PSP HRY ROKA 2007

PSP HRY ROKA 2007

Nadišiel čas obzrieť sa späť, zhodnotiť predošlý rok a vybrať len tie najlepšie tituly, ktoré si zaslúžia vašu pozornosť.

Článok

Začína to zniesť ako obohraná pesnička, že rok 2007 bol najbohatší, čo sa týka herných titulov naprieč všetkými platformami, rekordov v predajnosti hardvéru i softvéru, ale i čo sa týka prekvapení a sklamaní. Handheld PSP omladol uvedením novej revízie hardvéru Slim & Lite, demografia hráčov sa rozšírila o ľudí, ktorí využívajú hlavne multimediálne funkcie ohliadnuc od širokej ponuky herného katalógu, kde sa to už nehemží iba lacnými portami a reedíciami.

Sony si uvedomuje potenciál funkciami nabitého handheldu a pripravuje mnoho noviniek, ktoré umožní využívať PSP nielen na hranie, ale aj na počúvanie internetových rádií, GPS, posielanie textových, zvukových a video správ cez Go!Messenger či telefonovanie cez Skype.

V predchádzajúcich 12 mesiacoch to však bolo hlavne sústredenie síl na posilnenie herného katalógu a pravidelné updaty firmwaru s tu i tam drobnými frajerskými úpravami, ako diaľkový prístup k multimediálnemu obsahu PS3 cez Remote Play alebo zmena ikoniek v menu. Bol spustený PSP Store a umožnený nákup hier cez PC, ako aj odomknutý celý výkonový potenciál, čo bude v budúcnosti viesť k čoraz krajším herným zážitkom. Minulý rok bol skutočne bohatý a z toho množstva vám predkladáme najlepšie hry vo všetkých kategóriách, tu sú:

Najlepšia akcia
 Syphon Filter: Logan's Shadow [viac o hre]

PSP hry roka 2007
Logan tentoraz bojuje aj pod vodou.
Volám sa Logan, Gabe Logan a mám vás všetkých na muške. Prvá hra využívajúca plný potenciál taktu procesora vycucá vaše PSP skôr než stihnete zistiť, či je dlhoročná partnerka Lian Xing dvojitým agentom, alebo nie. Nová Loganova misia si vyžiadala viac ako len oprášenie funkčného systému, ktorý zaistil prvenstvo v tejto kategórii minuloročnému hitu Dark Mirror. Skvelú a dlhú kampaň plnú tých najlepších a najväčších agentských praktík, vrátane podrazov, doplnil ešte lepší multiplayer a malý náhľad, ako sa séria na PSP bude vyvíjať v podobe čisto masívnej multiplayer akcie Combat Ops.

Nominanti: Pursuit Force: Extreme Justice

Najlepšia akčná adventúra
 Ratchet & Clank: Size Matters [recenzia]

PSP hry roka 2007
Extra farebná, extra výbušná hrateľnosť.
Ratchet & Clank to spravili znovu. Problémy galaxie si ich, tak ako veľkohubý kapitán Qwark, našli aj na vzdialenej planéte, kde si vychutnávajú zaslúženú dovolenku. Znovu nasadajú do vesmírneho korábu naloženého tými najlepšími búchačkami a gadgetmi a vydávajú sa naprieč galaxiou vyčistiť planéty od zla. Nezastaviteľná hrateľnosť v smrteľnej kombinácii spustiť hru po dohraní odznovu a pokračovať v upgradovaní a hľadaní zlatých skrutiek len klincuje pozíciu najlepšej hry, kde akcia a plošinovka tvoria dokonalú symbiózu.

Nominanit: Tomb Raider: Anniversary, Silent Hill Origins, The Simpsons Game

Najlepšia RPG
 Final Fantasy Tactics: The War of the Lions [recenzia]

PSP hry roka 2007
Stará klasika v novom šate.
Séria Final Fantasy sa dokázala prispôsobiť každej mysliteľnej platforme a pre každú z nich menila formu. FF Tactics je úžasným remakom pôvodného dielu, ktorý vyšiel na PSone, s nezmenenými pravidlami, premysleným strategickým systémom bojov, mohutnými RPG prvkami, manažovaním partie bojovníkov, kúziel a povolaní. Toto je hra na dlhé nočné večery, na dlhé mesiace, tu dokážete tráviť svoju mladosť.

Prakticky 10-ročná vykopávka je stále v rovnakej forme a s malou pomocou moderných technológií, dokáže nakopať zadnicu všetkým ostatným a to nielen preto, že ide o hru zo série Final Fantasy. Táto hra asi nikdy nezostarne. A ak vás už vaša partia hrdinov omrzí, najlepšie je skočiť do krčmy a s kamarátmi sa vydať v co-ope loviť príšery.

nominanti: Disgaea: Afternoon of Darkness

Najlepšia stratégia
 Sid Meier's Pirates [viac o hre]

PSP hry roka 2007
Strategická lahôdka.
Sid Meier je pojem medzi stratégmi. Ak raz prepadnete čaru jeho Civilizácie alebo Pirátov, ste stratení. Necháte sa unášať na prúde Karibiku a nič vás nezastaví, aby ste sa stali najväčším pirátom všetkých čias. Ani Jack Sparrow. Kompaktná forma sedí tejto hre o to viac, že sa môžete plaviť, hľadať poklady, hrabať zlato, potápať lode, baliť dámy tancom alebo vyhrávať šermiarske duely kedy sa vám zachce a kdekoľvek sa nachádzate.

nominanti: SOCOM Tactical Strike

Najlepšia puzzle/hudobná hra
 Crush [recenzia]

PSP hry roka 2007
Šialený dizajn vám zamotá hlavu.
Dupnem raz, 3D je 2D. Dupnem druhýkrát, 2D je 3D. Unikátny koncept päťdimenzionálnej logickej hry Crush sa pohral s vašou predstavivosťou a hlavne s orientáciou. Levely menili pri hľadaní východu každú sekundu svoju tvár, dupnutím sa z priestorového bludiska stala placka a naopak. Mladíkovi menom Danny, ktorý trpí nespavosťou a u šialeného doktora podstupuje experimenálnu terapiu, sme veľmi radi pomohli a to z jednoduchého dôvodu - vďaka tej 40-ke levelov dostali zabrať zaprášené (akciami ochabnuté) mozgové závity.

Nominanti: Parappa The Rapper, EXIT 2

Najlepší multiplayer
 Metal Gear Solid: Portable Ops [recenzia]

PSP hry roka 2007
Big Boss sa chystá regrútovať škrtením.
Koncept osamelého vlka na bojisku zmenil regrutačný systém naberania nových členov do diverznej skupiny, s ktorou ste plnili sériu misií šesť rokov po udalostiach v Snake Eater. Strategické plánovanie a taktizovanie, koho do terénu poslať, bolo kľúčovým v multiplayerových bitkách proti živým protivníkom. Dokonca môžete hrať naostro a o svojich zverencov z jednotky v zápale boja prísť nadobro. Protivník, ktorí ich zabije, si ich môže ponechať! A to prosím bez možnosti odstúpiť a opustiť hru! Hard core. Portable Ops je po technickej a stránke multiplayeru dokonalý zážitok, aj preto je už na ceste datadisk. Podľa hesla hry: pridaj sa, alebo zomri!

Nominanti: Worms Open Warfare 2, Syphon Filter: Logan's Shadow, WipEout: Pulse

Najlepší racing/šport
 WipEout: Pulse [recenzia]

PSP hry roka 2007
WipEout pulzuje novinkami.
WipEout má u nás špeciálne miesto. Najlepší launchový titul a pionier distribúcie obsahu s návykovým multiplayerom je späť v takej forme, akú si táto hra od začiatku zaslúžila. Žiadny remix ako v prípade Ridge Racera 2 sa nekoná. Prehľadnejšia stavba základnej kampane, nepreberné množstvo módov, úžasný motivačný faktor, šialený dizajn tratí, editor nálepiek na klzáky, foto režim, editor vlastných turnajov, online multiplayer, prehrávanie vlastných mp3 súborov. Hra je tak nabitá featúrami, že len ich vymenovaním by sme zabili priestor vyhradený pre iné tituly. WipEout: Pulse pulzuje obsahom ako žiadna iná hra tohto roka na PSP.

Nominanti: Burnout Dominator, TOCA Race Driver 3: Challenge

Ešte predtým, než trubači zatrúbia fanfáry potrebné pre vyhlásenie najlepšej hry roka na platforme PSP, malá odbočka vo forme špeciálnych kategórií:

 Najlepšie technické spracovanie: Syphon Filter: Logan's Shadow
 Najlepšia grafika: Syphon Filter: Logan's Shadow
 Najlepší sound: Syphon Filter: Logan's Shadow
 Najlepší soundtrack: Burnout: Dominator
 Najlepšia pôvodná hudba: Metal Gear Solid: Portable Ops
 Najkratšie loadingy: Ratchet & Clank: Size Matters
 Najväčšie prekvapenie: rýchly redizajn PSP
 Najväčšie sklamanie: nové softvérové featúry len pre PSP Slim & Lite
 Najhoršie spracovanie: 300: March to Glory

Najlepšia PSP hra roka
 Syphon Filter: Logan's Shadow [viac o hre]

PSP hry roka 2007
Neohrozený hrdina.
Hry od uvedenia PSP dospeli po technickej stránke, autori sa neboja experimentovať, ignorovať ponúkaný zamknutý výkon, či mávnuť rukou nad funkciami, ktoré sa tešia veľkej obľube u veľkých konzol. Výber najlepšej hry roka bol o to sťažený, že takýchto vyspelých titulov priniesol minulý rok niekoľko a bolo otázkou preferencií, komu ktorý najviac imponuje. Rozhodovať sa bolo ťažké. S príchodom pokračovania špionážnej akcie Syphon Filter, ktorá na PSP ožila v nevídanej forme a zaslúžene žne slávu na všetkých frontoch, bolo rozhodnuté.

Za Syphon Filter: Logan's Shadow hovorí takmer dokonalá technická stránka, výborná grafika, ešte lepšia hudba, skvelý multiplayer, ochutnávka Combat Ops a rozšírenie herného základu o mnohé novinky, ktoré len prispievajú k zintenzívneniu zážitku z plnenia nebezpečných misií.

Nominanti: Final Fantasy Tactics, WipEout: Pulse, Ratchet & Clank: Size Matters, MGS: Portable Ops


napísal spacejunker 16.1.2008
Páči sa mi!
PSP HRY ROKA 2007


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17913)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk