túto nie, aspoň zatiaľ.

Hra je plná rôznych paradoxov. Hlavným jej cieľom bolo chodiť von a chytať pokemonov na rôznych miestach, ale vďaka random generovaniu pokemonov to nie je nutné. Čím vyšší level hráč dosiahne tým silnejších pokemonov môže chytiť, napriek tomu sa pri vyšších leveloch v okolí zobrazujú hlavne slabí (cca 80 % pod priemerom aký už budete mať chytených). V podstate ak by ste mali v blízkosti domu pokestop a gym máte všetko čo treba. Sám som z domu už chytil niekoľko z top pokemonov. Ale to by nebola zábava. Treba ísť von a pochytať ich koľko sa dá. Prečo??? to je dobrá otázka. Budete mať viac skúseností vyšší level a dobrý pocit. Aj keď Vás pár krát naštve utečený pokémon. Hra má veľký potenciál a je len otázka času kam bude napredovať či vpred alebo do nutnej záhuby. Isté je, že spôsobila rozruch a tak rýchlo sa na ňu nezabudne.

 


 

Ale poďme pekne po poriadku.

Chodenie:

Hra vyžaduje stále zapnuté GPS. Teda chodenie by malo byť jej hlavnou časťou (alebo nás chcú len permanentne sledovať). Aby boli hráči prinútení chodiť von dostávajú vajíčka, ktoré sa následne dajú do inkubátora a po prejdení 2 – 5 – 10 km sa vyliahne pokémon. Rýchlosť chôdze by však nemala presiahnuť 15 km takže ak idete autom alebo na bicykli nepribudnú vám skoro žiadne metre (len pár vďaka bugom prípadne spomalení).

Prechádzky mal podporovať aj tracking systém slúžiaci na lokáciu pokémonov v okolí. Ten bol bohužiaľ zo začiatku nefunkčný a momentálne je deaktivovaný. Netreba sa však ľakať po spojazdnení hry na celom svete autori sľubujú opravu tejto položky. Zatiaľ pokémonov nájdete len pomocou šťastia a náhody. Oplatí sa sledovať niekoľko stránok na ktoré v reálnom čase hráči postujú výskyt vzácnych pokémonov. Prípadne mapy a aplikácie, ktoré hľadanie uľahčia. Nie všetky však fungujú a hrozí za ne soft ban – čo znamená krátkodobý zákaz / nemožnosť chytania pokémonov.

Súboje:

Táto časť by mala byť vrcholom hry. Zatiaľ tomu tak nie je. Bojovať sa totiž nedá priamo PVP, len akosi nepriamo cez gym. Súbojom v gyme sa dá získať množstvo skúseností. Okrem toho sa dá po obsadení 10 gymov získať maximálny bonus – 5000 Stardust 100 pokecoin. Toto je však celkom nemožné pretože sú od seba vzidalené ďaleko a udržať si gym na dlhšiu dobu je takmer nemožné. Jedine že by sa v okolí nenachádzali tréneri iného tímu. Prečo tomu tak je??? Jednoduché. Zatiaľ čo pri vylepšení svojho gymu použijete jedného pokémona na boj proti ostatným (počet pokémonov v gyme závisí od levelu gymu level 2 – dvaja, 3 – traja atď.), pri napadnutí cudzieho gymu používate 6 pokémonov. Rovnako skúsenosti pri útoku ubúdajú rýchlejšie ako pri tréningu (vylepšovaní) gymu. Preto aj slabší hráč s pokémonmi so silou CP okolo 500 môže ovládnuť telocvičňu s pokémonmi  s 1000 CP. Následne si do dobytého gymu vloží svojho pokémona a tým ho obsadí. Väčšinou však len na pár hodín. Celkovo sú v hre 3 frakcie, ku ktorým sa môžete pridať – červená, modrá a žltá. Momentálne je úplne jedno, ktorú si vyberiete keďže hrateľnosť to zatiaľ nijak neovplyvňuje.

Veci a podobne:

Hra ponúka zopár vecí, ktoré padajú s pokéstopov – sú to styčné body na mape väčšinou kaplnky, grafiti, poisťovne, pamätníky a podobne. Dokopy ich môžete mať v inventári 350 avšak táto hodnota sa dá vylepšiť za pokécoiny.

Pokécoin je mena v hre – dá sa kúpiť za reálne peniaze alebo získať ak máte obsadené gymy. Momentálne sa za pokécoiny oplatí kúpiť len inkubátor (rozbitný na 3 použitia). Ostatné veci hravo získate z pokéstopov.

Lure modul – Incense – sú veci ktoré by mali slúžiť na vábenie pokémonov. Modul sa dá aktivovať na pokéstopoch zatiaľ čo incense by ich mal lákať priamo k hráčovi. Nejedná sa však o žiadny zázrak a je možné že aj keď sedíte pri dvoch pokéstopoch s lure modulmi a máte zapnutý incense chytíte max pidgeota. Doba trvania je 30 minút.

Poké baly – sa delia na 3 typi poké ball, great ball, ultra ball. A slúžia na chytanie pokémonov. Keď sa minú je treba získať ďalšie. Silnejšie typy lôpt sa odomknú s vyšším levelom – 20 na ultra ball. Je nutné podotknúť že kvalita lopty ovplyvňuje chytanie len minimálne. Niekedy chytíte silnejšieho pokémona s poké balom a hneď na to Vám ujde slabší, ktorého ešte nemáte z ultra ballu. Mne takto už 4 krát ušiel squirtle. Do hry by mal pribudnúť aj Master ball je otázne kedy sa tak stane.

Potioni a revive – Revive a super revive slúži na oživenie padlého pokémona po jeho porazení pri útoku na gym. Potiony sa používajú na doplnenie života dotlčených pokémonov, ktorým ostal aspoň 1 hp života.

Razz berry- mali by uľahčiť chytanie pokémona. Každý pokémon má totiž rád maliny a pokiaľ mu jednu hodíte máte o niečo vyššiu šancu že s poké balu neutečie.

Lucky egg – po aktivovaní získavate 30 minút dvojnásobok skúseností z každej činnosti, ktorú vykonáte. Pokiaľ sa z vyjca vyliahne pokémon dostanete 1000 exp.

Stardust a pokécandy – slúžia na vylepšovanie pokémonov. Po nazbieraní určitého počtu pokécandy sa sprístupní jeho evolúcia na vyššiu úroveň presne tak ako nás to učil Darwin.

 

Chytanie pokémonov:

Ako som spomenul slúžia na to poké bally a maliny. Je v tom ale malinký zádrhel. Pokémoni skáču útočia odrážajú hodené poké baly. Okolo pokémona sa pri hádzaní zmenšuje kruh a pokiaľ trafíte jeho maximum/stred/minimum dostanete bonus. Ten sa dá dostať aj zatočením lopty avšak to si vyžaduje trošku praxe. Chytanie je v celku príjemné a po chytení pokémona  dostanete ako odmenu 3 kusy pokécandy pre daného pokémona + 100 stardust.

Levelovanie seba a pokémonov:

Levelovanie je zatiaľ najdôležitejšia časť hry. Čim máte vyšší level tým silnejších pokémonov sa podarí chytiť. Preto je dobré počkať z míňaním stardustu čo najdlhšie. Samotná sila pokémona je obmedzená a nikdy nepresiahne level trénera. Aj pokémoni sú však obmedzení v svojej celkovej CP ktorú môžu dosiahnuť a tak máte niektoré typy už dopredu odsúdené aby ostali na dne potravinového rebríčka.

 

 



Na záver by som rád uviedol pár typov ako sa stať „najlepším“:

1. Šetrite stardust. Neoplatí sa upgradovať pokemonov do lvl 20 aj potom je to stále len míňanie prachu. Na vyšších leveloch chytít silnejšich pokémonov.

2. Pidgy (a.k.a. holub) je základ. Tento pokémon Vám pomôže levelovať ako žiadny iný. Stačí použiť lucky egg a použiť evolve a máte 1000 skúseností. K tomu prirátajte skúsenosti za potkany a červy a levely nabehnú ako besné.

3. Základ sily na dobýjanie Gymov je Eevee. Najsilnejšiu ktorú máte pomenujte Rainer a zničte pokémonov v gyme.

4. Gym si neudržite tak sa o to ani nesnažte. Jeden silný hráč zásobený s potion a revive obsadí aj vytunený gym.

5. Hra má maximálny level 40 a len pomocou chytania pokémonov je jho dosiahnutie len snom. 20 miliónov exp treba na level 40. Momentálne je najľahšie získať exp práve v gyme. Ak zoženiete zopár ľudí čo hrajú za rovnaký tým obsadte telocvičňu a naplňte ju  pokémonmi s CP 10. Následne do nej pošlite svojho pokémona na tréning a môžete brať skúsenosti pokiaľ Vás to bude baviť. Maximálny level na gym je 10 takže za jeden súboj vezmete 500 skúseností a nespotrebujete nič okrem svojho času.

 6. Ak ste proste lenivý a chcete machrovať akých silných pokémonov ( áno znie to vtipne) siahnite po hackoch, botoch a cheatoch na túto hru. Zatiaľ je ich veľa funkčných a za väčšinu nedostanete ani len soft ban. Hra vtedy však stráca svoj hlavný zmysel napriek tomu státisíce hráčov to robia práve takto a kazia hru ostatným, čo sa snažia hrať čestne.

Osobne som zvedavý, čo hra prinesie neskôr. Potešili by nový pokémoni a viacero možností čo v hre robiť, či už PVP, funkčný tracking, alebo možnosť vylepšiť pokémona cez súboj. Zatiaľ Len ostáva čakať a dúfať, že hra sa pohne smerom vpred.

 


napísal Kalor 9.8.2016



Páči sa mi!

7.0
POKÉMON GO

Mobil

Vývoj: Pokémon Company / Niantic
Štýl: RPG
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 13.7. 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
NOVÉ RECENZIE HRÁČOV
6.0
| The Last Of Us Part II
[pridal PrecedaVlasť 3.3.2024 3]
6.0
| The Last Of Us Part 2 remastered
[pridal PrecedaVlasť 27.2.2024 90]
6.5
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal PaPoČa 22.1.2024 21]
| Tomb Raider I-III Remastered
[pridal T0M0 16.1.2024 18]
9.3
| Alan Wake 2
[pridal Tiqer 20.12.2023 21]
| Witcher 4
[pridal Joey N 10.12.2023 0]
8.5
| Marvels Spider-man 2
[pridal Filip Basketak 27.10.2023 21]
8.9
| Remnant 2
[pridal Umelec roku 19.8.2023 11]
8.3
| Final Fantasy XVI
[pridal Tiqer 2.8.2023 27]
2.0
| Modern Warfare 2022 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
9.0
| Modern Warfare 2019 - minirecenzia
[pridal PrecedaVlasť 23.7.2023 0]
8.6
| Assassins Creed Valhalla
[pridal Lukášcico 11.7.2023 2]
| Preview na Final Fantasy 16
[pridal Sidh 26.5.2023 11]
8.2
| Star Wars Jedi: Survivor
[pridal Tiqer 12.5.2023 9]
9.5
| Resident Evil 4 (2023)
[pridal saimonkaca 5.4.2023 0]
10
8.7
| Resident Evil 4
[pridal Tiqer 4.4.2023 26]
9.0
| Lorelai
[pridal de Bielawa 1.4.2023 5]

SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18377)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk